Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Winnetou napisał:

Jak będziesz uprawiał te porzeczki, jak jest zakaz oprysków i koszenia do 31 sierpnia? Ponadto mają być co najmniej dwie rośliny miododajne

IMG_20211215_175857.jpg

Z porzeczka to nie przejdzie... To ma być nic nie robione na tym i tyle.. 

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

https://dorzeczy.pl/kraj/16370/lista-pzpr-owcow-i-wspolpracownikow-sb-w-po.html

W PO to dopiero działacze PZPR są , macie aktualną listę .

kto z tych ludzi jeszcze jest w po ?? ilu z nich tokolwiek kojarzy? ktory mial jakies eksponowane stanowisko.

prezes "srebrnej" byl w pzpr i agentem sb. 

slynna pani basia zaczela prace w urzedzie rady ministrow prl

8 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Piotrowicz był ofiarą stanu wojennego , jedna tylko osoba była przez niego ukarana , wszystko umarzał , przecież mógł przejść do SLD ale jakoś poszedł inną drogą . Zacięła wam się płyta z tym Piotrowiczem nawet opozycja na jego temat nic nie mówi , jak dla mnie marny to argument .

byl ofiara-no byl. tylko srebrny krzyz zaslugi dostal a nie zloty 🤣.prawdziwa ofiara jesli wszystkie sprawy umarzal

ty naprawde masz zryty baniak-obstawiam ze z ormowskiej rodziny pochodzisz. 

6 godzin temu, igor10246 napisał:

temat zahaczający o politykę, dziś w popularnym programie śniadaniowym chwalili się jak to piece na ekogroszek itp zapobiegają smogowi i jak Kraków o 40% zmniejszył swoje zanieczyszczenie smogiem, a wchodząc do warsztatu po 20 minutach słyszę w radiu komunikat iż w tym samym Krakowie  jest alarm smogowy i osoby starsze oraz dzieci nie powinny wychodzić.

Skoro są takie fakty jeden mówi tak a drugi inaczej to może by tak mieć w dvpie te CO2  ( w końcu Musk planuje je odsysać jako paliwo dla rakiet) bo w końcu i tak pozbawią nas CO2 i rośliny nie będą miały co żryć a my będziemy szczęśliwi i nie będziemy mieli niczego

gdzie mieszkasz-bo ja na przedmiesciach krakowa 🤣, u nas ludzie jeszcze nie pozmieniali..do tego pogoda i uksztaltowanie terenu. rano samoloty nie ladowaly bo mgla i smok pokonaly nawet lis III, jeden do wroclawia polecial-pasazerowie byli pewnie szczesliwi..

gory ,doliny, dom na domu-wsie po 600 dom jeden kolo drugiego-gdy zaczna dymic to masakra..

sam jestem ofiara smogu-wczoraj oralem pod wsia, cos zaczelo wieczorem smierdziec w ciagniku-mysle , jak zawsze dali do pieca a tu olej sie lal i wylal, 25 litrow poszlo w gline.

Edytowane przez jacus
Opublikowano
7 minut temu, jacus napisał:

gdzie mieszkasz-bo ja na przedmiesciach krakowa 🤣, u nas ludzie jeszcze nie pozmieniali..do tego pogoda i uksztaltowanie terenu. rano samoloty nie ladowaly bo mgla i smok pokonaly nawet lis III, jeden do wroclawia polecial-pasazerowie byli pewnie szczesliwi..

gory ,doliny, dom na domu-wsie po 600 dom jeden kolo drugiego-gdy zaczna dymic to masakra..

sam jestem ofiara smogu-wczoraj oralem pod wsia, cos zaczelo wieczorem smierdziec w ciagniku-mysle , jak zawsze dali do pieca a tu olej sie lal i wylal, 25 litrow poszlo w gline.

ja na opolszczyźnie, przytoczyłem dzisiejszą sytuację z mediów,  w krakowie bywałem i tam niestety największą "robotę" robi to że kraków jest w dołkui nie ma co tego smogu wywiać, do tego doliczmy ogromną jak na miasto tej wielkości ilość i zagęszczenie zabdowy jednorodzinnej potęguje efekt, tak samo jak zagłębie ruhry, a co do pieców to szczerze powiem że mieć w domu starego kopciucha i ogrzewanie grawitacyjne może się okazać zbawienne w tych niepewnych czasach

• Like 2
Opublikowano

Dokładnie jak mroz przyjdzie a Putin kurki pozakreca to różnie może być nikt na ekologie nie będzie patrzył a przecież ludzie żyją coraz dłużej

