Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

4 minuty temu, Ulman napisał:

Łapią i odstawiają do internatu all inclusive w Lubyczy Królewskiej.

to już "rolniczaka" i w Lubyczy nie ma... skasowali? jak Turkowice.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
54 minuty temu, jarecki napisał:

no , nie liczą się fakty a liczba kliknięć  strony czy tam otwarć . 

my - jako "konsumenci" - stajemy się coraz bardziej wytrawni i jednak trzeba coś rzetelnego abyśmy wracali.

jest spora choć coraz mniejsza grupa wyłącznych odbiorców "oficjalnych mediów" ale stale się kurcząca; co - zdaje się - te media nie dostrzegają.
o Polsat j/w chyba co nieco "łapie"

Opublikowano

bo z mediów trzeba potrafić korzystać , choć błędem jest tak swiatowy trend żę media skupiają się na własnych odbiorcach i do nich dopasowują swoją narracje i przekaz .                     Natomiast co do płotu i dogadania się z łukaszenką to pomijacie fakt żę białoruś nigdy nie była nie jest i nie bedzie naturalnym szlakiem podróży z bliskiego wschodu tak jak np , turcja czy nawet już ukrainie bliżęj  do takiego tranzytu i to jest celowe działanie , była proponowana stronie białoruskiej pomoć humanitarna i jej odmówiła więc takie insynuacje żę można było się dogadać raczej są nie adekwatne do informacji które są powszechnie dostępne .

Opublikowano

Jest u nas na parafii jedna kobita co se taką pelerynę przywdziewa z ich inskrypcjami. Zajmuje się jakimiś objawieniami a na szosie jeżdzi samochodem jak popierdolona. Nie wiem czy to ma jakiś związek.

Opublikowano
51 minut temu, mirro napisał:

Jest u nas na parafii jedna kobita co se taką pelerynę przywdziewa z ich inskrypcjami. Zajmuje się jakimiś objawieniami a na szosie jeżdzi samochodem jak popierdolona. Nie wiem czy to ma jakiś związek.

w/g sam fakt że zdała prawo jazdy to jawny cud ;)

Opublikowano

Kiedyś naszego księdza namawiała żeby pozwolił jej na jakieś działania w kościele w ramach promocji tych objawień, ale ten jej delikatnie wytłumaczył że ortodoksami to on się brzydzi.

Opublikowano (edytowane)

A tym czasem w szczujni tłumaczą, że Tusk ze względu na jakieś czynniki nie jechał 107 km/h a raczej 120. I powinien wycofać się z polityki. Bo daje przykład Polakom by szybko jeździli. Teraz jak się tylko ktoś rozwali jadąc za szybko czy nawet po pijaku bo na pewno też za szybko po pijaku jechał to powiedzą - wina Tuska.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

Plusy tego są takie, że dzięki temu o mojej gminie głośno w każdych wiadomościach. Mam kilka km do tej miejscowości i nie ma szans że gościowi nikt nie mrugnal :) Nie jestem ani za jednymi ani za drugimi, każdemu może się zdarzyć ale TVP ma pożywkę na cały tydzień.

Opublikowano

Jeśli tak jest to znaczy ze radar nie jest wykalibrowany a w takim przypadku pomiar nie wiarygodny i sprawa z automatu do wygrania. Z drugiej strony to jesli to prawda , powinni wszystkim którzy przekroczyli o co najmniej 40 km/h a byli mierzeni tym radarem , zabrać prawka.😆

Opublikowano
31 minut temu, hubertuss napisał:

tym czasem w szczujni tłumaczą, że Tusk ze względu na jakieś czynniki nie jechał 107 km/h a raczej 120.

Podczas pomiaru nie został poprawnie dobrany wspólczynnik X. Tabela obejmuje trzy przypadki. Obywatele,PiS i Tusk.:lol: dla Tuska przewiduje się mnożnik  500,

Opublikowano

https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/transplciowa-corka-piotra-jaconia-pozwala-rodzicow/6fytx04. I kto mi powie że LGBT to nie ideologia ?

hubertuss napisał:

A tym czasem w szczujni tłumaczą, że Tusk ze względu na jakieś czynniki nie jechał 107 km/h a raczej 120. I powinien wycofać się z polityki. Bo daje przykład Polakom by szybko jeździli. Teraz jak się tylko ktoś rozwali jadąc za szybko czy nawet po pijaku bo na pewno też za szybko po pijaku jechał to powiedzą - wina Tuska.

Oczywiście że całkowicie stracił wiarygodność i to nie od dziś

Opublikowano

Co to tera zbędzie ludzie .

Kryzys na granicy. Łukaszenko chce, aby Niemcy "odebrały tych ludzi" [RELACJA NA ŻYWO]

W kryzysie związanym z migrantami na Białorusi, którzy chcą przekroczyć granicę z Polską, aby wejść do Unii Europejskiej, Aleksander Łukaszenko liczy na to, że Europa się ugnie - przekazuje w poniedziałek agencja dpa. Łukaszenko zwrócił się do Unii Europejskiej, a w szczególności do Niemiec, aby "odebrali od nas tych ludzi" - pisze agencja. Zapraszamy do śledzenia relacji na żywo z sytuacji na granicy polsko-białoruskiej.

https://wiadomosci.onet.pl/bialystok/kryzys-na-granicy-lukaszenko-chce-aby-niemcy-odebraly-tych-ludzi-relacja/xwsjse9

Opublikowano
7 minut temu, Rogas71 napisał:

https://www.fakt.pl/kobieta/plotki/transplciowa-corka-piotra-jaconia-pozwala-rodzicow/6fytx04. I kto mi powie że LGBT to nie ideologia ?

Oczywiście że całkowicie stracił wiarygodność i to nie od dziś

a gdyby tak kaczafi zostal balbina ??? co wtedy bys powiedzial, bo chyba to ze jest odmiennej orientacji to wiesz ??

gdyby balbina na kocie przekroczyla predkosc to dopiero by byla sensacja.

Opublikowano
mirro napisał:

31 minut temu, hubertuss napisał:

tym czasem w szczujni tłumaczą, że Tusk ze względu na jakieś czynniki nie jechał 107 km/h a raczej 120.

Podczas pomiaru nie został poprawnie dobrany wspólczynnik X. Tabela obejmuje trzy przypadki. Obywatele,PiS i Tusk. dla Tuska przewiduje się mnożnik  500,

The X factor? Tak, jest takie coś. Było takie zdarzenie, że zamiast w cel granaty 155 mm spadły 2 km za blisko i wtedy też nie był on uwzględniony.

Rogas71 napisał:

Czy Ty przeczytałeś coś więcej niż tytuł?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v