Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, cinek1808 napisał:

Jak PiS przegra wybory to kto wyjdzie na ulicę? Babcie , madki z bombelkami? 

Nie . Wyjda Romany Staszki i Marecki.    Menele, nieroby, lenie , sfrustrowane gamonie tęskniące za komuną  i wszelka agresywna ciemnota wierząca że wstała z kolan. 

Opublikowano

dobre ... menel kto to ? reszta do ciebie można przepisać siedzisz na forum i jęczysz nic nie robisz od rana do wieczora 🤭 złotówki ci uciekają dziennie a ty tak już parę lat 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Tak sie pocieszaj. Przecież wstałeś z kolan i odzyskałeś godność

A ten debil Trump jeszcze dolewa benzyny publikując oswiadczenie że powinni sie rozejść do domu mimo ze ich oszukano i okradziono ze zwycięstwa. i każdy wie ze to on wygrał. To jest dopiero frustrat i paranoik. Nic dziwnego ze sie z PISem dogadywał.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
12 godzin temu, Denwer napisał:

Ty naprawdę  jesteś  taki  głupi   czy  tylko  takiego  udajesz???

Gdybyś  miał   rację  to  by   niczego  co  robi  rząd  bali  się  skrytykować  bo rządowe instytucje  nagle  będą  ich obserwować.  🤣😂

Zobaczymy  czy  UE   też  dostrzeże  aferę  czy  też  będzie bała  się  Polskiego  rządu  i  podległych  im  instytucji  😂😂

Tobie  brakuje  wiedzy  i   żyjesz   propagandą  TVN 

Twój  poziom głupoty  jest  level expert  🤣🤣 Czego  oczekiwać  od  człowieka  który  obraca  się w śród  ludzi którzy  podejmują  decyzje  o  szczepieniu  na podstawie  zachowań celebrytów   w tej kwestii.

To, że ty będziesz pisał, ze ja jestem głupi nie mając na to żadnych dowodów to tylko daje świadectwo twojego poziomu a nie mojego. Natomiast poziom twojej wiedzy ogólnej wynika wprost twoich tekstów.

Kto by się bał skrytykować wszystkiego co robi rząd? Nawet napisać z sensem nie umiesz. Podałeś wcześniej wypowiedź szefa konkurencyjnego banku, która może być różnie motywowana. I na co to jest dowód. Każdy słyszał nagrania pisowskich urzędników jak składali Czarneckiemu propozycje nie do odrzucenia i przy okazji grozili. Teraz te groźby zrealizowali. Każdy słyszał nagrania dotyczące afery Getbeck. Nawet Ojciec Pinokia mówił, ze Pinokio o tym wie. Każdy je słyszał  w publikowanych nagraniach. Ale tylko głupi będzie z tym dyskutował.

Masz racje zobaczymy czy UE dostrzeże aferę. Jourova już mówiła, ze wezmą się za Polskę i Węgry. Patryk Jaki nawet to dostrzegł. Ale ty pewnie żyjesz dalej w świecie propagandy, że prawo forsa za praworządność nie działa bo ci pis tak powiedział.

Co do tego wśród jakich ludzi się obracam to odpuść sobie. Bo prymitywnie jest obrażać ludzi, którzy nie mogą tu się bronić a którzy pewnie kupili by cię z twoimi śmieciami kilka lub kilkanaście razy. To tylko tak naprawdę pokazuje twój niski poziom. Zero argumentów, same epitety to jest poziom @Denwer

Opublikowano
8 godzin temu, soltys48 napisał:

Już ostatnie pytanko koziołeczku, dlaczego odpowiadasz wybiórczo na moje zarzuty?? Zarzuciłem ci ,z e miałeś tu wcześniej konto-zaprzeczysz?

Panie  kołodzieju    Nie odpowiadam wybiorczo  tylko  wale  prosto  z mostu   ty  boisz  się  jak  się  domyślam    udzielić  odpowiedzi.

Piszesz  kłamstwa   bo jesteś  KŁAMCĄ

Napiszę  po raz  setny  

Nie   upubliczniałem tutaj  mojego  adresu  e-mail   jedyne  co  podawałem  publicznie  na jednym  z moich kąt  to  numer  GG.  Także  KŁAMIESZ. A  że  twój  klakier  jak   można  się  domyślać   wykradł  dla  ciebie  mój  adres e-mail  to  inna  para  kaloszy. Tylko  pytanie który    na onet na  interii  na g-mail na wp  ??

