Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@henio2 A po co się modlić w Kościele, to samo można w domu zrobić ;) Purpuraty dyspensę dały to chodzić nie trzeba.

Na pewno mniejszym złem jest chodzenie do kościoła niż do restauracji czy na siłownię co do dyspensy to nie ma obowiązku ale jeśli ktoś ma potrzebę to może pujsc na siłownię też nie musisz chodzić a najeść się można w domu jeszcze kasy zaoszczędzić 😎

• Haha 1
Opublikowano

O właśnie @jacus i to jest właściwe podejście. Gościu nie łączy wiary z robotą. Po robocie, może klękać i kreślić znak krzyża . Chciałoby sie aby Państwo Polskie tak funkcjonowało.😂

Opublikowano
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Miałeś miarkę, wiesz, że to było mniej niż zalecane 1,5m ?  Telewizja akurat potrafi ładnie manipulować perspektywą, pamiętasz nagrania z pielgrzymki papieża do Polski w czerwcu 1979r. ? Wg telewizji przyszedł mało kto xD 

przestań się ośmieszać

Opublikowano
5 minut temu, dsbh napisał:

Z osobą myślącą da się rozmawiać bez argumentów siły. Z osobą która sama takie argumenty stosuje nie da się inaczej.

jeśli nie ma płaszczyzny dyskusji to czy warto w ogóle dyskutować?
co innego konflikt interesów to siła wchodzi w grę i w... w każdym przypadku ale czy w przypadku takiego konfliktu jest miejsce na jakąkolwiek dyskusję? Jeśli jest dwóch zagrożonych śmiercią głodową a kanapka wystarczy na utrzymanie przy życiu jednego to nie istotne są już "poziomy dyskutantów".
Oczywiście mądrzejszy ma szansę przewidzieć wcześniej kiedy do takiego deficytu dojdzie i może zadbać aby tych kanapek było więcej i tutaj dopiero zaczyna się etyka bo ważne czy zdecyduje aby tylko samemu dla siebie przysporzyć kilka tego drugiego zostawiając jego własnemu losowi czy zagoni ... zachęci i ....
a wiesz , może nawet i masz rację z tym "schodzeniem do poziomu.." tylko czy aż w posuwaniu się do kłamstwa że jakieś bóstwo nakazuje produkcję kanapek bo może uczciwsze jest nauczenie tego głupszego Matematyki przynajmniej do poziomu tabliczki mnożenia/dzielenia bodaj na przykładzie ilości potrzebnych kanapek.

czy to jest ... można uznać za różnicę między prawicowym a lewicowym myśleniem? jeśli tak to ja jestem lewicowy bo wciskanie ciemnoty uznaję za większe zło niż może i z góry skazane na niepowodzenie próby nauczenia i tego pieska - jak będziesz grzeczny to dostaniesz kanapkę a jak mnie będziesz gryzł to co najwyżej kopa, jeśli już masz kogoś gryść to tych co nam te kanapki chcą odebrać.

tylko tu i ja mam dylemat czy uświadomić "pieska" co zrobię gdy mimo wszystko zdarzy się niedobór kanapek to czy przyznam że śmierć głodowa pieska będzie moją decyzją czy jakiegoś boga?

tak - religie mają jednak przyszłość ;)

Opublikowano

ogladajac, to co pokazywali w kurwizji to rzeczywiscie na marszach byla garstka ekstemistow..

witejus -znasz krakow ?? wiesz jak wyglada skrzyzowanie pod jubilatem ?? tam zaczal sie marsz. ekstremisci zablokowali to skrzyzowanie- ilu ich bylo kilkunastu ??  wiec odleglosci musialy byc wielkie nie 1,5 m tylko 15.

chyba ze kurwizja klamala i byly ich tysiace-wtedy o zadnych odleglosciach mowy nie bylo.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, henio2 napisał:

mniejszym złem jest chodzenie do kościoła niż do restauracji

w czasach epidemii jest złem świadome roznoszenie zarazy nie ważne jakimi sposobami
ja tu nie widzę różnicy

jeśli przyjmujemy ograniczenia/wyrzeczenia to dlaczego akurat celebra religijna ma być ponad...?

niweluje to sens jakichkolwiek innych wyrzeczeń

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, henio2 napisał:

Jak nie widzisz różnicy to nic nie poradzę bo różnica jest ogromna

a jaką Ty widzisz?

jeśli kto złapie wirusa w świątynii inaczej będzie przebiegała choroba?

