Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, witejus napisał:

Nie sugeruj że jestem ,,światłym umysłem 

A dlaczego niby miałbym tego nie robić? Twoja wypowiedź świadczy o tym, że wysłuchałes co najwyżej sam początek, wiec jak mniemam uważasz, że wiedzę masz większą od tego "imbecyla".

Opublikowano
PRIMO napisał:

55 minut temu, DTaras napisał:

Będę. Trzeba być trendy.

Ty już jesteś "trendy" bo wyznajesz covidioryzm 🤦‍♂️

To jest takie wyznanie? Fakt. Widziałem tyle aby poznać przeciwnika. Jeżeli masz na myśli to jak z tą wiedzą postępuję no to faktycznie, trzebaby jakiś katechizm spisać.

Opublikowano
6 minut temu, DTaras napisał:

trzebaby jakiś katechizm spisać.

Nawet tytuł mogę Ci podrzucić 😁

Ktechizm cowidiotyzmu według DTaras-a.

Opublikowano
3 godziny temu, jarecki napisał:

tak w zasadzie nie rozumiem czym kierują się ludzie wchodząc do sklepu bez masek , ta jest chyba głupie cwaniactwo . nie chodzi mi o aspekt zarażania innych czy  wdychanie przez siebie , wszedzie na dzwiach sklepów jest informacja żę do sklepu wchodzimy w maskach  i tyle to chyba polega na buncie a ile wsród młodych tak w wieku do 25 lat to prawie wszyscy w maskach .       coś czuje żę jak by przykleił katrke ,, do sklepu wchodzimy w ubraniu '' to spora grupa społeczenstwa specjalnie nago by przyszła

Po której stronie jesteś barykady , widać że jesteś przeciwko ludziom popierasz władzę jak 40 lat pogratulować tylko zostało dobrego wyboru zastraszeniu  ludzi .

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Ja podejrzewam o co mirrowi chodziło i to już nie są pożary przyczep czy pól... 😁

Chodziło mi o to, że jak w nocy  wyprzedzasz gościa a on wywali peta i pet rozpryśnie się na masce to zawału idzie dostać. Raz tak miałem na A2 koło Poznania. Myślałem że mi silnik piznął. 

18 minut temu, jacus napisał:

https://businessinsider.com.pl/finanse/makroekonomia/40-rocznica-stanu-wojennego-oto-jaki-byl-stan-gospodarki-w-grudniu-1981-r/h582my6

ten opis niepokojaco przypomina dzisiejsze czasy- ciekawe kiedy bedzie powtorka 13 ???

Trzynasty już zajęty jako  rocznica, to trza jaki inny dzień wybrać. Chyba że to już będzie święto stałe.😂

38 minut temu, galan99 napisał:

Po której stronie jesteś barykady

Widać władza też nie rozumie iż nie ma dwu stron barykady. Kiedy to zrozumie, będzie nam się łatwiej żyło. Oczywiście świadczy to też o tym iż władza nie wie gdzie jej miejsce i po co została powołana. 

Opublikowano (edytowane)

Braun z Winnickim znowu jakąś zadymę zrobili.
Jeszcze za bardzo nie wiem o co tym razem ale oni nawet jak maja racje to sposoby w jakie ją udowadniają aż proszą się aby dać w ryja.

kolejny przykład gdzie forma zabija treść.
z jakiego punktu trzeba patrzeć aby oświeceniem nazywać wiedzę za której brak powinno się odbierać świadectwa ukończenia podstawówki?

5 godzin temu, witejus napisał:

Maseczki ,te które ludzie mają są tak samo skuteczne jak gacie przy puszczaniu bąka

prychanie i kichanie wydzielinami.... flegmą w infekcji to już bardziej analogia kleksa w niekontrolowanej sraczce a przed tym gacie otoczenie już bodaj nieco izolują :P
p.s.
szczere ubolewanie jeśli komuś podczas posiłku przyszło to czytać

już niedużo brak aby uprawę roli koncesjonować a niebawem i ogródkowych działkowiczów

no i tu "braunopodobni"  - znając ich deklaracje - by sporo mogli naprawić ale takim oszołomom i furiatom dać władzę do reki?
ot dylemat dla którego Konfederacja zawsze będzie na krawędzi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Interwencja posłów Konfederacji w Ministerstwie Zdrowia. Andrusiewicz: skandaliczne zachowanie

Wszyscy gremialnie powinniśmy obłożyć takie osoby infamią i na pewno zostanie wystosowane pismo do marszałek Sejmu w sprawie tego, co panowie posłowie robili tu w budynku. Biegali po wszystkich pokojach, zaglądali do wszystkich pracowników, jednocześnie krzycząc i siejąc wyzwiska — mówił rzecznik Ministerstwa Zdrowia Wojciech Andrusiewicz po interwencji poselskiej Grzegorza Brauna i Roberta Winnickiego. Na miejsce wezwano policję.

