Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pisowcy żyją tylko o chlebie i wodzie to im tam podatek cukrowy czy droższa benzyna 😂

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, racyl napisał:

złodzieje nie wyłudzają vat z paliwa a paliwo jest droższe niż za tuska 😂 to jest Mariuszkowa normalność 😂

Bo oni obniżali cene paliwa o wartość wyłudzonego vatu i dlatego taniej było😅😂🤣

Ciekawy artykuł Stan finansów publicznych Polski - brak przejrzystości i pismo MF do Komisji Europejskiej. Wywiad ze Sławomirem Dudkiem. (businessinsider.com.pl)

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)

czy stacja tv jest rzadowa czy opozycyjna to nikogo to nie interesuje . najwazniejsze żęby było kilka stacji i była alternatywa , teraz kazdy możę sobie zweryfikować informacje z kilku zrudeł ,    kiedyś chyba pis zarzucił stacji TVN ze to dzieki nim trzaskowski wygrał w stolicy z taką przewagą bo tvn zmobilizowało  ludzi do pujscia do urn ale to bzdura taka sama jak tu że to dzieki tvp wygrywa pis  ,gdyby media miały taką siłe to komuna by nie upadła . możę jest z 5 % społeczenstwa które da się zmanipulować ale to zwolennicy zarówno pis jak i po , 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)

pleciesz trzy po trzy Jaruś 😂

gdyby media nie miały znaczenia dla pisu to by nie obsadzał nimi kurskiego i dziennikarze mieliby trochę wolnej ręki a od 2015r gdzie masz wolną rękę w tvp ?😂

to tak jak z reklamami nikt ich nie lubi oglądać i przełącza kanały albo pomija na youtube a potem czy chcesz czy nie i tak wiesz co reklamują tak samo jest z telewizją gadają w kółko to samo przez dzień , dwa tydzień i to wystarczy żeby ludziom w głowach namięszać. Potem tacy łażą i wyzywają od esbeków, komuchów i złodziei 😂😂

Pis jest głupi a jego wyznawcy jeszcze bardziej

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, jarecki napisał:

,gdyby media miały taką siłe to komuna by nie upadła . możę jest z 5 % społeczenstwa które da się zmanipulować ale to zwolennicy zarówno pis jak i po , 

Aaaaaaa upadła?:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
19 godzin temu, dysydent napisał:

to urzędasy czyli z natury "decyzyjne ofermy" zwłaszcza jeśli "góra" zasugerowała aby może wstrzelić jeszcze jeden kanał "pro-"

może nie zdążyli przygotować jakiej kolejnej szmiry propagandowej? jakiej ramówki czy co zanim ..i wyszedł wakat który "zagospodarują" "żeby się nie zmarnowało" ;)

Mi brakuje popularnonaukowych klasy dawnej "Sondy" jutubowego "Astronarium" czy nawet wielu jutuberów  (tu Polska i po polsku - fonetycznie) którzy publikują całkiem na niezłym poziomie naukowo techniczne treści
no bo to że google gry dla szczyli kwalifikuje do działu Nauka Technika to już jest upadek i obraza dla nawet przeciętnego intelektu

Chyba trzeba uważać co się pisze tutaj :P.

https://businessinsider.com.pl/media/tv-radio/silver-tv-zamiast-atm-rozrywka-z-telewizji-naziemnej/7kphcex

Kanał dopiero powstanie, ramówka raczej będzie wypadkową pozostałych anten Winnickiego, czyli trochę muzyki, starsze filmy i telezakupy bo te prędzej czy później się pojawią. Prawdopodobnie powstanie dosyć szybko, bo trzeba zarobić na koncesje i na koszty nadawania.

Co do kanałów tematycznych, zobaczymy czy Kurskiemu uda się stworzyć kanał TVP Nauka, który się pojawił w Karcie Powinności w zeszłym roku.