Tak  samo jak nie  upubliczniałem tutaj  mojego  numeru  telefonu. Jedyny  raz gdzie  był  dostępny  publicznie mój numer  telefonu  to  serwis  alledrogo  kilka  lat  temu  gdzie  wystawiałem na sprzedaż  własnoręcznie  wykonaną  Miniładowarkę   ale  mało  prawdopodobne  abyś   stamtąd  miał  mój numer  telefonu bo  nikt  na tym  forum  nie  wiedział  że  takową  zbudowałem.  Od tego  czasu  do  ogłoszenie  kupuje osobne  numery   aby  odsiewać  ziarno  od  plew.

Tak samo jak  nie kupowałem  od  ciebie  gryki   zostałeś   wkręcony   jak  młody  pelikan. Nawet  nie wiesz  jak  mi  się  dobrze  spało   z świadomością  że  ty nadal  wierzysz  w  ten  wkręt  🤣 i  że  nie  domyśliłeś  się  o co  chodzi  jak mi  o  jakiś  ,,wielkopolskich  świniakach,, pisałeś  gdzie  pisałem ci  że  świń nie mam od  2014  roku. Nie  zajarzyłeś  że  coś  nie  gra  😂

Tak samo jak upowszechniałeś  nieprawdziwe  informacje     o  moim  rzekomym  udziale  w jakiejś  radzie  sołeckiej 

Jesteś  sama  łaga   jak by to mój wujek  powiedział 

8 godzin temu, jacus napisał:

kiedys niejaki marekfarmer z koronowa pokazywal skan decyzji o odszkodowaniu suszowym za kukurydze -na nim byl numer dzialki na ktorej byla, wystarczy z jeden mrozny dzien i ktos ambitny moze znalezc. marecek jesli nie koziolkiem jest to  szewcem 😂.....

u nas moda na maczety przyszla pozniej a w kileckiem to scyzoryki byly dawno,az dziw ze cie twoja nigdy nim nie pogonila-gdyby poczytala to co piszesz na af to juz byl bys eunuchem 😛

pokaz w ewangeli zapis  w ktorym jest mowa o trzech krolach- rozdzial i wers..po pijaku moze byc trudno wiec ci podam

Jak już  go  namierzysz   i  porozmawiasz  to  zapytaj  czy  możesz  mi  przekazać  jego namiary    bo  jestem  niezmiernie   ciekawe  jakim  cudem  dostał  odszkodowanie  za  suszę  w kukurydzy   jestem  ciekaw która  to  ubezpieczalnia  mu  ubezpieczyła  kukurydzę  od  suszy🤔.

Może  także  być  kołodziejem  , kaletnikiem , bednarzem 

8 godzin temu, soltys48 napisał:

Fetorek, Wiesz jak sie taki syndrom nazywa???

Wiesz Ty wiem ja wie jeszcze wielu że tu email zdobyć łatwo...

No cóż nie ma co sie z gównem bić na gówna bo można sie samemu upierdaczyć

Ciekawe  rzeczy  piszesz    poważnie  czy   znowu  kłamiesz   z  tym   że  łatwo   wyciekają  tutaj   adresy  e-mail  użytkowników

Jeśli  to  prawda  to  trzeba  powiadomić  stosowane  organy 😎 jeśli  nie  jesteśmy  tutaj  chronieni        przez  administratora 

Co ty  masz w głowie  możesz  mi  powiedzieć  przez  prawie  rok  znęcałeś  się  tutaj  ze  swoimi  klakierami  na  Jarkiembazydło   atakowaliście  go  gdzie  tylko  mogliście   g*wnoburze  pod  zdjęciami    nawet  dane  ile  dopłat  jego  ojciec  dostał  sprawdzałeś.   Zastanawiam się  co  trzeba  mieć  w głowie (a raczej czego  nie  mieć)    żeby  takie  rzeczy  robić.  Koledzy  w  szkole  tak  się nad  tobą  znęcali  że  teraz   sobie  odreagowujesz  w  internecie ???

ps.

Gdzie  się  podział  twój  klakier  thomas  jakiś  tam  z tego  co  pamiętam  zawsze  był  tam  gdzie  ty  a  teraz  go  nie widać  ???

