Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słucham sobie Radio ma Głośnik. Gadają, że w ramach odbudowy po Covid będą żłobki za kasę z Unii budować. Miejsc w przedszkolach brakuje więcej... Mniejsza o to. Kolejny punkt najlepszego programu za złe, unijne pieniądze?

Opublikowano
1 minutę temu, Mariusz2903 napisał:

to ludzie marginesu społecznego bez wiary bez ducha paniczny strach przed PISem  manifestują za pieniądze 

Kto jak kto ale te środowiska PiSu się nie powinni bać. Pis-u boją się ludzie którzy chcą swobodnie dysponować swoim majątkiem i dziedzictwem.

Z tym środowiskiem lewackim PiS obchodzi się jak z jajkiem,nawet chcieli ekologów wpuszczać do prywatnych obór bez nakazów.

Opublikowano
55 minut temu, akooo napisał:

Z tym środowiskiem lewackim PiS obchodzi się jak z jajkiem,

Bo PiS sam w sobie jest lewacki,  tylko poradzić sobie z tym nie umie. Prawda mogłaby ich wyzwolić. 🤣

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, mirro napisał:

A to właśnie idą się grzmocić sny o węglowej potędze. Mówiłem że przyroda poradzi sobie i z PiSem i z górnikami? 😂

dobrze tak hanysom oni głosują naPO

Opublikowano
8 minut temu, agromatik napisał:

osobnik takowy to sygnalista

Jak z PiSu to sygnalista, albo zatroskany obywatel. Jak kto inny, to donosiciel i zdrajca. Prosty świat wg PiS.🤣

• Haha 3
Opublikowano

Sny o węglowej potędze... Skoro ma powstać blok gazowy to raczej nie będzie zasilany ze Świnoujścia tak, że ten: a takie mogłoby być piękne odgałęzienie z enesa...

Opublikowano
21 godzin temu, Ulman napisał:

Rosja sprzedała USA Alaskę ze złotem i co z tego. Wymyślić to jedno a zarobić pieniądze to drugie. Państwo nie umie zarabiać pieniędzy no chyba że na monopolach pod które stanowi prawo. 

Solorz montuje je w Polsce bo skalkulował że to dla niego najkorzystniejsze wyjście a nie z pobudek patriotycznych czy innych takich. 

Poszukać winnych? To jest właśnie ta wina Tuska, Balcerowicza okrągłego stołu i Bóg wie jeszcze czego. Zapieprzać trzeba i biznes robić a nie winnych szukać i durną propagandę powtarzać. Jak winni to skazać a jak nie potrafią skazać to nie pieprzyć w koło i ciemnemu ludowi w głowach jeszcze bardziej nie mieszać.

Tylko że wcale nic nie pisałem o pobudkach patriotycznych. Winnych by znalazł, tylko że u nas nie ma odpowiedzialności politycznej. Rozpieprzyć wszystko jest łatwo ale jak sam zauważyłeś zbudować trudniej a biznes robimy i to dosyć duży. Produkujemy okna, drzwi, meble ze starego drewna, palety. U mnie jest 2 zakłady, które się tym trudnią i zatrudniają aż kilka osób.

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

to ludzie marginesu społecznego bez wiary bez ducha paniczny strach przed PISem  manifestują za pieniądze 

Oni się przecież nie boją Pisu. Cały czas się nie mogą pogodzić z porażką.

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Dziennikarz który potrafił nie podpisać cyrografu TVP.

Może mu się coś w kontrakcie nie zgadzało to i nic nie podpisał.

46 minut temu, mirro napisał:

A to właśnie idą się grzmocić sny o węglowej potędze. Mówiłem że przyroda poradzi sobie i z PiSem i z górnikami? 😂

To co za węgiel w takim razie ? Mieliśmy już wierzbę energetyczną, słomę, byliśmy potęgą gazu z łupków. Czas na panele i wiatraki ? Od czasu do czasu ktoś coś o wodorze wspomni i cisza a ekolodzy czekają.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/walka-ze-smogiem-zakaz-palenia-weglem-i-drewnem-w-warszawie-jest-apel/h9xhle0,79cfc278

Opublikowano
1 godzinę temu, akooo napisał:

Kto jak kto ale te środowiska PiSu się nie powinni bać. Pis-u boją się ludzie którzy chcą swobodnie dysponować swoim majątkiem i dziedzictwem.

