Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Ludzie pomyślcie od 40 lat te same gęby ,co ma się zmienić ??? Zobaczcie w parlamencie jak pracują ,trzy posiedzenia sejmu w miesiącu i tak za dużo by uczestniczyć ,puste ławy ,za co my im płacimy??? Zagłosuje na każdą partię która uzależni wynagrodzenie posła od absencji ,wynagrodzenie radnego ,wójta ,burmistrza od dochodu gminy na głowę mieszkańca -jeśli to nastąpi. Przecież do polityki nie idzie się dla pieniędzy według kaczora tylko po pieniądze ,bo im się należą.

Tu jest potwierdzenie obajtkowości PIS,dziś rodzinka ma fortunę za dwa lata ministrowania

https://tvn24.pl/polska/spolki-marcina-szumowskiego-i-anny-szumowskiej-brata-i-zony-ministra-zdrowia-wzrost-wartosci-spolek-opisuje-gw-4587401

Co może ziobro ,nic ,przecież jego rodzinka też doi.

Edytowane przez mzk
  • Like 2
Opublikowano
15 godzin temu, Ulman napisał:

I nie ma to żadnego odzwierciedlenia w wartości firmy? Przecież akcje to nic innego jak cząstka własności firmy. Skupując akcje przejmujesz firmę czyli realną własność więc czemu ktoś miałby płacic 10x więcej niż realna wartość?

amber gold ? 

15 godzin temu, Ulman napisał:

I nie ma to żadnego odzwierciedlenia w wartości firmy? Przecież akcje to nic innego jak cząstka własności firmy. Skupując akcje przejmujesz firmę czyli realną własność więc czemu ktoś miałby płacic 10x więcej niż realna wartość?

amber gold ? 

9 godzin temu, mirro napisał:

Urodzenie martwego dziecka za to jest wspaniałe, urodzenie dziecka na którego powolne umieranie patrzysz, to kwintesencja macierzyństwa.

jeszcze wspanialsze jest usuniecie zdrowego  ... psychotropy antydepresanty itp   ...  albo miało być horę usunęło się zdrowe ..

a mam pytanie ilu tych chorych się urodziło ilu odmówili aborcji chorych płodów ..??   o kurczę nic się nie zmieniło a miał być horror 

1 godzinę temu, mzk napisał:

Ludzie pomyślcie od 40 lat te same gęby ,co ma się zmienić ??? Zobaczcie w parlamencie jak pracują ,trzy posiedzenia sejmu w miesiącu i tak za dużo by uczestniczyć ,puste ławy ,za co my im płacimy???

łał aleś ty szybki po 30 latach piszesz takie coś ?? 

1 godzinę temu, mzk napisał:

Ludzie pomyślcie od 40 lat te same gęby ,co ma się zmienić ??? Zobaczcie w parlamencie jak pracują ,trzy posiedzenia sejmu w miesiącu i tak za dużo by uczestniczyć ,puste ławy ,za co my im płacimy???

łał aleś ty szybki po 30 latach piszesz takie coś ?? 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, mzk napisał:

Ludzie pomyślcie od 40 lat te same gęby ,co ma się zmienić ??? Zobaczcie w parlamencie jak pracują ,trzy posiedzenia sejmu w miesiącu i tak za dużo by uczestniczyć ,puste ławy ,za co my im płacimy??? Zagłosuje na każdą partię która uzależni wynagrodzenie posła od absencji ,wynagrodzenie radnego ,wójta ,burmistrza od dochodu gminy na głowę mieszkańca -jeśli to nastąpi. Przecież do polityki nie idzie się dla pieniędzy według kaczora tylko po pieniądze ,bo im się należą.

Tu jest potwierdzenie obajtkowości PIS,dziś rodzinka ma fortunę za dwa lata ministrowania

https://tvn24.pl/polska/spolki-marcina-szumowskiego-i-anny-szumowskiej-brata-i-zony-ministra-zdrowia-wzrost-wartosci-spolek-opisuje-gw-4587401

Co może ziobro ,nic ,przecież jego rodzinka też doi.

Firma Szumowskich zyskała na wartości po tym jak wyłudzili od rządu 160 milionów złotych dotacji. Brat ministra Szumowskiego jako przedstawiciel firmy złożył wniosek o dotację. Sam zasiadał w komisji, która ten wniosek rozpatrywała. A późniejszy minister zdrowia wtedy odpowiedzialny w ministerstwie za dział, który dotacje przyznawał miał zwierzchnictwo nad komisją, która dała dotację  i w której zasiadał brat co to sam wniosek złożył. Co prawda Szumowski kłamał i się wypierał, że nie miał żadnej zwierzchności ale udowodniono mu, że kłamał pokazując odpowiednie dokumenty.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 2
Opublikowano

Niby coś drgnęło, niby ktoś ma jakiś plan regulacji ruchu przedświątecznego ale jaja wielkanocne im nie urosły bo nikt niema odwagi zrobić tego łagodnie. Znów wieść gruchnie w ostatniej chwili i wszyscy ruszą do miasta - jak na cmentarze. Ktoś powie elity a ja: barany! Może i rasowe ale tak samo durne...

Opublikowano

Regulacja ruchu przedświątecznego będzie taka, że zrobią zakaz poruszania się po kraju czy tam jak to zwał. Jak było w zeszłym roku by ludzie do rodzin na święta nie jechali. A na rocznice Smoleńska wszystko otworzą. Najwyżej zamkną ponownie d 12 tj poniedziałku.

Opublikowano

to co na wieś nie będę mógł pojechać na swoje ranczo?

