Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, Denwer napisał:

napisał  koleś  po zawodówce   ekspert  od  siedmiu  boleści 😂

osz ty... średnie mam!

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Mariusz2903 napisał:

jakoś jest ich większość i mają się dobrze a tobie neoliberale  bo już trudno mi cię określić jest źle w TEN kraju

Głupków zawsze jest większość. 

Co rozumiesz pod pojeciem neoliberał? 

Marecek, wiesz już może skąd Orlen tyle kasy natrzepał że zysk tak wysoki?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, pafnucy napisał:

osz ty... średnie mam!

za komuny  robione  za kury  i kaczki  nie liczy  się  :P 

Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

Pewno Obajtek jak złota kura złote jaja znosi w worku i nie ważne że po schodach.

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

@dysydent która ? Bo mnie rozśmieszyło co innego 

coś przegapiłem? możliwe
co takiego
zaraz
który to post?

1 godzinę temu, Mariusz2903 napisał:

Donald Tusk w mundurze SS. Giertych składa wniosek do prokuratury -  najnowsze komentarze - Wykop.pl

ty masz proletariuszy 21 wieku 

no i nic tam po za cytatem chyba z Ulmana nie było i tym obrazkiem
to fotomontaż jakich wiele i równie dobrze mogli ,... nie wiem .. ryje podoczepiać czy rogi
to poziom domalowywania wąsów portretom rodem z przedszkola

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, pafnucy napisał:

a to o dysortografii to po co masz napisane?

Bo teraz takie czasy nastały że każdy jak nabroi to się czymś zasłania, sędzia jak zayebie coś w sklepie to pokazuje immunitet i udaje że jest czysty, tak samo jak ktoś się uczyć nie chciał to napisze że jest dys- coś tam i też uważa że już jest mądry. Już kiedyś pisałem że za moich czasów nie było żadnych dys- bo nauczyciel leczył te przypadłości kijem.

Edytowane przez mikad
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, agromatik napisał:

bez zaświadczenia o dysleksji.

jak  kury  i  kaczki  nosił  to  zaświadczenie  nie potrzebne 

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Denwer napisał:

za komuny  robione  za kury  i kaczki  nie liczy  się  :P 

A skąd ty wiesz, że za kury i kaczki ?? Pewnie twoi rodzice ci tak załatwili, żebyś jakoś chociaż zawodówkę skończył ... I nie dało się, bez dys- to musieli ci dysortografię wpisać ?

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 2
Opublikowano

mogę się założyć, ze Denwer nie ma takiego zaświadczenia. jedynie chce ukryć że ze szkołą po drodze mu nie było.

Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A skąd ty wiesz, że za kury i kaczki ?? Pewnie twoi rodzice ci tak załatwili, żebyś jakoś chociaż zawodówkę skończył ...

On kosztował krowe i dwa kabany, taniochy drobiowej  nie chcieli.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

T T T
znaczy że przerywnik :)
No Panie i Panowie
tak z nudów sobie sprawdziłem stronę polityki rok temu i czterysta czterdziesta trzecia kiedy była?
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/281635-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2020/page/433/

a sorry bo nie sprawdziłem kiedy rok temu...
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/281635-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2020/

czyli od 11 kwiecień do 12lipiec ile to?
uff
a już myślałem że będą nadgodziny w rozliczeniu;) szkoda że tu nie płacą...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
6 minut temu, pafnucy napisał:

mogę się założyć, ze Denwer nie ma takiego zaświadczenia. jedynie chce ukryć że ze szkołą po drodze mu nie było.

Czytając jego mądrości nie można mieć wątpliwości ze tak właśnie było

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, pafnucy napisał:

jedynie chce ukryć że ze szkołą po drodze mu nie było.

Po drodze  nie było  ale  2 kierunki  studiów   mam skończone  :P  :P  

Opublikowano
1 godzinę temu, Ywa napisał:

A jakby to odwrócić i co było pierwsze; tęcza jest zjawiskiem naturalnym a religia sztucznym, więc religia obraża Matkę Naturę i jako poganka czuję się bardzo obrażona.

Jeśli niedługo wymyślą sobie, że słońce jest złe, bo kojarzy się z szatanem (patrz imię) i zakażą dzieciom rysowania, co wtedy? 

Obłęd.

Ciekawe co było pierwsze, tęcza czy LGBT 🤔 ?

43 minuty temu, Denwer napisał:

Właśnie  dla  tego  do  ciebie  najlepiej  trafiają  memy 

156778169_253922419534420_44479390863887

Coś w tym jest.

Odnośnie LGBT, dlaczego nie jednoczą się z muzułmanami ?

https://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm_w_krainie_półksiężyca

I jeszcze odnośnie Obajtka. Dlaczego taśmy Wyborcza nie ujawniła w czasie gdy został prezesem Orlenu ?

Jeżeli kogoś interesuje.

Opublikowano (edytowane)

A ja cztery. Albo nie, sześć.

Edytowane przez mikad
Opublikowano

za syr i kabany?

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Ulman napisał:

kit z zarobkiem Patrz jak  orlen w 2014 r stracił 6 mld . możę to było przygotowanie do prywatyzacji ?

Rok 2014 był dla PKN Orlen finansowym tsunami. Największa spółka Skarbu Państwa, kierowana wtedy przez prezesa Jacka Krawca, zanotowała potężną stratę netto w wysokości 5,92 mld zł.

W liście do akcjonariuszy prezes płockiego giganta tłumaczył ten wynik „niespotykanym od lat spadkiem cen ropy naftowej”. Faktycznie, tylko w drugim półroczu 2014 r. miały miejsce dynamiczne obniżki notowań cen ropy i w konsekwencji produktów rafineryjnych. Nastąpił wówczas spadek notowań ze 111 dolarów na dzień 30 czerwca 2014 r. do 55 dolarów na dzień 31 grudnia 2014 r. Przyszłość pokazała, że takie spadki wcale nie były czymś niespotykanym.   https://www.chemiaibiznes.com.pl/artykuly/w-roku-pandemii-pkn-orlen-zarobil-tyle-co-lacznie-w-latach-2008-2015

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v