Czyli jedyni rozumni i cokolwiek warci. Nie boi się i ślepo popiera jedynie motłoch

53 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Chcesz prześcignąć marecka w głupiej argumentacji?

Cieszysz sie że zamkną kopalnie które PIS tak wspiera i o które tak dba, bo część górników to hanysy co na PO głosują???O.o

I niech ktoś powie że PIS to nie jest sekta

8 minut temu, dsbh napisał:

Tylko że wcale nic nie pisałem o pobudkach patriotycznych. Winnych by znalazł, tylko że u nas nie ma odpowiedzialności politycznej. Rozpieprzyć wszystko jest łatwo ale jak sam zauważyłeś zbudować trudniej a biznes robimy i to dosyć duży. Produkujemy okna, drzwi, meble ze starego drewna, palety. U mnie jest 2 zakłady, które się tym trudnią i zatrudniają aż kilka osób.

Tak, tylko to są biznesy prywatne które się rozwijały w zdrowych realiach i zdrowych głowach a do tego właściciel ponosi za decyzje pełna odpowiedzialność. Państwowe nie ma prawa działać bo wydaje nie swoje pieniądze, zatrudnia partyjnych kretynów i ich rodziny do zarządzania i za nic nie odpowiada. 

Opublikowano

Niech pozwolą ludziom zarabiać,wywalić kretyńskie prawo,normy i ograniczenia i bylibyśmy w światowej czołówce rozwoju. Wszystkie państwa gdzie był tzw "cud gospodarczy" na to stawiały tam biurokracja nie zbudowała dobrobytu. Czy źle było kiedyś jak mogłeś sobie cielaka zapakować do wózka,pojechać na targ i go sprzedać?

Ale oni na to nie pozwolą (obojętnie jaki rząd) bo im zagranica na to nie pozwoli,nawet nie inne państwa tylko jakaś wązka grupa ludzi która chce rządzić tym światem i wolni ludzie dysponujący jakimś prywatnym majątkiem to ich przeszkoda.

Opublikowano (edytowane)

Wszystko jest do zrobienia i można duzo uprościć ale może to zrobic jedynie prawica i do tego  wolnościowa a nie spaczeni socjaliści z problemami z własna tozsamością.  Z drugiej strony społeczeństwo jest spaczone komuną i w znakomitej wiekszości lewicowe więc wybierze lewactwo które będzie wiecej i więcej podatków , przepisów i biurokracji wprowadzać ale da pińcet i będzie gitara. Ludzie chcą się bogacić ale nie zniesli by jakby sąsiad się szybko wybił i dorobił. O nie! Takim to trzeba przypieprzyć po kieszeni , niech płacą wyższe podatki, drugi albo trzeci próg, pińcet im zabrać, jak kogos zatrudniaja to nakazać odgórnie by płacić wydumana minimalną a na sam koniec jeszcze jakąś daniną popieścić. A co! Trza kułaka rozkułaczyć a kapitalista to wróg proletariatu przecie od zawsze🥴

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Mariusz2903 napisał:

pojebało cie !! 

3 godziny temu, mirro napisał:

a przyroda wystawi rachunek 😑  już widzę jak połowa polski ogrzewa się dobrze nieocieplone domy itp

tym czasem w niemczech 

https://www.energetyka24.com/oze/niemcy-protesty-przy-wioskach-wyburzanych-pod-kopalnie-wegla

Edytowane przez Roman176
Opublikowano

Roman - poco wklejasz artykuły z zeszłego roku? Na naszym podwórku lepiej nie jest. Czesi protestują przeciwko Kopalni Turów. W części dotyczącej ogrzewania nieocieplonych domów: i tak pali się ruskim a do tego z racji łagodnych zim - niskoenergetycznym.

Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

I niech ktos powie że PIS to nie jest parszywe lewactwo 

co się przejmujesz to ja bd płacił na ciebie 

1 minutę temu, DTaras napisał:

Roman - poco wklejasz artykuły z zeszłego roku?

listopad był 4 miechy temu 

5 minut temu, DTaras napisał:

Na naszym podwórku lepiej nie jest. Czesi protestują przeciwko Kopalni Turów. W części dotyczącej ogrzewania nieocieplonych domów: i tak pali się ruskim a do tego z racji łagodnych zim - niskoenergetycznym.

no jasne tylko u nas ile jest uzywanego węgla 39 mln ? tak tam zwiększa się co roku 120 do 170 mln eko  i jak u nas podobnie naprawdę 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v