Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

co takiego zdecydowało że w imieniu Polski o kryzysie na polskiej granicy będzie mówił jakiś pierdzistołek z nieistotnego w temacie państewka  nie dopuszczono samego z natury rzeczy zainteresowanego?
https://wiadomosci.wp.pl/kryzys-na-granicy-pe-odmowil-wystapienia-premierowi-morawieckiemu-w-debacie-o-bialorusi-6707939248118752a

najbardziej prawdopodobne że w eurokołchozie obawiają się czegoś typu - "a nie mówiliśmy?" - i wszelkich kontekstów z tego wynikających.

Ja czy lubię czy nie lubię aktualne władze polskie zawsze coś takiego odbiorę jako potwarz.
Czy te brukselskie siojtki zdają sobie sprawę jakie konsekwencje na przyszłość mają takie - cytując "Pulp fiction" "- "pierdy"?

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, dysydent napisał:

co takiego zdecydowało że w imieniu Polski o kryzysie na polskiej granicy będzie mówił jakiś pierdzistołek z nieistotnego w temacie państewka  nie dopuszczono samego z natury rzeczy zainteresowanego?
https://wiadomosci.wp.pl/kryzys-na-granicy-pe-odmowil-wystapienia-premierowi-morawieckiemu-w-debacie-o-bialorusi-6707939248118752a

najbardziej prawdopodobne że w eurokołchozie obawiają się czegoś typu - "a nie mówiliśmy?" - i wszelkich kontekstów z tego wynikających.

Ja czy lubię czy nie lubię aktualne władze polskie zawsze coś takiego odbiorę jako potwarz.
Czy te brukselskie siojtki zdają sobie sprawę jakie konsekwencje na przyszłość mają takie - cytując "Pulp fiction" "- "pierdy"?

To jest cena ciągłego plucia na UE przez rząd polski. Morawiecki po tym jak przywódcy zachodu dogadali się z tymi ze wschodu robi jakiś kabaret w Europie i udaje, że coś załatwia. A we wrześniu to fochy na UE strzelał a teraz chciał by pouczać po tym Jak Merkel z Putinem sprawę załatwili. Nie chcą frontexu a Anglików zapraszają. Przecież w UE głupi nie są. Po co im Morawiecki? Skoro do tej pory nasi focha na Bruksele mieli to po co teraz ma jechać tam przemawiać?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Uważasz że nie mamy prawa do głosu?

Unia takimi decyzjami wzbudzą radość na twarzach przeciwników rządu ale wydaje mi się że większą szkodę robi samej sobie.

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

Unia takimi decyzjami wzbudzą radość na twarzach przeciwników rządu ale wydaje mi się że większą szkodę robi samej sobie.

Ależ mamy prawo głosu Legutko wyszedł i odczytał. To jest PE tam każdy nie może sobie przyjść i przemówić. Nawet premierzy.

Opublikowano

Niby tak, ale nawet w radio podali że nieoficjalnie to pstryczek w nos dla Polski i Morawieckiego i taki odwet za ostatnie wystąpienie.

To na pewno nie sprzyja wzrostowi sympatii do Unii.

To nie jest drugorzędna sprawa jakiejś małej kopalni.

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

ja na pewno nie zaliczam się do fanatycznych zwolenników obecnych polskich władz, dla równowagi dodam że POprzednich też a jednak napisałem co napisałem.
samo to że Morawieckiego nie dopuszczono to nie dość bo kto zamiast - cyt "polskiemu premierowi ostatecznie odmówiono wystąpienia, ponieważ "w tego rodzaju debacie wszystkie kraje są już reprezentowane przez półroczną prezydencję Rady UE". Informację potwierdził rzecznik prasowy PE. Głos w imieniu polski na początku debaty zabierze minister Słowenii."

czego?! a co Słowenia wie o granicy polsko-białoruskiej?

wtf???

to już polskich pierdzistołków tam nie ma jeśli już Morawieckiego nie chcą (czy nie muszą zakładając że

58 minut temu, hubertuss napisał:

To jest PE tam każdy nie może sobie przyjść i przemówić. Nawet premierzy.

ma rację)

mi to wygląda na pokaz jakiejś frakcji unijnej "kto tu rządzi" i jawne (choć niezamierzone wszak demaskatorskie) wskazanie że będzie forsowana unia jako scentralizowane superpaństwo gdzie nawet o sprawach lokalnych możliwie najmniej będą mieli do powiedzenia najbardziej zainteresowani.

Nie ważne czy taki przekaz był zamierzony ale przez wielu tak został odebrany i podejrzewam że jest to dowód na głupotę i tych tam w Brukseli.
Tak jak z polską inflacją - już jest za późno aby cokolwiek uratować tak i kiedyś będzie z unią gdy takie "pierdy"nazbyt natrują atmosfery.

