Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, galan99 napisał:

To i następne grupy tez będą chcieli podwyżki do 1 tyś a rolnikowi h*ja w zęby dadzą .

Dadzą Ci przecież Holding Spożywczy, to się pożywisz.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano (edytowane)

43 minuty temu, mirro napisał:

Ateizm w prawdziwym wydaniu nie ma takich dylematów, gdyż w jego pojęciu Boga nie ma. Nie zastanawia sie więc nad tym czy wierzyć , czy nie tam sytuacja jest zero-jedynkowa. Oczywiście takich " czystych" ateistów nie ma, albo nie spotkałem. Zawsze ktoś próbował dowodzić że Boga nie ma, ale wtedy już ten ateiz nazwałbym wątpiącym.

nie można nazwać wiedzącym i tego zerojedynkowego czyli jaki jest skoro uparty i nawet dowodzić nie zamierza?

z kolei próba dowodzenia nieudowodnionego też polega na wierze że da się owo udowodnić

jak dla mnie jednakowy fanatyk jest i teolog i ateista i z Wiedzą ni jeden ni drugi nic wspólnego nie mają.
Ułomność umysłowa nasza przyrodzona z góry na jakiś element wiary nas skazuje tylko wielu myli praktyczne stosowanie wiary z wiedzą a tu już nasza ułomność tak dobrze nas nie tłumaczy bo odróżniamy jednak wiarę od wiedzy a tylko udajemy większych głupców niż jesteśmy i to praktycznie zawsze interesownie.
Wiara wykorzystana dla władzy? jak najbardziej i daleko nie trzeba szukać przykładów np po jakichś Iranach itp ;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
7 minut temu, mirro napisał:

Dadzą Ci przecież Holding Spożywczy, to się pożywisz.:lol:

czemu mi to ciebie obłupią ze wszystkich dóbr .

Samorządy i inne gady podnieśli sobie płace o 100 % i im inflacja nie straszna .

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Samorządy i inne gady

czy jesteśmy w stanie ograniczyć znaczenie owych "gadów" czy jednak musimy czekać na naturalne "wymieranie gatunków"?

Co statystycznemu ruskowi statystyczny upainiec współczesny zrobił?
co żółtek jankesowi? itd itp. a jednak ..... i tu poczytać wystarczy wszelkich "ekspertów" polityków i inne gadziny co chcą pasożytować na nie swojej pracy i tu też element wiary że awe "gady" mają prawo bardziej dysponować nami niż my sami w tym wywołując konflikty bo inaczej nie potrafią?

dawno wcześniej (ze cztery dni) pisałem o propagandowym przekazie zakazu broni na granicy polsko białoruskiej
czy tam było coś o dbaniu o los zwykłych Białorusinów po drugiej stronie granicy? była okazja i tak to wykorzystać jednak z niej nie skorzystano. czy ktoś zapytał dlaczego?
to nie jedyny przykład bo napuszczanie nas wzajem na siebie skuteczne właśnie tym gadom gwarantuje nad nami kontrolę i pasożytowanie na nas.
Łatwo przekroczyć granicę między gospodarskim zarządzaniem z korzyścią dla całości a eksploatowaniem pasożytniczym osłabiającym tę całość.

że to zbyt lewicowy wniosek jak dla wielu? a nic mnie to nie obchodzi bo to w/g mnie słuszny.
Tylko Przyroda eliminuje pasożyty dopiero gdy obiet ich pasożytowania zginie.
Czekanie na "wymieranie gatunków" zatem ....
chm.
tylko jak tu się ustrzec przed zamianą miejsc (w razie czego ;) )?>

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, DTaras napisał:

qfa, wódki niema

jak nie ma?" w hurtowniach braki?

wcześniej pisałeś że braki mąki i zapewne też Ci chodziło o hurt (wiesz pierwszy niż większość z nas) dla detalu bo w sklepach to zależy i raczej jeśli poszuka to gdzieś tam coś znajdzie.
Jeszcze ludzie nie nauczyli się (co starsi nie przypomnieli) polowania na towary ale powoli.... może czas sobie nieco ...

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, DTaras napisał:

qfa, wódki niema

O że ty w kółko golony PiSie nasz umiłowany. Ostatnią nadzieję mi odebrać? Ostatnią radość konsumpcji zakłócić? Kazać jakie zagraniczne trunki spożywać? No chyba czas sie zbroić i dotychczasowy porządek przywrócić. Wódka ma być tam gdzie jej miejsce, czyli na półce.:lol:

2 godziny temu, galan99 napisał:

czemu mi to ciebie obłupią ze wszystkich dóbr .

Eeeee tam najwyżej będzie pięęękna katastrofa.:lol:

Edytowane przez mirro
Opublikowano
dysydent napisał:

jak nie ma?" w hurtowniach braki? wcześniej pisałeś że braki mąki i zapewne też Ci chodziło o hurt

Mąka to problem piekarzy ale było coś na rzeczy bo zaraz cena skoczyła. Ten piekarz co biadolił mówił, że ma do połowy grudnia to się zobaczy. A wódka? Podejrzewam kombinację przed świątecznym wzrostem spożycia...

gregor1284 napisał:

Dżoł Bajden pytany o ustalenia jakie zapadły podczas jego dzisiejszej rozmowy z Władimirem Putinem, stwierdził, że nie pamięta aby kiedykolwiek z nim rozmawiał.
#Amnezja 
#Ukraina

Demencją może..

Opublikowano (edytowane)

Być może a może nie zobaczymy co los przyniesie .

Mam nadzieję że szybo to na stopi .