Opublikowano

Oj tam tylko Putin i Putin.... Przecie nasza władza z Trumpem podpisała wiekopomne kontrakty na gaz i mamy zapewnione bezpieczeństwo energetyczne. Nie mamy sie czego bać!😆

Opublikowano

zyli do ubieglego roku-srednia dlugosc zycia spadla  z pol roku.

rozregulowanie klimatu sprawilo ze nikt naprawde nie wie czy i kiedy przyjdzie mroz, moze sie trafic zima jak za dawnych czasow pol roku sniegu i mrozu..

dokladnie  z podlasia czy tam litwy-dla nas to wsio rawno ,czy punsk  czy filipow -wlasnie jak ten twoj ziomal dolozyl do pieca to czarno sie robilo,ale teraz zainwestowal w 5 eco desing i juz pampersami nie pali, nawet worki z segregacja stoja przed brama.

moze sie znacie -w koncu swiat jest maly , zapytam go czy zna ogarka czy innego jarka.

Opublikowano

Czyli jest to samo a ciemny lud cieszy się ze im się znacząco poprawiło. Proletariat nie potrafi liczyć i się tego nie nauczy a jak patrzę na program nauczania liceów to widzę że władzy wręcz zależy by nowe pokolenia nie umiały liczyć. Takich łatwiej będzie oklamywac i manipulować. 

Opublikowano

Fotowoltaika przestanie się opłacać. Prezydent podpisał ustawę .

Prezydent Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy o odnawialnych źródłach energii modyfikującą system wsparcia prosumentów — poinformowało w środę biuro prasowe Kancelarii Prezydenta. Zdaniem branży znacząco obniży to opłacalność stosowania fotowoltaiki.

Sprzedasz prąd a potem kupisz ze wszystkimi dodatkami jak przesyłowe Opłata mocowa i typ .

wiec dana inwestycja nigdy się nie wróci i dodatkowe koszta będą jeszcze konserwacji  i naprawy , i znowu zrobili z ludzi durni .

Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, galan99 napisał:

i znowu zrobili z ludzi durni

mylenie skutku z przyczyną
to dla tego że ludzie tymi durniami są możliwa jest władza wyznaniowców fanatyków narodowców coraz bardziej ortodoksyjnych i ....post wyżej - polska edukacja coraz bardziej miast kształcenia zaczyna przypominać tresurę a jeszcze gdy wyznaniowiec zarządza edukacją to np w medycynie nakaże za naukowy fakt nauczać że można urodzić naturalnym porodem dziecko i pozostać dziewicą
co sprawia że tam jest taka nędza? gdyby ko nie zamierzał czytać linka to w Syrii Libanie i okolicach.
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,27913304,mandarynki-zwiastuja-zime-ale-nie-ma-powodow-do-radosci-to.html

brak odpowiedniego powszechnego wykształcenia i tłuką się o rzeczy które nie maja żadnej wartości a kacyki potrafią im wmówić takie bzdury jakie by (jeszcze) w Polsce nie przeszły ale gdy pójdziemy dalej tą drogą to i tutaj ciemnota doprowadzi do zacofania prowadzącego do wojen czysto ideologiczno wyznaniowych

Gloryfikowanie bezkrytyczne fanatycznych bezsensownych zachowań jak np Powstanie Warszawskie jest jednoznacznym tego symptomem jak również fakt wysokiego prawdopodobieństwa ostrych ataków na mój wpis i stale wzrastającego prawdopodobieństwa tych ataków eskalacji w czasie.
Coraz mniej wolno podchodzić do rzeczywistości w analityczno naukowy sposób a trend ten jest oddolny i władza tylko z populistycznych powodów tego nie wygasza a wręcz podsyca tylko i wyłącznie w obronie utrzymania się przy władzy.

w artykule z linka matka mówi - "Wszystko, przez co przeszłam, mogę znieść. Ale nie zniosę patrzenia na to, jak moje dzieci mogą stracić szansę na edukację."
otóż sam fakt edukacji o niczym nie świadczy bo jeszcze istotne kto będzie tym edukatorem i czego będzie te dzieci uczył bo nauczanie o iluś tam dziewicach po śmierci też może być nazwane edukacją .... i wszelkie tego płynące wnioski i obserwacje samej rzeczywistości różnych rejonów planety.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)

właśnie fakt że Brukseli możemy przeciwstawić coś takiego jak PiS to jest rzeczywisty dramat.
Degenerację ciemnotą zwalczać? kto wygra skoro z nich degeneracja jest co do zasady bardziej samodestruktywna....

na czym polega skuteczny szamanizm to Prus w "Faraonie" opisał.
Szaman nie stroni od Wiedzy prawdziwej i wartościowej a tylko czyni z niej wiedzę tajemną tylko na własny użytek gdy reszcie...

