Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 godziny temu, henio2 napisał:

A co myślisz że obornik komuś powie kiedy go wywiozłem jak się chciało dopłaty to się nie dziw 😜😋

Ciekawe co jeszcze wymyśla miłosnie panujący nam, może przed rozpoczęciem orki przepędzić myszy  albo orać w godzinach nocnych bo wtedy większą wilgotność i mniej kurzy Ale nie bo to wtedy miastowe będą się denerwować że nie mogę wypocząć na wsi

• Like 1
Opublikowano

Pisiory to nie protestują gdy jedną czy drugą substancję z rynku środków ochrony roślin zdejmują a latają za lgbt, sadami trybunałami 😂

Opublikowano
56 minut temu, racyl napisał:

Pisiory to nie protestują gdy jedną czy drugą substancję z rynku środków ochrony roślin zdejmują a latają za lgbt, sadami trybunałami 😂

głupku jeden gdyby nie pisory i Adrianek to nikoetynów nie mamy w zaprawach , chodz mam wrażenie ze teraz jest a nie działa 

Opublikowano

"W 2020 roku w Niemczech zgłoszono łącznie 2275 przestępstw o podłożu antysemickim. To najwyższa odnotowana liczba przestępstw przeciwko Żydom od 20 lat".

jakaś debata w brukseli? jakiś komentarz z usa lub izraela? .... nie to nie w polsce, to może być

---------------------------------------------

taki trzeba mieć refleks

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, henio2 napisał:

A co myślisz że obornik komuś powie kiedy go wywiozłem jak się chciało dopłaty to się nie dziw 😜😋

Ty Twierdzisz że jesteś rolnikiem.?????? ... 🧐😀

Henio2 a może niech wprowadza nakaz koszenia zboz, 8h dziennie i od pon, do piątku... A wieczory i weekendy zakaz koszenia bo to miastowym przeszkadza.....co Ty na to??????? . Pewnie i tak nie odp.bo to za trudne pytanie dla ciebie..🧐... 

Edytowane przez PRZMAS19821982
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

149075212_257062295797038_23984335837654

6 godzin temu, Roman176 napisał:

głupku jeden gdyby nie pisory i Adrianek to nikoetynów nie mamy w zaprawach , chodz mam wrażenie ze teraz jest a nie działa 

widać kto większy 😂

no nie rozśmieszaj ludzi gdzie masz chociażby neonikotyny : tiametoksam, imidachlopryd, chlotianidyna ? imidachlopryd jeszcze był do teraz  ogrodnictwie ale znika

środki ochrony to nie tylko neonikotyny. nikt nie protestuje gdy zdejmują cokolwiek

Edytowane przez racyl
Opublikowano
7 godzin temu, Roman176 napisał:

A na co nie działa? Na śmietkę w rzepaku? Jeśli tak to trzeba się zastanowić kiedy tę śmietkę należałoby ubić. Podpowiadam że łatwiej ubić muchę śmietki niż robala w ziemi. 

6 godzin temu, nie napisał:

jakaś debata w brukseli? jakiś komentarz z usa lub izraela? .... nie to nie w polsce, to może być

Komentarz z Polski,
Niemieccy Żydzi naparzają się z niemieckimi antysemitami w Niemczech. Czyli właściwi przeciwnicy i właściwe miejsce. Tak trzymać chłopaki.:lol:

Opublikowano

w rzepaku to akurat od robala to środków jest masa dostępnych gorzej już w strączkowych bobowatych, tam tylko zastał tylko mospilan 😂

Nawet powierzchniowy mankozeb im przeszkadzał 😂 nie wspominając już o topsin

ciekawe czym bedzieta buraki pryskać 😂

Opublikowano
1 godzinę temu, PRZMAS19821982 napisał:

Henio2 a może niech wprowadza nakaz koszenia zboz, 8h dziennie i od pon, do piątku... A wieczory i weekendy zakaz koszenia bo to miastowym przeszkadza.....co Ty na to??????? . Pewnie i tak nie odp.bo to za trudne pytanie dla ciebie..🧐... 

A kto kosi 8 godzin dziennie

Tylko bambery

A oni zostaną zlikwidowane jak dawne pgry

Jedne i drugie to szkodniki gospodarcze i truciciele środowiska.

