Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

o
to Ty nawet nie wiesz ile płacisz bo z pracownika etatowego zabierane jest coś ok 70% z wartości którą otrzymuje... kosztuje jego zatrudnienie

vat-y akcyzy zusy  i inne "srusy" i obecnie to właśnie pracownik etatowy jest najwyżej opodatkowanym ze wszystkich form zarabiania
najmniej zyski kapitałowe

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

o
to Ty nawet nie wiesz ile płacisz bo z pracownika etatowego zabierane jest coś ok 70% z wartości którą otrzymuje... kosztuje jego zatrudnienie

wiem mam pasek ale go nie przeglądam zeby ...  bałbym sie dzisaj być samy ile to bym musiał zapłacić a tak jest ulga na dzieci  

Opublikowano

Palmowy nie jest eko po transporcie i w związku z tym embargo i tak będzie.

Roman - lipiec, nie listopad. Niemcy na podobnej powierzchni gnieżdżą tyle samo kibola to i prądu ciągną więcej a jeszcze przemysł... W miksie wygląda to już lepiej niż w Polsce a jeszcze przebudowują węgiel na gaz... Masz bzika na punkcie złego Niemca rządzącego Unią i to wszystko. Ja niemam kolego ulgi na dzieci i pincet nie uznaję za żadne dzielenie się czy łaskę tylko tak jak to rząd określił. Nad kasą się nie rozczula - kasę się bierze i w momencie gdy transakcja się kończy zapomina o temacie.

Opublikowano

w ubiegłym tygodniu kanclerz Merkel podpisała porozumienie z kilkoma włascicielami elektrowni atomowych ., rząd niemiec wypłaci 3, 5 mld euro odszkodowania za wczesniejsze wyłączenie ich z użytkowania .

Opublikowano

No popatrz a z Polską nie chciała dogadać się  w temacie wyłączania elektrowni atomowych.😂 Albo niech wypłaci odszkodowanie za nie włączanie takich elektrowni.🤣

Opublikowano
19 godzin temu, Ulman napisał:

Czyli jedyni rozumni i cokolwiek warci. Nie boi się i ślepo popiera jedynie motłoch

Chcesz prześcignąć marecka w głupiej argumentacji?

Cieszysz sie że zamkną kopalnie które PIS tak wspiera i o które tak dba, bo część górników to hanysy co na PO głosują???O.o

I niech ktoś powie że PIS to nie jest sekta

Pis miał wspierać ale Bruksela naciska osobiście jestem za tym żeby kopać węgiel u nas ogrzewać cały kraj eksportować żeby się sektor rozwijał 

Opublikowano
16 godzin temu, Ulman napisał:

I niech ktos powie że PIS to nie jest parszywe lewactwo Rząd szykuje "bombę". System podatkowy do zmiany. Bogaty zapłaci za biednego - Money.pl    Neokomuna w narodowym przebraniu

@Ulman dużą masz firmę ? Bo widzę że takie akcje wywołują u ciebie ataki złości.

5 godzin temu, DTaras napisał:

Roman - lipiec, nie listopad. Niemcy na podobnej powierzchni gnieżdżą tyle samo kibola to i prądu ciągną więcej a jeszcze przemysł... W miksie wygląda to już lepiej niż w Polsce a jeszcze przebudowują węgiel na gaz... Masz bzika na punkcie złego Niemca rządzącego Unią i to wszystko. Ja niemam kolego ulgi na dzieci i pincet nie uznaję za żadne dzielenie się czy łaskę tylko tak jak to rząd określił. Nad kasą się nie rozczula - kasę się bierze i w momencie gdy transakcja się kończy zapomina o temacie.

Ciekawe jak daleko Niemcy zajadą na tej ekologii ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Pis miał wspierać ale Bruksela naciska osobiście jestem za tym żeby kopać węgiel u nas ogrzewać cały kraj eksportować żeby się sektor rozwijał 

Górnictwo nie ma u nas żadnej przyszłoścI jeśli chodzi o rentowność. Jak to sztucznie połączą z czymś rentownym albo kupują od nich węgiel przez agencję rezerw materiałowych to jeszcze jakoś się na papierze zgadza. Węgiel będzie szedł z krajów o niższych kosztach pracy, niższych podatkach i tańszym wydobyciu z płytkich pokładów. Może będą krótkie cykle koniunkturalne gdzie to będzie zarabiać ale w dłuższej perspektywie zawsze będzie dokładka. 

58 minut temu, dsbh napisał:

@Ulman dużą masz firmę ? Bo widzę że takie akcje wywołują u ciebie ataki złości.

Komuna i lewactwo u kazdego przedsiębiorcy wywołują odruch wymiotny.  Proletariat lubi darmochę albo pasożytowanie na biznesie więc w to im graj

49 minut temu, Denwer napisał:

Jak  ci  się  nie  podoba  to  pakuj  manatki  i   wyjeżdżaj  do  chin 

157965665_256283995964929_75090144824462

I widzisz jaki komuch z ciebie wychodzi😆 Kiedyś też niewygodnych chcieli się pozbywać wysyłając w świat. Mentalność ludu  jest nadal proletariacka co świetnie widać na  twoim przykładzie.

Czemu Ziobro się za tego Rostowskiego przez 5 lat nie wziął?  Może nie wie albo nie umie albo mogą mu naskoczyć i tylko ciemne masy maja teorie spiskową do wklejania memów.

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Denwer napisał:

157992076_2974492869477814_5688493309447

No to trza zmienić miejsce zatrudnienia, albo zamieszkania tak aby do roboty było przez płot.😂

Oto jedyny pokrzywdzony w Polsce tym że musi dojechać godzinę do roboty. Ludzie jeżdżą co dzień godzinę i nie narzekają.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v