Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, witejus napisał:

Dyskryminacja,jak najbardziej.

eee tram. ja nie odczuwam....

Opublikowano (edytowane)

Ludzie czuja pismo nosem duzo wczesniej  , przeciez nie muszę jako powodu podawać , że nie chce być faszerowany co 6 m-cy 

Zreszta co ja tu dywaguje , na tą chwile nie mam takich problemów :)

Wiem że przed '20 rynek pracodawcy troche przygasł w porównaniu np do 2012 , jak jest teraz nie wiem 

A porównywanie badań kontrolnych wymaganych do pracy do przyjmowania regularnie leków jako wymaganie  do pracy ??  jedynie co znam to  branża med ale to specyficzna grupa 

@DTaras

Aż sprawdziłem czy  dobrze napisałem , kontrola zabiegów med , a nie badań . czy jesli idę na badanie kierowcy to zostaje przeprowadony na mnie zabieg ?? cos mam aplikowane ?/ czy badania konieczne do gastro wymagają zabiegów ?? 

Edytowane przez V12
Opublikowano

a co w tym niezwykłego? szczepienia nie powodują nieśmiertelności.

Opublikowano

a ktoś twierdzi że tak?

wystarczy zamknąć bramę i agregat kupić i nie wejdzie nic.

Opublikowano

w sumie to Rysiek ma mieć co będzie, ale na wszelki wypadek zapas łudek na rok zrobił.

Opublikowano
2 minuty temu, witejus napisał:

Czyli Ryśkowi nic nie grozi jak bramy nie otworzy?

Nooo grozi, bo jak wiatr machnie skrzydłem, to ( z całym szacunkiem) Ryśka ubije.

Opublikowano
Dnia 18.12.2021 o 10:17, Ulman napisał:

Jakby podatki były normalne  to nie trzeba byłoby ich teraz obniżać. Oni rozwiązują problem który sami stworzyli. 

To samo stosowała Platforma, najpierw wymyślała problem aby później go rozwiązać. Pis się uczy od poprzedników ale popełnia te same błędy jednak.

Dnia 18.12.2021 o 10:22, PRIMO napisał:

To tak jak z promocjami w marketach. 

Towar za 99 zeta dopiszą 105 zeta i przekreślą i do tego wielki napis "PROMOCJA "!

Bardziej mnie denerwuje towar za 98, 99 zł. Dostajesz 1 gr reszty, których potem nikt nie chce przyjąć.

Dnia 18.12.2021 o 12:13, jarecki napisał:

być możę , poliytka PIS zmierza od kilku miesiecy w złym kierunku , ogólnie ta druga kadencja ich zmierza w złym kierunku .

A Pis miał w ogóle pomysł na drugą kadencję ? Wygrali ją tylko dzięki pierwszej.

Dnia 18.12.2021 o 13:35, dysydent napisał:

kierunek drugiej kadencji to wynik złego startu w pierwszej.
Dodruk kasy kiedy zaczęli?  Skutki nazbyt łatwego pieniądza  tej zbrodni na gospodarce  objawiają się ze zbyt dużym opóźnieniem i błędy nawet tej pierwszej kadencji jeszcze długo będą się ujawniać bo wręcz pokolenia i winowajcy tu mało kiedy ponosza bezpośrednią odpowiedzialność

to jest jedna z głównych przyczyn kryzysów - nazbyt późne konsekwencje chorych działań.
PiS nie zostanie należycie ukarany a dopiero Ci na których błędy te spadną.

ciągle powtarzam że sprawiedliwość nie istnieje a co najwyżej jest populistycznym kłamstwem.

Nie do końca. Pierwsza kadencja pokazała wyborcom, że obietnice wyborcze można jednak spełniać. Druga kadencja to chaos, brak pomysłów i kurczowe trzymanie się stołków za wszelka cenę.

Dnia 18.12.2021 o 14:17, 6465 napisał:

Teraz TVN następny będzie Polsat i zostanie TV chołchoźnik.  Pewnie kto starszy to wie o czym mówię i co to był chołchoźnik.

Solorz za długo jest na rynku i tak łatwo nie da się ograć. Już miał zbankrutować po zakupie Plusa a tymczasem był to strzał w dziesiątkę. Ludzie się mogą obecnie obejść bez telewizji ale bez rozmów i internetu już nie koniecznie. Upadek TVNu zaczął się po śmierci Wejcherta.

Opublikowano (edytowane)

@dsbh Jeśli popełnia te same błędy to znaczy że się nie uczy. 

PO i PiS to tacy sami socjaliści tylko PO to kierunek liberalny a PIS narodowy z zakamuflowaną tesknotą za komuną, psychozami i kompleksami które leczą pyszczeniem i urojeniami o potędze. 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
V12 napisał:

Ludzie czuja pismo nosem duzo wczesniej  , przeciez nie muszę jako powodu podawać , że nie chce być faszerowany co 6 m-cy 

Zreszta co ja tu dywaguje , na tą chwile nie mam takich problemów :)

Wiem że przed '20 rynek pracodawcy troche przygasł w porównaniu np do 2012 , jak jest teraz nie wiem 

A porównywanie badań kontrolnych wymaganych do pracy do przyjmowania regularnie leków jako wymaganie  do pracy ??  jedynie co znam to  branża med ale to specyficzna grupa 

@DTaras

Aż sprawdziłem czy  dobrze napisałem , kontrola zabiegów med , a nie badań . czy jesli idę na badanie kierowcy to zostaje przeprowadony na mnie zabieg ?? cos mam aplikowane ?/ czy badania konieczne do gastro wymagają zabiegów ?? 

