Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja wiem czy tak siedziałem? W paru miejscach byłem, trochę na nartach trochę z WOTami. A to mnie stare kumple zawołali bo parę pomysłów mieli... Jak to się mówi: było-minęło. Teraz idzie druga wiosna i ważniejsze sprawy.

Opublikowano
31 minut temu, deSilva napisał:

Jak u sąsiadów  jest epidemia i ograniczenia, to ty proponujesz żyć na luzie bo tam gdzieś tak żyją? słuchaj nie mam zamiaru ci niczego dalej tłumaczyć, bo to tak widzę jakby młócić plewy, a na to nie mam czasu i za stary jestem.

A po co ma porównywać dwie takie same rzeczy? Przecież to głupota Jasno widać że @Tomasz0611 ma rację. Szwedzi zyją nie "gdzieś tam" tylko na drugim brzegu jeziora i mamy do nich bliżej jak do Francji Włoch czy chocby Beneluxu. Nie wprowadzili głupkowatych zakazów pracy i mają podobną ilość zakażeń i zgonów. To świadczy tylko i wyłącznie o tym że wszystkie zakazy to lewackie wymysły i nie przynoszą żadnych efektów i są o kant d*py rozbić.  Taka sama jest sytuacja z twoją teorią o epidemii przez balangę na Krupówkach czy strajku kobiet. Widać że przestrzeganie lub nie przestrzeganie maseczkowej głupawki ma znikomy wpływ na rozrost epidemii ale to stoi w sprzecznosci z propaganda i nie jesteś w stanie tego zrozumieć

• Like 2
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

A po co ma porównywać dwie takie same rzeczy? Przecież to głupota Jasno widać że @Tomasz0611 ma rację. Szwedzi zyją nie "gdzieś tam" tylko na drugim brzegu jeziora i mamy do nich bliżej jak do Francji Włoch czy chocby Beneluxu. Nie wprowadzili głupkowatych zakazów pracy i mają podobną ilość zakażeń i zgonów. To świadczy tylko i wyłącznie o tym że wszystkie zakazy to lewackie wymysły i nie przynoszą żadnych efektów i są o kant d*py rozbić.  Taka sama jest sytuacja z twoją teorią o epidemii przez balangę na Krupówkach czy strajku kobiet. Widać że przestrzeganie lub nie przestrzeganie maseczkowej głupawki ma znikomy wpływ na rozrost epidemii ale to stoi w sprzecznosci z propaganda i nie jesteś w stanie tego zrozumieć

A weź zrób na złość i nie stosuj się do zakazów.   :P

Opublikowano
37 minut temu, pafnucy napisał:

nie mogla być Ona, Ona nie jest królem Szwecji. o.O

Słuszna uwaga, choć niezrozumiała całość wypowiedzi uwzględniając, ale widać, nie zrozumiał, co zrozumiałym jest. 

Opublikowano
22 minuty temu, deSilva napisał:

A weź zrób na złość i nie stosuj się do zakazów.   :P

A co to ma wspólnego z twoją niemoznością wykazania wzrostu zachorowań po strajkach czy imprezie na Krupówkach?

Opublikowano
18 minut temu, DTaras napisał:

Jak mu TVP info wypali na oledzie to Ci odpisze...

*ebłem 🤣😂

image.png

Opublikowano
1 godzinę temu, ogarek napisał:

PusciIli dzieci do szkoły...  nauczyciele nie zaszczepieni I są efekty... Ot cały nierząd ...czego się nie tkną to afery i tyle.... Krasc tylko potrafią. 😋

Kłamcy, oszuści i darmozjady.... 🤔

Przecie Morawiecki dziś powiadał dzieci  do końca roku nie wrócą do szkoły , nie wszyscy nauczyciele chcą się szczepić .

Opublikowano (edytowane)

Od stycznia klasy 1-3 poszły do szkoły... To jest młodzież która przechodzi bezobjawowo covid... A zaraza w starszych domownikow.... 😋 Ten wzrost to powtórka z jesieni ubiegłego roku gdzie tyz otwarto szkoły i a potem zamknięto... 

Edytowane przez ogarek
Opublikowano

Pier🤬 kotka za pomocą młotka. 

A w marketach czy świątyniach to już się nie zarażają tylko na strajkach,stokach narciarskich i uj wie gdzie jeszcze. 🤨

Opublikowano
11 godzin temu, deSilva napisał:

A co teraz powiedzą ci co tak się śmieli i popierali jak się zachowywało bydło na Krupówkach dzisiaj już ponad 12 tyś zakażonych.  Będą nowe obostrzenia dla wszystkich za głupie łby debili.

11 godzin temu, agromatik napisał:

no to musieli 😂 piętrowo tam imprezować

11 godzin temu, Ulman napisał:

Masz jakikolwiek dowód ze ten wzrost zakażeń jest z winy balangi na Krupówkach?

10 godzin temu, mirro napisał:

Nie ma, ale z wyliczenia kartek w kalendarzu wyszło mu że dziś jest już ten dzień.:lol:

na krupowkach zadnych balang nima- policja wszedzie obecna🤣😂...

tak naprawde to nawet jednego smerfa nie widzialem, za nowym targiem jechaly dwie suki i ten terenowiec z megafonami ktorego stale pokazuja, dziwne co ?? 

zreszta na krupowka troche ludzi w maseczkach bylo- nie bede sie kryl -sam mialem, u nas to ciezko na ulicy kogos zobaczyc bez- sporo osob chorowalo,pare umarlo.

wolnosc i swoboda jest na gubalowce - tak to tylko w kolejce czy na wyciagu wiekszosc miala a tak to jednostki, lokale otwarte ,jedzenie sie gotuje, ludzie jedza i pija przy stolikach- psy maja lek wysokosci ?????? czy co?? 

mlodzi i w srednim wieku zadnych maseczek nie mieli- bylo niewielu starszych .

5 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

jak w Tvn mówią że Macierewicz zły to ty że zły 

akurat w sprawie antka w 100 % zgadzam sie z prezesem- jak to o nim pisal-ruski agen i wariat,. opisywal w swojej ksiazce jak wl atach 80  dostal zalamania nerwowego i zamknal sie w kiblu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v