Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, galan99 napisał:

Zamość dziś zrobione foto jutro a nawet dziś o północy 40 rocznica Stanu Wojennego .

IMG_20211212_111639.jpg

No i co w związku z tym?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

ale to prawda historyczna-przez kilkanscie miesiecy to sp lech kaczynski realnie kierowal solidarnoscia. w opozycji aktywnie dzialal od konca lat 70....byl waznym ekspertem i doradca .

umniejszanie jego zaslug patrzac przez pryzmat jego brata nie jest w porzadku...gdyby nie fatalny wplyw brata bylby najlepszym prezydentem w historii,

gdyby nie jaroslaw k. to walesa nie zostalby prezydentem a gdyby byl nadal jego wspolpracownikiem to pewnie druga kadencje mialby w kieszeni

Ok mógł przez jakiś czas kierować bo był wysoko w strukturach i miał zasługi dla opozycji. Ale oni to podali w taki sposób, że wynikało z tego, że on non stop kierował. A Wałęsa nic do gadania nie miał.

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy napisał:

a tak mi się przypomniało, skoro już o pamiętaniu...

gdzie @Denwer?

Gdzie Marecek? Jest kilka wyjść. Psychiatryk, struktury  partyjne PIS, wziął broń i pojechał na wschodnią granice albo po prostu rodzice zabrali mu kompa. Istnieje też możliwość że mody mu zafundowały wakacje za ciagłe szczucie 

5 minut temu, galan99 napisał:

Pisałem już o tym ze 2 tyg temu i to jest nowy ład i nie tylko to będzie o wiele wiele więcej .

Żebyś pamiętał wiec tyle .

Ale o co tobie chłopie chodzi? Ty masz jakieś rozedrganie emocjonalno intelektualne? Jak czegoś nie wkleisz to trzech zdań składnie nie potrafisz ulepić a nie daj Boże w jekieś szczegóły sie wdać bo wtedy absolutny dramat. Ogarnij się na starość

Opublikowano

To po ch... na tą swołocz głosowałeś?  Popierałeś , dałeś swój głos to teraz płacz. Ja mam przynajmniej ten komfort że nigdy nie oddałem na to draństwo głosu bo wiedziałem że tak bedzie. Niestety lud wierzył że kasa bierze sie znikąd i niech teraz dostanie po d*pie za głupotę. 

Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

A to nie łatwiej było kupić z naczepy chłodni cały zestaw z silnikiem i gratami?

Tylko w tym przypadku jak już zjadę z pola do domu, to podpinam się do gniazda w budynku i korzystam z prądu z fotowoltaiki. A taki agregat co kupiłem to raz, że się do tego kontenera przyda, a dwa, jak wyłączą prąd to nie muszę np zatrzymywać łuskarki i myjki do bobu tylko ciągnę produkcję dalej ;) 

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, galan99 napisał:

Nowy ład cię dopadnie i wpadniesz w depresję .

A co Ty to gadasz? Wczoraj w radio słyszałem reklamę w której to ludzie wypowiadają się ile zyskają na Nowym ładzie. Emerytka 1600, Pani na kasie 1700, rodzina nawet 4000 tyś. To kogo mają złupić, skoro wszyscy zyskają? Przecież rząd nie kłamie, w końcu to była reklama rządowa.:lol:

55 minut temu, Pafnucy napisał:

a tak mi się przypomniało, skoro już o pamiętaniu...

gdzie @Denwer?

Na wczasach, na Syberii.:lol:

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Zyskają ci co wymieniłeś ale nie co zapierdalają i co mają dużo ha ci zostaną złupieni do zera bo są wrogiem ludu .

Zyskają nauczyciele , lekarze , emeryci , Policja i Wojsko , PRACOWNICY Gmin .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Ok mógł przez jakiś czas kierować bo był wysoko w strukturach i miał zasługi dla opozycji. Ale oni to podali w taki sposób, że wynikało z tego, że on non stop kierował. A Wałęsa nic do gadania nie miał.