8 godzin temu, Ulman napisał:

Rzeźnie złe ale świnie dobre. Tak samo jak źli Niemcy ale Milka i VW dobre. Co cie dziwi skoro robia dokładnie co ty?

Właśnie  w tym  sęk  że  @pafnucy pisał  że  to  przez  złe  rzeźnie które  sprowadzają  złej  jakości  świnie  w  Polsce  są  tanie  świnie.  Więc  zapytałem  jak skomentuje   to  iż  jego kolega  @6465  pisał  że  ma  ofertę  na  importowane  świnie   @soltys48 wyraził  także  chęć  zakupu   ,,bez  biżuterii,  po czym  @6465 skwitował  że będzie  brał 

Dlatego  prosiłem o  komentarz  w tej  sprawie  @pafnucy  Agro Unia  na  granicy  blokuje  wjazd  tych  złych świń  a  tu  ,,rolnicy,,  chcą  także  te  złe  świnie  sprowadzać  a potem  pretensje  do  PiS.

Kolejna  sprawa  ciekawa  w  temacie  Cen  bydła   inny   mądry  ,,inaczej,, cieszy  się  że  była  ze  złamaną  nogą  sprzedał  handlarzowi.  A  potem  jak  viva  czy  inna  organizacja  pro zwierzęca   nakręci  taki  proceder    i  cena  bydła  spadnie.  To  wtedy  winni  będzie  wszyscy  tylko  nie  ci  którzy  nielegalnie  sprzedawali   chore  czy pourazowe  zwierzęta 

7 godzin temu, Ulman napisał:

Bo tak sie zachowują patrioci, prawdziwi prawicowi amerykanie. PISiaki tez taki cyrk by odstawiły gdyby PIS stracił władzę.

Mi  to  przypomina  rok  2016   i   Manifestacje  KOD  oraz   zachowanie  Łopozycji  w Sejmie która  blokowała  mównicę.  U nas  podobny  cyrk  trwa  od  2016  roku  nieprzerwanie  tylko że  u nas  stare    dziadki  demonstrują  a  u nich  i  młodzi  gniewni.

Opublikowano

To ciekawe. Jak zacznie się fajny temat jak ten o kredytach to niektórzy wracają do bicia piany... Tak. W kredyty hipoteczne (hipotetyczne raczej obecnie) to też uderza. Był jeden z drugim pajac co wprowadził ograniczenia w handlu ziemią. Banki oceniały ryzyko jako niskie do 30 a potem 100 i jakoś szło ponegocjować ew. warunek wyłączający. Dziś analitycy już nie wiedzą sami czego chcieć albowiem Chatka na 8 arach może nie rokować spłaty, budowa nawet w czasie 6 miesięcy może nie zostać ukończona za wnioskowaną kwotę czego pierwszym symptomem było porzucanie budów dróg. Qfa. Ze sześć lat temu na tym forum były o tym ostrzeżenia i nikt nie myślał o pandemii A propos to obecne kierownictwo wydaje pieniądze, których nie posiada a i wyniki negocjacji w sprawie ich uruchomienia chciało używać jako papier w toalecie. Pamiętam jak Roman chełpił się iż on kopie koksowy i pewne rzeczy go nie dotyczą - tu również szału niema.

Opublikowano

"Tylko  pytanie który    na onet na  interii  na g-mail na wp  ??" 😁😁😁 ale jaja...

rolnik - USA <> bogactwo wszystkich.

"Antykorupcyjne podało, że zabezpieczyło środki pochodzące z przestępstw korupcyjnych popełnionych przez Sławomira Nowaka - 4,163 mln złotych, 536 400 euro i 30 000 dolarów. Zabezpieczono także dwa mieszkania, których szacunkowa wartość wynosi ok. 2 mln złotych i samochód marki Land Rover. Jak ustaliła PAP, żadne z mieszkań, ani samochód, nie należało formalnie do Nowaka, ich właścicielem miał być Jacek P. i to on wskazał służbom miejsce ich przechowywania. Środki pieniężne, które miały należeć do Nowaka, znaleziono w skrytkach kuchennych, w jednym z mieszkań Jacka P." Niewiem - śmiać się? Do tego zarzut ze strony Ukraińskiej - niewykonanie wyroku sądu...