W odniesieniu do absencji? Wejdź sobie na ePUAP ZUS i kliknij przy L4 pracownika, który aby je dostać musiał przecież poddać się jakimś zabiegom, kratkę "kontrola zwolnienia". Pasuje?

dsbh napisał:

Nie do końca. Pierwsza kadencja pokazała wyborcom, że obietnice wyborcze można jednak spełniać. Druga kadencja to chaos, brak pomysłów i kurczowe trzymanie się stołków za wszelka cenę.

Tegodoten. Z obietnic poważnych czy niepoważnych wybierasz?

Ulman napisał:

@dsbh Jeśli popełnia te same błędy to znaczy że się nie uczy. 

PO i PiS to tacy sami socjaliści tylko PO to kierunek liberalny a PIS narodowy z zakamuflowaną tesknotą za komuną, psychozami i kompleksami które leczą pyszczeniem i urojeniami o potędze. 

Bo komuna jest u nas narodowa, zaszczepiona i wypielęgnowana.

Opublikowano
13 minut temu, dsbh napisał:

Pis się uczy od poprzedników ale popełnia te same błędy jednak.

Czyli popełnia te błędy z premedytacją, tzn uczy się od Putina i dociska aż ściana stawi opór. Jak stawi to lekko odpuści ale potem dociśnie znowu. Ot nauczyciela sobie wybrali i mówią że nigdy w życiu.

13 minut temu, DTaras napisał:

Tegodoten. Z obietnic poważnych czy niepoważnych wybierasz?

Z tych co groziły dojściem do stanu obecnego to faktycznie wszystkie spełnili.:lol:

17 minut temu, Ulman napisał:

PO i PiS to tacy sami socjaliści tylko PO to kierunek liberalny a PIS narodowy

Bo PO pozwalało żyć a PiS każe żyć. A wiadomo jak działa gen oporu.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

hhahhahahahahxDxD

dobre sobie , okrzyki wolni ludzie , tacy wolni z kodami QR 

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Mariusz2903 napisał:

TVN pokazują jak protestują ludzie przeciw lex TVN , w większości jednak tam widać osoby starsze czyli dawna esbecja .

To esbecja organizowała grudzień 70, strajk w radomiu w 58, sierpień 80 wiosnę 68,  i kilka jeszcze innych imprez. W Wujku to twoje pokolenie przyjęło kule na pierś  głąbie?

Ta płaska ziemia to rzuciła ci się na mózg.

Oni, w przeciwieństwie do ciebie. przetestowali na własnej skórze jedynie słuszne media, liżące nieustannie rowa jaśnie panującej przewodniej sile narodu.

Edytowane przez agromatik
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, binek napisał:

No tak, tam jest ostra propaganda ;))) Wałkowanie Mejzy (i dobrze) ale w tym samym czasie zero informacji o Tomusiu vel "koperta" a wszystko z ust pełnych frazesów o praworządności prowadzącego Krasko który 6 lat jeździ bez prawojazdy :))))

Jakich informacji o Tomusiu?  Chwytasz różnicę? Na Mejzę są twarde dowody. A na Tomusia tylko oskarżenia jakichś ludzi. Na tej zasadzie można każdego lekarza oskarżyć, że mu się dało. Ale udowodnić już nie można. Pacjent, który leczył się kiedyś u Karczewskiego może powiedzieć, że w łapę dał. I jak to udowodni? Na szczęście w opozycji aż takich oszołomów nie ma co to nagle przypominają sobie o łapówce z przed lat jak chłop marszałkiem został. A wcześniej siedzieli cicho i o tym nie pamiętali.

Dlatego tumanią was tym Tomusiem bo Mejzę trzeba przykryć. Tak działają wasze media. Zmyślają wam wirtualną rzeczywistość manipulują faktami aby wyszło, że inni są gorsi od waszych.

Kraśko jeździł bez prawka to pod sąd go. Poza tym nie on jeden to cały tvn. Z drugiej strony to, że jeździł bez prawka to co znaczy, że z Mejzą nie prawda? Lub inne info tvn u sa zmyślone tak jak zmyślone lub przekłamane są w szczujni. A wdowcem na to co pisze jest to, że mało kto ogląda tylko szczujnie bo ludzie chcą znać prawdę. Nawet wyborcy pisu jak nie oglądają tvn u a takich znam. To oglądają chociaż polsat. Bo samej szczujni nikt nie wierzy.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
10 minut temu, Mariusz2903 napisał:

TVN pokazują jak protestują ludzie przeciw lex TVN , w większości jednak tam widać osoby starsze czyli dawna esbecja .

A może "moherowe berety"?:lol:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v