Opublikowano (edytowane)

https://www.tvp.info/52331872/hiszpania-starcia-z-policja-po-zatrzymaniu-rapera-pablo-hasela Hasel został skazany na dziewięć miesięcy pozbawienia wolności za pochwałę terroryzmu w swoich wpisach na Twitterze, w śpiewanych piosenkach oraz lżenie króla, monarchii i instytucji państwowych. We wtorek rano policja wtargnęła na uczelnię i aresztowała go.             z 5 lat temu za naładowanie rozrzutnika 3 t   30 zł za sztuke było , teraz chyba nikogo by nie było chetnego 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Tylko bambery

Wiesz co, patrząc na Ciebie, to życzę ,żeby wszystkich rolników wpakowali w ZUS, jak żona też jest ubezpieczona na gospodarstwie to zapłacisz 36tys zł rocznie, cały dochód z tego twojego gospodarstwa ;) I upadną takie "bambery" jak ty, zostaną wykupieni za grosze xD Będziesz się musiał wziąć do roboty a nie pierdzieć na tapczanie.

Każdy normalny rolnik kosi ponad 8 godzin dziennie, tylko taki pierdacz tapczanowy jak ty może krócej, u nas tam standard, że kombajny są w polu od 9-10 do 20-21, czyli 10-12 godzin dziennie.

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Tylko bambery

A zrozumiałeś to co napisalem? 

Edytowane przez PRZMAS19821982
Opublikowano
13 godzin temu, mirro napisał:

Ale tu nie chodzi o flaszkę.

Pierwsze przykazanie akcji obornik brzmi:

- Nie będziesz poganiał ładującego, ani żadnej rzeczy, która jego jest.:lol:

Kiedyś zatrudniłem 2 takich do opróżnienia kojca po cielunach (8-12 t towaru). Po jednym rozrzutniku w cofałem kolejny żeby skończyli, wysiadam z ciągnika i idąc do swojej roboty słyszę dialog:  

1-Wytrzymam, wytrzymam do końca.

2-Ty ku,rwa Rafał nie stękaj tylko machaj widłami.

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, PRZMAS19821982 napisał:

A gdzie miejsce na obiad i popoludniowa drzemkę? nienadajesz się na ministra

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Każdy normalny rolnik kosi ponad 8 godzin dziennie, tylko taki pierdacz tapczanowy jak ty może krócej, 

Nie nerwuj sia Tomuś Nie nerwuj! Przeca trzy raza nie będzie kosił tego swojego morga pola.

Edytowane przez agromatik
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
10 godzin temu, DTaras napisał:

Czesio umi budowić okreta Jednego już zrobił.

O jakim zaufaniu tu mowa, jeśli finansowym to powinni w kontrakcie mieć zawarte bezwzględne odszkodowanie za niewywiązanie się z umowy;  wstyd: zdefraudowali/przepili...obietnice bez pokrycia więc czym się chwalili?

2 godziny temu, racyl napisał:

149075212_257062295797038_23984335837654

To taki jajcarz, że szok.

Edytowane przez Ywa
Opublikowano
2 godziny temu, mirro napisał:

No z tym Topsinem to doj**ali.

Topsin od paru już lat wisiał w powietrzu, by go wycofać. Podobno może rozłożyć się do flusilazolu, która to substancja już dawno została wycofana, bo niby rakotwórcza.

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Tylko bambery

Ryszardzie przeginasz 🤬

Chyba za długa zima już jest bo ci od tego leżenia zwoje przepala.

Czemu te bambry mają być według twojej tezy zlikwidowane???

Że ktoś ma więcej hektarów od ciebie i ciebie to boli, każdy robi na tylu ile ma, jakbyś miał 500 ha  to też byś robił tylko wtedy smialbys się z pieciohektarowców.

Że ktoś pryska co drugi dzień, jest środek dopuszczony to pryskaja, jest od tego piorn i niech kontrolują czy zgodnie z prawem a jak cinie pasuje to dzwoń do PłUDY i niech zakaże wszystkim pryskać w 100% , środowisko bedzie zdrowe ale i tak z Ukrainy będą "zdrowe' towary ściągać 

Że ktoś chce  inwestować i się rozwijać, niektórzy mają ambicje aby iść do przodu a nie leżeć pół roku na tapczanie i wpatrywać się w tv w obietnice władzy

Bez urazy Rychu ale się zezłułem💐

Opublikowano
21 minut temu, marulekk napisał:

czemu te bambry mają być według twojej tezy zlikwidowane???

Bo one mają germański sprzęt. Germański sprzęcior u innych to zło wcielone, a jak mój to "czepiacie się".

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v