• Haha 1
Opublikowano

Diabeł postanowił zaszczepić Anglika, Francuza, Niemca i Polaka. Mówi do Anglika: - Proszę tu twoja szczepionka. - Nie chcę! - No weź, dżentelmen by się zaszczepił. I Anglik się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Niemca: - Teraz Twoja kolej. - Nie dziękuję! - No weź, dżentelmen by się zaszczepił. - Nie chcę! - To rozkaz! I Niemiec się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Francuza: - Teraz Ty. - Nie zmusicie mnie! - No weź, dżentelmen by się zaszczepił. - Nie dziękuję! - To rozkaz! - I tak nie się nie zaszczepię! - Ale wiesz, teraz taka moda. I Francuz się zaszczepił. Diabeł zwraca się do Polaka: - Zostałeś tylko Ty. - Nie zaszczepię się! - No proszę, dżentelmen by się zaszczepił. - Nie ma mowy! - To rozkaz! - Nie! - Wiesz, teraz taka moda. - Nie zrobię tego i tak! - Słuchaj... kim ty właściwie jesteś? - Polakiem. - Aaa, Polakiem! To wiadomo, że ty się nie zaszczepisz. - CO K**WA, JA SIĘ NIE ZASZCZEPIĘ???!!! A Wy...? 😏

Opublikowano

czy to wazne kim naprawde jest marecek- bez watpienia jest pis-diota i tego zaden adres nie zmieni 😛

ciekawe gdy polskie prawackie swinie beda orywane od koryta tez poleje sie krew...

najsmutniejsze dla nas jest to ze kurwizja nadal kibicuje dumpfowi. na pewno ktos z ambasady oglada tvp-info i konsekwencje pewnie beda dlugofalowe. wszyscy komentatorzy i "dziennikarze" nadal uwazaja z eprezydentem bedzie taki debil jak oni.

9 godzin temu, Roman176 napisał:

wydarzenia opisane przez świętego Mateusza były jedynie rozbudowaną przenośnią skierowaną do środowiska semickiego. Żydzi znali doskonale Stary Testament i łapali metaforę "w lot". Chodzi o porównanie postaci Jezusa do Mojżesza i królewską godność zarówno jednego, jak i drugiego.

a co to ma wspolnego z 6 krolami ????

a ja byłem na kolanach ? 

oczywiscie ze nie byl-akcje staly po 130 zl a teraz klecza po 26 ,niedawno lezaly po 10 zl

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Miliony-JSW-utopione-w-innowacjach-8031553.html

• Like 1
Opublikowano

Biden chce również położyć kres dopłatom do paliw kopalnych, co jest krokiem naprzód w stosunku do programu Narodowego Komitetu Demokratów (DNC), który niedawno usunął ten fragment ze swojego manifestu.

A to doskonała wiadomość dla nas, szczególnie przy uwiązaniu sie do USA pod względem LNG. Może pojść szybciej niż myslałem.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Denwer napisał:

Właśnie  w tym  sęk  że  @pafnucy pisał  że  to  przez  złe  rzeźnie które  sprowadzają  złej  jakości  świnie  w  Polsce  są  tanie  świnie.

`przekręcasz. złej jakości mięso. nie wiem jakie świnie sprowadzają. jedynie słychać o śmierdzącym mięsie.

1 godzinę temu, Denwer napisał:

Dlatego  prosiłem o  komentarz  w tej  sprawie  @pafnucy

komentarz już był.

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
13 minut temu, jacus napisał:

najsmutniejsze dla nas jest to ze kurwizja nadal kibicuje dumpfowi. na pewno ktos z ambasady oglada tvp-info i konsekwencje pewnie beda dlugofalowe. wszyscy komentatorzy i "dziennikarze" nadal uwazaja z eprezydentem bedzie taki debil jak oni.

Przyjedzie nowy ambasador, to sie zobaczy. Jednak mozna juz sobie naszkicować podejście. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, mirro napisał:

Przyjedzie nowy ambasador, to sie zobaczy. Jednak mozna juz sobie naszkicować podejście. 