13 godzin temu, racyl napisał:

tvp płaciło firmie za gotowy wyprodukowany program z lisem

tutaj też są koszty

Tylko ile z tego Lis otrzymywał o tym cicho było. Pewnie nie mało skoro się utrzymywał z 4 audycji miesięcznie. Dziwne też że TVP mając zaplecze techniczne, wynajmowała zewnętrze firmy do produkcji programów publicystycznych a ówczesny prezes TVP Braun w każdym wywiadzie narzekał na trudną sytuacje firmy i małe wpływy abonamentowe.

Opublikowano
11 minut temu, dsbh napisał:

Co do kanałów tematycznych, zobaczymy czy Kurskiemu uda się stworzyć kanał TVP Nauka,

Jeszce nie wiadomo co uważają za naukę. Predzej poradziliby sobie z kanałem magia.:lol:

Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

Tyle tylko że Lisa przepłacali , nie mieli 2 miliardów rocznie i jakoś to sie wszystko spinało. A teraz jak się do koryta dorwali to ciągle mało i mało.

Coś za coś. Środki szły na publicystykę i kabarety. Sport był tylko w ofertach płatnych na przykład.

Tak się robi biznes.

https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-do-grupy-polsat-dolacza-tako-media-i-zmienia-nazwe-na-polot-,nId,5057864

Tylko na co w prywatnej firmie tyle osób w radzie nadzorczej ?

6 minut temu, mirro napisał:

Jeszce nie wiadomo co uważają za naukę. Predzej poradziliby sobie z kanałem magia.:lol:

TVP Dokument ruszył, zbiera nawet dobre opinie. Za niecałe 2 tyg. rusza TVP Kobieta, także z kanałem naukowym tez sobie by poradzili. Brak jest jednak miejsca na nadawanie obecnie.

I jeszcze kolejne zwolnienia w TVN.

https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/maciej-dolega-i-aleksandra-janiec-odchodza-z-tvn24/gxsptsz

Za chwilę to sam Kraśko tam zostanie :P.

Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Tyle tylko że Lisa przepłacali , nie mieli 2 miliardów rocznie i jakoś to sie wszystko spinało. A teraz jak się do koryta dorwali to ciągle mało i mało.

za lisa nie przepłacili bo pierwsze odcinki były dochodowe , dopiero potem jak spadała oglądalnoiść programu to zaczewła się dokładka .

1 godzinę temu, racyl napisał:

pleciesz trzy po trzy Jaruś 😂

gdyby media nie miały znaczenia dla pisu to by nie obsadzał nimi kurskiego i dziennikarze mieliby trochę wolnej ręki a od 2015r gdzie masz wolną rękę w tvp ?😂

to tak jak z reklamami nikt ich nie lubi oglądać i przełącza kanały albo pomija na youtube a potem czy chcesz czy nie i tak wiesz co reklamują tak samo jest z telewizją gadają w kółko to samo przez dzień , dwa tydzień i to wystarczy żeby ludziom w głowach namięszać. Potem tacy łażą i wyzywają od esbeków, komuchów i złodziei 😂😂

Pis jest głupi a jego wyznawcy jeszcze bardziej

jak odnajde goscia to wkleje link ale robione były badania w kilku krajach na swiecie  co sprawia żę dana partia która obecnie rzadzi  wygrywa kolejne wybory i  najważniejszy czynnik to było ile zostaje nam w kieszeni liczył sie koncowy wynik ekonomiczny z comiesiecznych wypłat i to było ponad 80 % głosów reszta to troche służba zdrowia i jeszcze coś ale nie pamietam .

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dsbh napisał:

Chyba trzeba uważać co się pisze tutaj :P.

https://businessinsider.com.pl/media/tv-radio/silver-tv-zamiast-atm-rozrywka-z-telewizji-naziemnej/7kphcex

Kanał dopiero powstanie, ramówka raczej będzie wypadkową pozostałych anten Winnickiego, czyli trochę muzyki, starsze filmy i telezakupy bo te prędzej czy później się pojawią. Prawdopodobnie powstanie dosyć szybko, bo trzeba zarobić na koncesje i na koszty nadawania.