Kaczyński przecież głupcem nie jest (a przynajmniej nie był bo kto tam wie jak daleko ma posuniętą demencje starczą) i wielu by się zdziwiło jakie ma (lub miał za młodu) podejście do Wiedzy obiektywnej a mimo wszystko pozwala na to co wokół...

czy musze jeszcze coś więcej...?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
galan99 napisał:

Fotowoltaika przestanie się opłacać. Prezydent podpisał ustawę .

Prezydent Andrzej Duda podpisał nowelizację ustawy o odnawialnych źródłach energii modyfikującą system wsparcia prosumentów — poinformowało w środę biuro prasowe Kancelarii Prezydenta. Zdaniem branży znacząco obniży to opłacalność stosowania fotowoltaiki.

Sprzedasz prąd a potem kupisz ze wszystkimi dodatkami jak przesyłowe Opłata mocowa i typ .

wiec dana inwestycja nigdy się nie wróci i dodatkowe koszta będą jeszcze konserwacji  i naprawy , i znowu zrobili z ludzi durni .

To się nigdy nie opłacało z tych powodów między innymi. Chyba, że ktoś na bieżąco zużywa. Mi się kurde nie zgrało i poszło w sieć - za dużą założyłem...

Opublikowano
33 minuty temu, dysydent napisał:

bo nauczanie o iluś tam dziewicach po śmierci też może być nazwane edukacją .... i wszelkie tego płynące wnioski i obserwacje samej rzeczywistości różnych rejonów planety.

I niech Allach prowadzi Cię ścieżką prawdy , a stada Twych wielbłądów niech licznymi będą.😂

26 minut temu, galan99 napisał:

h*j tam z PiS ale co robią w Brukseli

A co robi PiS w Brukseli?😂

Opublikowano (edytowane)

Mel Gibson w filmie "Apocalypto" pokazał coś więcej nawet niż Prus w "Faraonie"

Jakimi będą nasze wnuki prawnuki nauczani przez takich edukatorów jacy coraz bardziej się plenią wokół i jak będą słabi w starciu z tymi z zewnątrz którzy jednak szamanizmu w swojej edukacji stosować nie będą a liberalizm naukowy który może choć koliduje z etyką np eugenika człowieka itp ale u Gibsona wniosek istotniejszy nie co w trakcie opisanej historii fabułą a to co po z Wiedzy historycznej z obserwacją stanu obecnego zwłaszcza w Ameryce Łacińskiej.

@mirro to wcale nie jest pocieszające że jeszcze możemy kpić z zacofania islamu bo wielu jest takich którzy już i z nas mogą kpić i maja racje.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
11 minut temu, mirro napisał:

I niech Allach prowadzi Cię ścieżką prawdy , a stada Twych wielbłądów niech licznymi będą.😂

A co robi PiS w Brukseli?😂

Są na diecie. Kuracja taka🤭

Opublikowano
1 minutę temu, dysydent napisał:

@mirro to wcale nie jest pocieszające że jeszcze możemy kpić z zacofania islamu bo wielu jest takich którzy już i z nas moga kpić i maja racje.

Ja tam wcale z Islamu kpić nie chciałem, tylko jak widzę "40 dziewic"to mnie wesołość nachodzi.

Opublikowano (edytowane)

z ciemnoty kpić wypada a wręcz wskazane i pieprzyć jakies tzw "uczucia religijne" jeśli one np takie jak w tym "Apocalypto" bo wiele z obecnie prawnie chronionych nawet w tak "cywilizowanym" kraju jak Polska zostana uznane za barbarzyńskie (no chyba że cywilizację szlag trafi wcześniej ale tu @galan99 ustala czy z Brukseli się ten upadek nie wylęfgnie ;) )_

a co do ilości dziewic to zdania są podzielone

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

z ciemnoty kpić wypada a wręcz wskazane i pieprzyć jakies tzw "uczucia religijne"

Nie mam sumienia i nieznane mi są uczucia religijne. Ja prosty żołnierz.😂

Opublikowano (edytowane)

żołnierze którzy bronią "uczuć religijnych" są zarazą gatunku ludzkiego a wybawieniem od niej są żołnierze broniący prawa do kpienia z tych uczuć bez doczesnej kary

warto doprecyzować - ale tylko do kpienia

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v