To już chyba z "sojuszników" zostaną tylko Węgry(ale jak im Unia da więcej to się na nas wypną) i San Escobar ;) Tak to chyba tylko PiS potrafi prowadzić politykę zagraniczną ;) 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Antykorupcyjne podało, że zabezpieczyło środki pochodzące z przestępstw korupcyjnych popełnionych przez Sławomira Nowaka - 4,163 mln złotych, 536 400 euro i 30 000 dolarów. Zabezpieczono także dwa mieszkania, których szacunkowa wartość wynosi ok. 2 mln złotych i samochód marki Land Rover. Jak ustaliła PAP, żadne z mieszkań, ani samochód, nie należało formalnie do Nowaka, ich właścicielem miał być Jacek P. i to on wskazał służbom miejsce ich przechowywania. Środki pieniężne, które miały należeć do Nowaka, znaleziono w skrytkach kuchennych, w jednym z mieszkań Jacka P." Niewiem - śmiać się? Do tego zarzut ze strony Ukraińskiej - niewykonanie wyroku sądu...

Zaraz okaże się że cała akcja + jacek P, to wkręt służb rosyjskich. Piszę rosyjskich, bo ukraińskie to one tylko z nazwy.

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, pafnucy napisał:

przekręcasz. złej jakości mięso. nie wiem jakie świnie sprowadzają. jedynie słychać o śmierdzącym mięsie.

Skoro  śmierdzące  to  samo  przez  się  mówi  że  nie  jest dobrej  jakości. Nie oczekuj  że  będę  zapamiętywał  słowo w słowo  twoje  posty.

Ale jeśli  czujesz  się  tym  urażony  to  przepraszam  że  nie  zacytowałem  precyzyjnie 

51 minut temu, pafnucy napisał:

komentarz już był.

A no był  i  pokazałeś  nim  swoją  obłudę. Bo  rzeźnie  to  złe  bo importują  a  rolnicą  są  super  jak  robią  to  samo. Tak  cie  zrozumiałem 

Edytowane przez Denwer
Opublikowano (edytowane)

Dobiorą się trampkowi do d*py tera.. 😋

Niech kordupel paczy bo jego to samo czeka... 😂

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

mirro - dlaczego zaraz. W lipcu pisałem, że chciałbym zobaczyć naszych asów jak robią śledztwo na Ukrainie, Ty chyba także... 😉

"Wydarzenia w Waszyngtonie to wewnętrzna sprawa Stanów Zjednoczonych, które są państwem demokratycznym i praworządnym. Władza zależy od woli wyborców, a nad bezpieczeństwem państwa i obywateli czuwają powołane do tego służby. Polska wierzy w siłę amerykańskiej demokracji."

Mógłby lepiej się nie odzywać...

Opublikowano
1 godzinę temu, 6465 napisał:

@Denwer nie widzisz różnicy pomiędzy 30kg warchlakiem do dalszej hodowli a przerośniętym tucznikiem bez papieru i nie wiadomego pochodzenia? 

Przecie  to  ta  sama  świnia  różnica  tylko w kg te  same  geny .  Czyli  Niemiec czy Duńczyk   źle  utuczy   a ty   dobrze  ??   Gdyby  były  bez  papieru  to  by  Policja  i  weterynaria  to  zatrzymała.  A  twoje  bez  ,,biżuterii,,  to  wiadomego  pochodzenia  😂 . A  wiesz  może  kto tu na forum  pisał  że  najlepsze  takie  bodajże  180kg  są  ???  🤔 Także  w jakich  kg  to  przerośnięty  tucznik  wedle  ciebie   taki  200+   czy  może  taki  130+

Opublikowano
11 godzin temu, Ulman napisał:

Tak sie pocieszaj. Przecież wstałeś z kolan i odzyskałeś godność

A ten debil Trump jeszcze dolewa benzyny publikując oswiadczenie że powinni sie rozejść do domu mimo ze ich oszukano i okradziono ze zwycięstwa. i każdy wie ze to on wygrał. To jest dopiero frustrat i paranoik. Nic dziwnego ze sie z PISem dogadywał.

Może u nas artyści zamiast podburzać ludzi na protesty też potępili by ich uczestników wyjaśniając że to wyborcy wybrali a nie szczuć ludzi przeciwko demokratycznie wybranym władzom?

1 godzinę temu, 6465 napisał:

@Denwer nie widzisz różnicy pomiędzy 30kg warchlakiem do dalszej hodowli a przerośniętym tucznikiem bez papieru i nie wiadomego pochodzenia? 

Ja nie widzę różnicy to mięso i to mięso jak jest zbyt na takie świnie to co ci przeszkadza że ktoś to sprowadza?

Opublikowano

Tak by to wyglądało  jak by  było  po myśli  Niemieckiego  Sanepidu 

136683659_3292067687563952_2970669529622

134663841_3651175258238214_3282912010255

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v