Opublikowano
21 minut temu, jarecki napisał:

teraz  każdy ma świadomość żę bedzie lokdawn nawet 42 % społeczeństwa  go popiera 

bo to jest wielka siła sprawcza i rządzący z żalem muszą w tym tkwić niestety, bez dawania nadziei....ale wiosna jest i mam to gdzieś 

Opublikowano
10 minut temu, akooo napisał:

to co na wieś nie będę mógł pojechać na swoje ranczo?

teraz to spokojnie mleko i smietane można kupić w biedronce , nie trzeba nawieś jechać .

Opublikowano (edytowane)

JARECKI -  i jesteś przekonany, że to jeszcze śmietana?

Chciałem jeszcze zaznaczyć,że u nas się ludzie na Astrę zapisują bo mają wywalone w bambus czekanie. Albo Astra albo covid - to wolą astrę bo jest za to glejt i można pojechać gdzie się chce no i w razie (tfu tfu) pecha jest szansa przed śmiercią się pożegnać z rodziną a nie z anestezjologiem.

Edytowane przez DTaras
Dopisek
  • Like 1
Opublikowano

W agrobiznesie już przyzwyczajają rolnika do nowego podatku. A mianowicie kaucji na olej. A wszystko jest tak tłumaczone, że się mówi. Dając do zrozumienia w felietonie, że to dla dobra rolnika. A być może nawet sami rolnicy tego chcą.

• Like 1
Opublikowano

Może będzie pozamykane wszystko ale pomiędzy miastami będzie można się przemieszczać. Bo co jak na codzień w mieście mieszkam a wszystko zamkną to co mam na wieś se nie pojechać do domu mego ojca tylko w bloku się kisić?

Opublikowano
3 minuty temu, akooo napisał:

Może będzie pozamykane wszystko ale pomiędzy miastami będzie można się przemieszczać. Bo co jak na codzień w mieście mieszkam a wszystko zamkną to co mam na wieś se nie pojechać do domu mego ojca tylko w bloku się kisić?

Dokładnie, trzeba się władzy słuchac, oni wiedzą co dla nas dobre... 

• Haha 1
Opublikowano
30 minut temu, akooo napisał:

No właśnie taki jest w teorii tego sens. Abyś z miasta na ojca zarazy nie przywiózł.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

No właśnie taki jest w teorii tego sens. Abyś z miasta na ojca zarazy nie przywiózł.

Jak miałby już dawno by przewiózł...... Ino sieją ściemę i paranoje z tym wzrostem zachorowań....... Wszyst ledwo wytrzymuj szpitale, lekaze, a kto im kazał zrobić tyle zachorowań żeby wszystko po zapychać.... Ano  nasz pisowski rząd..... 

Zeby nas na święta pozamykac

Opublikowano (edytowane)

śmietana czy inna konfekcja mleczarska bezpośrednio od producenta na wsi?
Wyście byli ostatnio na wsi? ale takiej prawdziwej, rolniczej a nie jakimś socjalnym skansenie dla eksmałorolnych emerytów czy niedobitków komuno-poreformianych   co jeszcze jakie bydlątko... bardziej z przyzwyczajenia niż ekonomicznego sensu.

oczywiście nie twierdzę że to jest dobre a stwierdzam fakt.
No i ja mam możliwość kupienia mleka w plastikowych butelkach po coli czy innych z recyclingu wewnętrznego, ale nieregularnie z rozstrzałem parametrów i co najwyżej ... dla kota bo jakość czy nawet smak jest loterią (koty to potwierdzają bo czasem wolą czystą wodę obok). Nawet miejskie lokalne ryneczki to ułamek procenta obrotu nabiałem mlecznym dla specyficznego klienta co ma tylko czas i nic więcej zwłaszcza w portfelu

Można teoretyzować jakoby to rolnik mógł zainwestować w opakowania własne, jakąś sterylizatornię czy coś ale skala obrotu , pracochłonność a teraz jeszcze problemy dystrybucji bo cov no i ja nie znam żadnego takiego a co najwyżej detalicznych chlapaczy co lejkiem kuchennym rozlewają w te butelki... żaden szanujący się sklep nie wystawi w przypadkowych butelkach każda inna od takiego ... a detalicznie w sprzedaży bezpośredniej to znów logistyka kładzie sensowność takiego zajęcia bo albo zajmować się produkcją albo rozwożeniem pod drzwi bo z domu to ilu kupi? kilku najbliższych sąsiadów?
doba ma 24 godz

taka wieś gdzie jeździ się po własne jajko, śmietanę, i co tam jeszcze to co najwyżej skansen typu tych durnowatych programideł jak "rolnicy z Podlasia" czy jak to tam nazwali bo nie oglądam.
Jeśli tacy jeszcze są to są biedni ludzie i kilku może pasjonatów.

Jeszcze czeka sprzedaż bezpośrednia na swoje standardy przystające do współczesności bo na razie - ja takich nie widzę w praktyce a to że teoretycznie mi/nam się wydaje jakie mogły by być ... jakoś praktyka nie chce potwierdzić

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
48 minut temu, Denwer napisał:

163516148_164638438817189_65652756006892

po pierwsze nie bronie grodzkiego ale jak bym dał za operację to mam zasadę że nikomu tego nie ujawniam 

po drugie brał i to dużo jakby nie poszedł do  PO i polityki to by nie wyciekło 

po trzecie uciekł  do polityki bo wiedział że będzie miał immunitet 

po czwarte powinien się zrzec jak jest czysty ale nie musi bo w głosowaniu w senacie ma przewagę 

podsumowując jest z PO czyli złodziej i karierowicz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v