— Będziemy żądali przedstawienia liczb dotyczących zgonów osób zaszczepionych i niezaszczepionych, szczególnie w ostatnim okresie, ponieważ Ministerstwo Zdrowia podaje w tym zakresie sprzeczne i manipulacyjne dane — przekonywał Robert Winnicki. Polityk oczekiwał też przedstawienia podstawy, na jakiej Adam Niedzielski podjął decyzję o nowych obostrzeniach. Przypomniał wcześniejszą wypowiedź ministra, gdy przekonywał, że restrykcje "nie działają".

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/braun-i-winnicki-w-ministerstwie-zdrowia-andrusiewicz-skandaliczne-zachowanie/606brhh,79cfc278

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

o. Dzięki @galan99
znaczy - chcieli zwrócić uwagę na rozbieżność jaką i ja widzę miedzy oficjalnymi danymi a tym co nawet widzę we własnym otoczeniu bo umierają na cov zarówno za- jak i niezaszczepieni i to w proporcjach bardziej zbliżonych do samego rozkładu po statystyce wyszczepień. Tak jak by szczepienia miały mniej ochronne działanie od tego oficjalnie podawanego.
Co innego widzę w oficjalnym przekazie rządowym a co innego w rzeczywistości co nie zmienia faktu że oceniam iż Braunowi bardziej zależy na zwróceniu uwagi na Niego samego niż to czym tylko sie jako okazjonalnym narzędziem posługuje.

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano

Starałem się uważać, ograniczone kontakty, tylko zakupy w sklepie.

I co? Ano się zesrało. Nawet nie wiadomo kiedy gdzie od kogo, choć podejrzenie że mikołajki szkolne w kinie. Syn mocno zakatarzony wrócił.

Kolejnego dnia mnie wzięło, następnego żonę, kolejnego moich rodziców. Rodzice wyszczepieni dwoma dawkami. Oby tylko łagodnie przeszło...

Córka została sama na wygnaniu, dzięki temu na razie zdrowa.

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Starałem się uważać, ograniczone kontakty, tylko zakupy w sklepie.

I co? Ano się zesrało. Nawet nie wiadomo kiedy gdzie od kogo, choć podejrzenie że mikołajki szkolne w kinie. Syn mocno zakatarzony wrócił.

Kolejnego dnia mnie wzięło, następnego żonę, kolejnego moich rodziców. Rodzice wyszczepieni dwoma dawkami. Oby tylko łagodnie przeszło...

Córka została sama na wygnaniu, dzięki temu na razie zdrowa.

A co się dziwisz jak sezon grypowy w pełni. 

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Każda grypa daje dodatni wyniki testu?

A niby skąd mają taką liczbę zakarzeń. 

Opublikowano

No zobacz, w krótkiej chwili u mnie 5. Tylko że samoizolujemy się od czasu jak kupiłem test i wyszedł pozytywny. Rozprzestrzenianie jest błyskawiczne.

Nie neguj istnienia wirusa.

Ja twierdzę że został celowo wypuszczony, ale nie neguję jego istnienia.

5 minut temu, PRIMO napisał:

A niby skąd mają taką liczbę zakarzeń. 

Opublikowano

te testy z apteki lub z biedronki to podobno pokazuje pozytywny covid nawet przy grypie, bo bratanek ma rok i 10 miesięcy, był chory gorączka 39 i na teście z apteki wyszedł

covid pozytywny, a w punkcie wymazu negatywny

najlepiej zrobić przeciw ciała po chorowaniu lub wymaz w punkcie

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

No zobacz, w krótkiej chwili u mnie 5. Tylko że samoizolujemy się od czasu jak kupiłem test i wyszedł pozytywny. Rozprzestrzenianie jest błyskawiczne.

Nie neguj istnienia wirusa.

Ja twierdzę że został celowo wypuszczony, ale nie neguję jego istnienia.

Sławku ja nie twierdzę że nie ma wirusa bo on był jest i będzie z nami tylko te testy mają bardzo dużo do życzenia. 

Zdrówka życzę. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v