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

tylko tu i ja mam dylemat czy uświadomić "pieska" co zrobię gdy mimo wszystko zdarzy się niedobór kanapek to czy przyznam że śmierć głodowa pieska będzie moją decyzją czy jakiegoś boga?

Tylko mu nie mów że jak zbraknie kanapek, to jest pierwszy na liście do zjedzenia.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Żeby było jasne. Nie uważam aby kościoły szczególnie przyczyniały się do rozszerzania epidemii podobnie jak otwarte w rygorze restauracje czy siłownie - warunek to higiena. Metro w godzinach szczytu, burdel czy sypialnia to już inna sprawa albowiem brak tam możliwości utrzymania dystansu. Oczywiście mogę się mylić. Nie mniej rozdwojenie jaźni czyli stan wyjątkowy bez stanu wyjątkowego powoduje obraz jaki co rusz nakreśla @mirro.

Opublikowano

Tłumacze że w świątyni masz maseczkę w restauracji nie podobnie na siłowni nie wyobrażam sobie by ktoś w maseczce był łatwiej zachować odstęp kościoły są praktycznie puste więc ryzyko przenoszenia wirusa znikome

3 minuty temu, dysydent napisał:

a jaką Ty widzisz?

jeśli kto złapie wirusa w świątynii inaczej będzie przebiegała choroba?

.

Opublikowano

puste koscioly ???? chyba nigdy nie byles..   😛nawet na porannych mszach w normalny dzien jest sporo osob.... w niedziele to trudno znalezc miejsce siedzace.  

10 minut temu, witejus napisał:

doskonale wiem

o kurna,musze sie dobrze rozgladac zeby sie z toba nie spotkac ,jak nie przymierzajac brozka w niedzielna noc , bo tam wlasnie dzwona zaliczyla

Opublikowano

henio - a dłubiesz w nosie też przez maseczkę? Kościoły prawie puste ale nikt nie rozpizgał ściany w celu ograniczenia stłoczenia po: "idźcie ofiara spełniona". I od razu powiem: zarówno dosłownie jak i w przenośni z tym murem.

Opublikowano
19 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Nie ukarali ich za nieprzestrzeganie przepisów sanitarnych, znaczy niewinni. Tak samo jak Kaczyński podczas mszy za mamusię xD 

Ta msza za mamusię z całą transmisją w TVPis to była szopka jakich mało. Wazeliną aż ociekało i wylewało się z ekranu. A kim on karwasz była   i jakie jej zasługi? Takiego zidiocenia włądzy i TVP nie było za żadnej władzy. Dla mnie to symbol poziomu jaki ta swołocz reprezentuje.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
Przed chwilą, henio2 napisał:

Tłumacze że w świątyni masz maseczkę w restauracji nie podobnie na siłowni nie wyobrażam sobie by ktoś w maseczce był łatwiej zachować odstęp kościoły są praktycznie puste więc ryzyko przenoszenia wirusa znikome

a gdzie ja tak tłumaczyłem? bo rzeczywiście takie tłumaczenie jest tendencyjne żeby nie powiedzieć - kretyńskie

Mi nie chodzi o statystyki czy standardy higieny czy nawet teoretyczną ich skuteczność bo o skuteczności samych maseczek można by dyskutować.
Mi chodzi o inne traktowanie epidemiologii jako Nauki w kościele a inaczej po za
Praktyka pokazuje że i w kościołach była trans... znane sa przypadki zgonów kapłanów na cov zarażonych właśnie w kościołach czyli nie robi różnicy wirusowi gdzie. 
Jestem zarówno przeciwko zbiegowisk w restauracjach tak samo jak gdzie indziej.
Oczywiście konieczność społecznego wspólistnienia bardzo to utrudnia ale szukanie jakichś argumentów na siłę że akurat w kościołach mniejsze ryzyko niż np w drodze to tego kościoła to już kretynizm taki sam jak ten wyżej

• Haha 1
Opublikowano
4 minuty temu, jacus napisał:

puste koscioly ???? chyba nigdy nie byles..   😛nawet na porannych mszach w normalny dzien jest sporo osob.... w niedziele to trudno znalezc miejsce siedzace.  