Mamy się zakochać w polexicie. Wyjście z Unii Europejskiej staje się naturalnym kierunkiem polityki PiS [ANALIZA]

Wojna władzy z Unią nie jest przypadkiem, jest absolutnie logicznym starciem z organizacją, której ideały Jarosław Kaczyński uważa za niebezpieczne i wrogie. PiS nie pasuje do Unii, a Unia do PiS. Do polexitu może dojść w następnej kadencji rządów PiS, gdy nowy budżet unijny przestanie być tak hojny dla Polski. Ale Kaczyński i całe tabuny oddanych mu separatystów już teraz uruchomili rozpisaną na lata operację zmiany świadomości Polaków. Mamy pokochać polexit.

Edytowane przez galan99
Opublikowano

A jak nie UE o o kogo Polska się oprze przy naszym położeniu geograficznym? Nie żebym był za obecna UE . Jedyny sensowny wybór to z Rosją się jakoś ułożyć. Bo na neutralność to nie ma szans.

Opublikowano
46 minut temu, galan99 napisał:

Być może a może nie zobaczymy co los przyniesie .

Mam nadzieję że szybo to na stopi .

A co ma przynieść? Przyniesie bidę i rozczarowanie. I zgodnie z Twoim życzeniem dość szybko.😂

Opublikowano
1 minutę temu, mirro napisał:

Przyniesie bidę i rozczarowanie. 

W marcu '20 sie tego obawiałem :(

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, galan99 napisał:

Mamy się zakochać w polexicie. Wyjście z Unii Europejskiej staje się naturalnym kierunkiem polityki PiS [ANALIZA]

Wojna władzy z Unią nie jest przypadkiem, jest absolutnie logicznym starciem z organizacją, której ideały Jarosław Kaczyński uważa za niebezpieczne i wrogie. PiS nie pasuje do Unii, a Unia do PiS. Do polexitu może dojść w następnej kadencji rządów PiS, gdy nowy budżet unijny przestanie być tak hojny dla Polski. Ale Kaczyński i całe tabuny oddanych mu separatystów już teraz uruchomili rozpisaną na lata operację zmiany świadomości Polaków. Mamy pokochać polexit.

To nie jest ani logiczne , ani rozsądne. System będzie się bronił . A ponieważ nie mamy opracowanej strategii, to nam doj**ią aż nam się zupa z garów powylewa.😂

Oczywiście polityki zagranicznej też nie prowadzimy, czyli ucierpią i tak obywatele. Ale to akurat Kaczyńskiego najmniej interesuje.

Edytowane przez mirro
  • Like 1
Opublikowano
56 minut temu, galan99 napisał:

Bez UE i z Kaczyńskim który się napie....ala z każdym wkoło , jesteśmy bankrutem i marginesem europy.

59 minut temu, galan99 napisał:

A teraz cały Zamość jest w przebudowie  drogi nowe w całym Zamościu mega ekstra .

Jak na 5 lat rządów Wnuka to jest baaardzo niewiele . Dopiero w tym roku jest kumulacja inwestycji. Zamojski zrobił kilka razy więcej ale tego już pewnie nie pamietasz.

39 minut temu, galan99 napisał:

Wedle co robią w Austrii , Australii to PiS jest skarbem .

A co robią?

Opublikowano
22 godziny temu, Ulman napisał:

Wiem że cięzko to zrozumieć takiemu jak ty który ma mówione w TVPis jakie ma zdanie na dany temat ale takie rzeczy się naprawdę zdarzają. 

a co tam znowu leciało ? podobno jesteś wiernym widzem 

12 godzin temu, hubertuss napisał:

Pewnie, że mogła ale ty dalej nie rozumiesz całej tej otoczki jak ja nabyli jak Pinokio przepisał na żonę od kogo nabyli i za ile nabyli. Kup ty tak tanio i zarób tyle to pogadamy. Dlatego udaj się teraz do swojego biskupa i poproś niech ci sprzeda choć z 10 arów za pół ceny rynkowej. Oczywiście w jakiejś korzystnej lokalizacji. To może zrozumiesz o co tu chodzi.

zapytaj Tuska jak tanio dawał Niemcom z dopłatom ... ciekawe czy jakieś konto na kajmanach za to było ?

11 godzin temu, hubertuss napisał:

i napisał to gość co z jego partii szwagier nakradł najwięcej do tego doprowadził górnictwo ze do dzisiaj muszą spłacać i inwestować zaległości pokładowe .....

a wiecie co jest najgorsze ? ze z tego 10% dostanie Ukraińcy i garstka Czeczenów japie.....         aaaaaaaaaafeeeeerrrrrrrrraaaaaaaaaa 

6 godzin temu, DTaras napisał:

qfa, wódki niema. Drożeje systemem putinowskim czy jak? Na eksport chyba nie poszła...

barburka była 🤫

dlatego boje się powrotu tego gnoja ....   nie odpowiedział bo jako pierwszy przyjemnie dla nas co najgorsze 

Opublikowano

1/3 sędziów TSUE zamieszanych w nielegalne praktyki - ujawnia w "Rock Rachoń" francuski dziennikarz Na 27 sędziów Trybunału Sprawiedliwości UE aż dziewięciu było zamieszanych w proceder handlu wpływami - powiedział Jean Quatremer

Quetremer to autor głośnego artykułu we francuskim dzienniku „Liberation” o korupcji politycznej i nielegalnym lobbingu w Unii Europejskiej. Dziennikarz ujawnił nieuczciwe praktyki, których mieli dopuszczać się sędziowie Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TSUE), urzędnicy Komisji Europejskiej (KE) oraz politycy Europejskiej Partii Ludowej (EPL)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v