Co do kanałów tematycznych, zobaczymy czy Kurskiemu uda się stworzyć kanał TVP Nauka, który się pojawił w Karcie Powinności w zeszłym roku.

o widzę że mamy rodzaj prywatnej rozmowy w ramach tematu ale może nas nie wywalą

znaczy że uważać bo prawie zgadłem "genezę ubicia" ATM?

Winnicki (?) kojarzy mi się z tym nazwiskiem nacjonalista oszołom

w Polsce tacy narodowcami nazywani (sami siebie tak wolą nazywać) ale faszyści było by małą "nieprecyzją"
czy to ten? (nie chce mi się sprawdzać)

NO DOBRA - SPRAWDZIŁEM (ups sorry za shifta)  i Ten od narodowców to Robert a silvera Michał i ... na razie tyle wiem

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
5 minut temu, racyl napisał:

I gdzie te pieniądze są 😂 Paliwo za PIS droższe niż za Tuska 🤣

Cieszą się tylko niezmotoryzowane miernoty 😂

paliwo nie jest droższe za Tuska było po 6 zł  

Opublikowano
2 godziny temu, jarecki napisał:

za lisa nie przepłacili bo pierwsze odcinki były dochodowe , dopiero potem jak spadała oglądalnoiść programu to zaczewła się dokładka .

jak odnajde goscia to wkleje link ale robione były badania w kilku krajach na swiecie  co sprawia żę dana partia która obecnie rzadzi  wygrywa kolejne wybory i  najważniejszy czynnik to było ile zostaje nam w kieszeni liczył sie koncowy wynik ekonomiczny z comiesiecznych wypłat i to było ponad 80 % głosów reszta to troche służba zdrowia i jeszcze coś ale nie pamietam .

tą naszą tvp to można porównać do ruskiej publicznej. tam też mówią że dobrzy tylko rządzący a reszta to źli

zostaje ci więcej ? 🤣 tyle podatków co wprowadzili nowych to ci na pewno zostanie

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

założysz się że kwestią czasu jest 7 i wyżej? powiedzmy - do końca kadencji tej zbieraniny
no chyba że przedterminowe jak zobaczą że ja mam rację i zechcą sp....ć od odpowiedzialności politycznej za - w sumie - nie tylko od Nich zależne procesy

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Przed chwilą, Mariusz2903 napisał:

jesteś tak zacofany i zapatrzony w pis że nawet nie sprawdzisz po ile wtedy była baryłka ropy no chyba że wy Pisowcy z powietrza robita paliwo

za Tuska baryłka ropy była powyżej 100 dolarów a teraz masz 60 dalarów

Opublikowano
2 minuty temu, racyl napisał:

zostaje ci więcej ? 🤣 tyle podatków co wprowadzili nowych to ci na pewno zostanie

mina mu zrzednie gdy dostanie pierwszy rachunek za energie z doliczona opłata mocową

Opublikowano (edytowane)

a co nie poszło? trudno wskazać i trzeba się dużo natrudzić aby coś znaleźć chocby tylko na przykład

deflacja lub około zerowa inflacja przeszła do Historii i marna nadzieja aby za naszego życia jeszcze w Polsce wróciła

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

założysz się że kwestią czasu jest 7 i wyżej? powiedzmy - do końca kadencji tej zbieraniny

Jesteś optymistą patrząc po stosunku cen paliw i ropy obecnie, to przy wzroście do ponad 100 USD za baryłkę będzie to wielokrotnie więcej, przecież hasełko Wystarczy Nie Kraść i social wprowadzony na kanwie tegoż zobowiązuje

2 minuty temu, dysydent napisał:

a co nie poszło? trudno wskazać

Oprocentowanie wszelakiego rodzaju lokat😂

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v