W moim kościele połowa miejsc siedzących pusta,  ludzi 40% tego co było przed covidem. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, henio2 napisał:

.

Zdejmowanie maseczki do komunii świętej, podczas której kapłan tymi samymi rękami rozdaje ją  około połowie wiernych w Kościele, to wg Ciebie zachowanie standardów higienicznych ??

To przecież to samo co w knajpie, tu jedzenie i tu jedzenie, tu bez maseczki i tu też bez maseczki, ale co ja tam wiem xD 

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, henio2 napisał:

Komunię przyjmujesz na rękę ale widać dawno w kościele nie byłeś to nie masz pojęcia o tym ksiądz komuni nie smakuje jak kucharz w restauracji    https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,26833456,podkarpacie-wierni-zemscili-sie-na-mieszkancu-ktory-doniosl.html

Tak się składa, że miesiąc temu na pogrzebie byłem i widziałem jak to wygląda xD 

Weź podkabluj do prokuratury tych wiernych, bo grozili, że zabiją tego co doniósł ;) Masz już doświadczenie i wiesz co i jak ;) 

W poniższym fragmencie tekstu widać, że chodzący do Kościoła jest pełen wiary i żyje naukami Jezusa Chrystusa ;) 

- Sakrament eucharystii ledwie się skończył, podszedł do mnie potężnej postury człowiek w średnim wieku, w ustach wciąż jeszcze miał komunikant. I powiedział, że jak jeszcze raz wezwę policję, to mi na rynku łeb up…doli. Wokół byli ludzie, ale nie jestem pewien, czy ktoś to słyszał. Na pewno widział zamieszanie ksiądz proboszcz, który wtedy na to wszystko wyskoczył z konfesjonału. Po wszystkim poszedłem do niego do zakrystii, chciałem dowiedzieć się, kim jest człowiek, który mi groził. Usłyszałem, że sam sobie jestem winny - powiedział w nieoficjalnej rozmowie z dziennikarzami.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, 6465 napisał:

W moim kościele połowa miejsc siedzących pusta,  ludzi 40% tego co było przed covidem. 

Duńskich  rolników  już  wsparłeś  czy  nie  ??

154614956_149535243660842_64261471800632

Opublikowano

Widać artykuł tendencyjny mógł  na protesty kobiet iść i zwrucic im uwagę że nie przestrzegają obostrzeń to by go w chodnik wydeptał y 😋😜

21 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Tak się składa, że miesiąc temu na pogrzebie byłem i widziałem jak to wygląda xD 

Weź podkabluj do prokuratury tych wiernych, bo grozili, że zabiją tego co doniósł ;) Masz już doświadczenie i wiesz co i jak ;) 

W poniższym fragmencie tekstu widać, że chodzący do Kościoła jest pełen wiary i żyje naukami Jezusa Chrystusa ;) 

- Sakrament eucharystii ledwie się skończył, podszedł do mnie potężnej postury człowiek w średnim wieku, w ustach wciąż jeszcze miał komunikant. I powiedział, że jak jeszcze raz wezwę policję, to mi na rynku łeb up…doli. Wokół byli ludzie, ale nie jestem pewien, czy ktoś to słyszał. Na pewno widział zamieszanie ksiądz proboszcz, który wtedy na to wszystko wyskoczył z konfesjonału. Po wszystkim poszedłem do niego do zakrystii, chciałem dowiedzieć się, kim jest człowiek, który mi groził. Usłyszałem, że sam sobie jestem winny - powiedział w nieoficjalnej rozmowie z dziennikarzami.

.A dziennikarz z jakich mediów był ?😋

Opublikowano
1 minutę temu, henio2 napisał:

Widać artykuł tendencyjny mógł  na protesty kobiet iść i zwrucic im uwagę że nie przestrzegają obostrzeń to by go w chodnik wydeptał y 😋😜

.A dziennikarz z jakich mediów był ?😋

Ja cytuję tylko z artykułu do którego link zamieściłeś.

Opublikowano
3 minuty temu, Denwer napisał:

Duńskich  rolników  już  wsparłeś  czy  nie  ??

Moja kasa więc wspieram kogo chce,  Polskiego przedsiębiorce bo jemu przelew robię. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...
v