Edytowane przez dysydent
  • Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

Siema decyden 🙋‍♂️ z pół roku nie widziałem Ciebie na forum 

Kuźwa wróć🙆‍♂️ dysydent 🤦‍♂️ 

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Ursus932 napisał:

Kuźwa wróć🙆‍♂️ dysydent 🤦‍♂️ 

ale że co? to prośba, zaskoczenie czy jeszcze co innego?
bo ja tych z pism obrazkowych... no ni ch o co Ci chodzi.
ale witam, witam.
Przecież się zarzekałem pół roku temu że mniej....

ale zaraz
Ty też nie za często.
bo ja co prawda ... ale czytuję

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Ależ mamy prawo głosu Legutko wyszedł i odczytał. To jest PE tam każdy nie może sobie przyjść i przemówić. Nawet premierzy

sam wiesz jak wygląda unia tam swoje a robią swoje starszak na biedne pastwa .... czemu niemcy francja WB i reszta starej unii nie podpisała wycofanie się z węgla dyrektywy swoje emisje swoje a róbmy swoje ?

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

sam wiesz jak wygląda unia tam swoje a robią swoje starszak na biedne pastwa .... czemu niemcy francja WB i reszta starej unii nie podpisała wycofanie się z węgla dyrektywy swoje emisje swoje a róbmy swoje ?

A dlaczego nasz debil pierwszy poleciał z długopisem i to podpisał ?? Dlaczego kraj który na węglu stoi podpisuje takie dokumenty ?

Chiny, Indie, USA mają w 4 literach podpisywanie czegoś takiego, a nasi idioci jako pierwsi lecą się tam podpisać ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano

Ja bym się tak Dysydencie nie dziwował. Ostatnim razem gdy Morawiecki miał głos opowiadał mnóstwo kocopałów tylko nie odnosił się do tematu. Zaryzykuję stwierdzenie iż wystawienie Pani Rzecznik SG byłoby lepiej postrzegane.

Opublikowano
4 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

A dlaczego nasz debil pierwszy poleciał z długopisem i to podpisał ?? Dlaczego kraj który na węglu stoi podpisuje takie dokumenty ?

mamy podobne zdanie ? a który rząd popiera wegiel chyba tylko konfederacja kukiz i chyba psl 

Opublikowano
45 minut temu, dysydent napisał:

ja na pewno nie zaliczam się do fanatycznych zwolenników obecnych polskich władz, dla równowagi dodam że POprzednich też a jednak napisałem co napisałem.
samo to że Morawieckiego nie dopuszczono to nie dość bo kto zamiast - cyt "polskiemu premierowi ostatecznie odmówiono wystąpienia, ponieważ "w tego rodzaju debacie wszystkie kraje są już reprezentowane przez półroczną prezydencję Rady UE". Informację potwierdził rzecznik prasowy PE. Głos w imieniu polski na początku debaty zabierze minister Słowenii."

czego?! a co Słowenia wie o granicy polsko-białoruskiej?

wtf???

to już polskich pierdzistołków tam nie ma jeśli już Morawieckiego nie chcą (czy nie muszą zakładając że

Z całym szacunkiem @dysydent, rozumiem Twoje święte oburzenie i też z tego powodu mam "trampka w ryju" ale to pogrubione zdanie to Twoja własna odpowiedź na cały ten cyrk. 

Tak , nie ma. Nie ma dyplomacji, lobbowania i zwykłego cwaniactwa a nawet dyskretnego szantażu, Nie ma nic, sa tylko ziemniaki i krew.

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Roman176 napisał:

mamy podobne zdanie ? a który rząd popiera wegiel chyba tylko konfederacja kukiz i chyba psl 

A ja nwm który rząd popiera. Ale podpisanie takiego dokumentu w naszym przypadku, to jak podpisanie przez Rosjan albo Arabów, że za 15 lat przestaną wydobywać ropę naftową ...

Za takie coś nasz obecny rząd powinna czekać w przyszłości gilotyna...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

A ja nwm który rząd popiera. Ale podpisanie takiego dokumentu w naszym przypadku, to jak podpisanie przez Rosjan albo Arabów, że za 15 lat przestaną wydobywać ropę naftową ...

Za takie coś nasz obecny rząd powinna czekać w przyszłości gilotyna...

amen

prywatny nawet płaci więcej jak państwówka dodatkowo wymyślił premie frekwencyjną takie coś już lata na zachodzie   

https://www.wnp.pl/gornictwo/kopalnia-silesia-lapie-drugi-oddech-i-poszukuje-pracownikow,507068.html

współczuje wam ....   https://www.wnp.pl/gornictwo/zima-za-pasem-a-kopalnie-ograniczaja-sprzedaz-wegla,506451.html

jaka cena u was  ?

Opublikowano
14 minut temu, dysydent napisał:

przeczytałem artykuł "jednym tchem"
https://wydarzenia.interia.pl/malopolskie/news-barbara-nowak-odradzam-szkolom-wyjsc-na-dziady-to-antyrzadow,nId,5663277

lepszej reklamy żaden teatr nie jest w stanie sobie nawet wymażyć

Jedyne wyjście to pozamykać teatry w ramach obostrzeń i nie będzie się deprawować małolatów. Oczywiście Konrad też do poprawki, najlepiej jakby wystąpił w uniformie ONR.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v