No to trzeba się zastanowić. Albo SB kierowało Wałęsą, czyli cały zarząd był umoczony i sterowany, albo nie kierowało a wtedy wyjdzie że to kaczyński rzucał kłody pod nogi Wałęsie.:lol:

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, galan99 napisał:

Nie głosowałeś i też dostaniesz po d*pie podwójnie .

Ale przynajmniej nie dałem się oszukać by głosować jak debil. 

A co do obciążeń. No cóż , bedzie trzeba ich unikać wszelkimi sposobami.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano
3 minuty temu, galan99 napisał:

Kowalczyk już zadba o to żeby nikt nie czmychną z nowego ładu .

A widzisz. I tu dochodzimy do sprawy o której rozmawialiśmy parę dni wcześniej. Rolnictwo w dalszym ciagu umozliwia pranie dużej kasy. :lol:

Opublikowano
27 minut temu, galan99 napisał:

Tylko w jaki sposób  dokonać tego  zamierzasz ,  Kowalczyk już zadba o to żeby nikt nie czmychną z nowego ładu .

Galan prawie każdy rolnik narzeka żę się nie opłaci że nawozy drogie to czy z zielonym ładem możę być jeszcze gorzej ? 

Opublikowano
37 minut temu, galan99 napisał:

PRACOWNICY Gmin

No chłopie. Moja chyba koło 300zl podwyżki ma dostać. To chyba nawet już 3z przodu będzie (NETTO !!). Trochę się boje, że mnie po podwyzce zostawi i sobie życie na nowo ułoży..

Magisterka z administracji, podyplomowka z międzynarodowego prawa podatkowego, paręnaście lat w administracji, w tym bodaj 6 jako kierownik referatu finansowego, teraz jako pracownik od rozliczeń VAT i kontroli zarządczej (i wszystkiego, co inni pracownicy nie są w stanie ogarnąć). Polecam. 

Opublikowano (edytowane)

Daron64 administracje rzadową ratuje tylko to żę praca państwowa , moją też pracuje w UG .       biedronka więcej płaci obecnie i mc donalds jak pensje w urzędzie gminy .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

pytacie o @Denwer i tak przy czasie zerknąłem że oststnie Jego wrzutki z 28 listop. a przy okazji zauważyłem że @Pafnucy jakieś dziwne zabiegi bo np ten post
https://www.agrofoto.pl/forum/topic/286274-sytuacja-polityczna-w-polsce-okiem-rolnika-2021/?do=findComment&comment=3456030

Mariusz cytuje tam a gdy po linku (tej wichajstrowatej strzałce z prawej strony belki górnej cytatu) to mamy gościa
z plotek było by tyle ale po co ja to miałem... ?
a tak

po ostatnich roszadach w niemieckich władzach jest jeszcze trudniej przewidywalne czy to do reszty ten kraj dobije czy jednak - było nie było - liberalne przynajmniej deklarowane podejście nowego Ich Kanclerza zatrzyma regres niemieckiej gospodarki jaki widoczny jest już od co najmniej dekady.
Niemcy wyhamowały już dawno temu a teraz covid i regres i czysto statystycznie biorąc to może i bodaj teoretyczne podstawy ten artykuł ma?

Opublikowano (edytowane)

a wrzeszczą że lgbt chore

no właściwie to i ja za dysfunkcję lgbt uznaję z czysto biologicznej strony no ale te zakony celibaty i teraz te dziewice to praktycznie jest porównywalne.

Pół biedy gdy uznajemy to za zjawisko uboczne ułomności ludzkiej natury
gorzej gdy jakieś zakapiory nakazują podziw i szacunek dla dysfunkcji społecznych biologicznych u jednych a grzechem nazywają u innych.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
jarecki napisał:

Daron64 administracje rzadową ratuje tylko to żę praca państwowa , moją też pracuje w UG .       biedronka więcej płaci obecnie i mc donalds jak pensje w urzędzie gminy .

Biedra dostała bon na zakupy 1k

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v