Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

wystarczy delikwenta płaskoziemcę wysłać za zwrotnik koziorożca to zgłupieje do reszty bo tam słońce będzie szło subiektywnie z zachodu na wschód i jak to wytłumaczy? (jeśli odruchowo północnokulowiec uzna kierunek na słońce za południowy)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
2 godziny temu, dysydent napisał:

Socjal to jest odbieranie produktów jednym i rozdawanie za darmo inn... wszystkim. Jeszcze raz zabranie już rozdanego?

nie słyszałeś o obiegu materii?🥴

Opublikowano (edytowane)

on nie jest bezstratny i stale musi być zasilany z zasobów zewnętrznych a jeśli te nieodtwarzalne to obieg.. ustaje

kolejny
Ten znowu w perpetuum mobile wierzy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

A myslisz ze on wie co to zwrotnik koziorożca jak jego swiat kończy się na powiecie w którym żyje? 

10 minut temu, DTaras napisał:

6. Gdzie do biednej urwy był Amundsen? No i Kamiński...

Doszli na brzeg ziemi bo tam jest właśnie antarktyda. Lodowce po to są na brzegu ziemi bo inaczej woda z oceanów by uciekła i kłopot gotowy.  Byli tacy co z wypraw nie wracali ale nie dlatego że zamarźli tylko spadli z krawedzi ziemi bo tam barierek nie ma 🤣

Opublikowano (edytowane)

no jeśli obieg gospodarczy uznajesz za sensowny w oparciu podatkowania przychodów finasowanych z tychże podatków to robi się rzeczywiście obieg zamknięty z założenia zbliżony do tej "perpety"

już lepiej było porównać do silnika wielosuwowego gdzie na jeden suw pracy przypada kilka opartych tylko na bezwładności

tylko czy tych suwów bezproduktywnych nie należy ograniczać do koniecznego minimum aby był jeszcze jakiś zysk energetyczny?
Obecne czasy gospodarcze to taki silnik co najmniej czterosuwowy bo i budżetówka i subwencjonizm no i ten socjal

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

a przezegnałeś się chociaż z rana? 

musisz dzień od plucia jadem rozpoczynać? 

Opublikowano
5 minut temu, pafnucy napisał:

Ja  tam jadu  nie  widzę.;)      spytam  kolejny  raz   jad  który  wylewa tutaj całe  dnie  nawet  w nocy    @racyl  ci nie  przeszkadza  ???

160088507_1338633719837959_6494210360841

Opublikowano
7 minut temu, Denwer napisał:

ci nie  przeszkadza  ???

przeszkadza, ale z Tobą lepiej mi się rozmawia. B|

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

przeszkadza

no to  czep   się  jego  ;)

160166357_3904428459621222_2915383537717

Opublikowano
23 minuty temu, pafnucy napisał:

a przezegnałeś się chociaż z rana? 

Ale jakie za***iste kompleksy muszą mieć związane z Tuskiem. Połowa tego, co mareczek wrzuca to jazda po gościu, który już od dłuższego czasu poza jakimiś komentarzami na tt nic się nie udziela w krajowej polityce.

Poranny przegląd joemonsterowy

1.jpg

24.jpg

1615582134_xw8cwl_600.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v