Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, jacus napisał:

kaktus mi wyrosnie jesli yacenty odpowie😂.

wystarczylo dopisac ..na podkarpaciu i juz byla by prawdziwa, nie wiem jak w innych wojewodztwach ale tam nie bylo ostatnio zadnej legalnej.

a ze chory jak galan i pusty jak ruski troll ulman to juz drobny szczegol...

Co się nie podoba ?. Władek  jest mądry .

Opublikowano
40 minut temu, dysydent napisał:

nie za długo się tym nacieszą bo im inflacja zeżre (nam wszystkim z resztą też) której jednak nie udało się im opanować zgodnie z ichnim planem. Wiele z resztą wskazuje że to dopiero początek spirali inflacji o czym z resztą pisałem jeszcze grubo przed pandemią że jest nieuchronna po pisowskich rządach w Polsce a teraz dodatkowo nałożył się trend inflacyjny globalny. No nieciekawie się zanosi.

to jeszcze dobrze żę jest taki system oszczedonosci jak ZUS ;) .

Opublikowano
8 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Każdy mądry dba o swoje stanowisko

Miarą jego skuteczności jest to ile lat utrzymuje się przy władzy, jak się z nim liczy zachód  i jak ich rozgrywa umiejętnie grając z Chinami i arabami. A że u nas mamy anty rosyjską psychozę i manie prześladowczą to mało kto umie to obiektywnie ocenić tylko pieprzą coś o wojnie, komunie KGB agenturze itp, itd

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, jarecki napisał:

to jeszcze dobrze żę jest taki system oszczedonosci jak ZUS ;) .

poszukaj gdzie definicji piramidy finansowej bo ZUS plus polska demografia to klasyczny takowej przykład świadomość że jest się na jej szczycie (obecni świadczeniobiorcy) raczej mało komu rusza sumienie. a powinno bo na przyszłość .....

kolejna ponura prognoza
może ja dzisiaj dam sobie spokój z prognozowaniem? co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
jarecki napisał:

47 minut temu, DTaras napisał:

Noc rozpoczynam od snu

a to kiepsko zaczynać od snu 😆

Są dwa rodzaje pójścia do łóżka: na odpoczynek i na spanie. Po spaniu zazwyczaj następuje odpoczynek...

Blondyna rozedrgana emocjonalnie? Nosz biały kruk... Wybroni się i jeszcze narobi im kłopotów. Wystarczy, że wskaże punkt zapalny afektu i będzie on w zgodzie ze zdrową moralnie reakcją... najlepiej Chrześcijanina. Szkoda papieru do drukarek...

Na granicy Białorusini rozciągają linię a nasi nadal siedzą i debatują. Dowodów nazbierana cała przyczepa a choćby byle wniosku o odszkodowanie ani widu ani słychu.

Opublikowano
33 minuty temu, Ulman napisał:

Miarą jego skuteczności jest to ile lat utrzymuje się przy władzy, jak się z nim liczy zachód  i jak ich rozgrywa umiejętnie grając z Chinami i arabami. A że u nas mamy anty rosyjską psychozę i manie prześladowczą to mało kto umie to obiektywnie ocenić tylko pieprzą coś o wojnie, komunie KGB agenturze itp, itd

Ej no nie przesadzaj z tym utrzymywaniem się przy władzy, nie pamiętasz w jaki sposób załatwił sobie dożywotnio prezydenturę. Zachód i Chiny liczą się z ruskimi? Owszem liczą na tanie niewyczerpalne źródło surowców oraz przepastny rynek zbytu na swoje towary.

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

I widzisz znowu coś wybełkotałeś bez ładu i składu. Nie wiem w czym opozycja przygnała rację pisowi. Bo chyba w tym, że granica jest zagrożona. Ale co do sposobu rozwiązania problemu to już pisowi racji opozycja nie przyznaje. Więc albo nie zrozumiałeś co w tv mówili albo nie umiesz tego opisać.

to napisz do rymanowskiego 

4 godziny temu, jacus napisał:

ja zawsze pisze madrze-procz postow satyryczno-prowokujacych- tylko ty czasami slabo kontaktujesz

nie zgadzam się zmieniłeś tematykę o 90 stopni 

13 godzin temu, Ulman napisał:

O ile pamietam to był jakiś prywaciarz co przyczepy robił ?

tak

4 godziny temu, hubertuss napisał:

Oprócz jariski tylko suvy poszły w górę. Widać efekt rozdanych bezmyślnie tarcz. Ludzie za pieniądze z tarczy pokupowali auta na firmy. Nawet Damian się tu chwalił, że niemieckiego suwa żonie kupił. I tak o to w sporej części polska forsa z tarczy pomogła innym krajom. Gdyby ranking był dłuższy zobaczył byś wzrost sprzedaży innych suwów.

chodziło mi o wysoki spadek vw 

3 godziny temu, DTaras napisał:

Eee pracuję od rana do nocy - nie wystarczy?

to ulman zaraz cię zjedzie wytresuje i od roboli powyzywa 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DTaras napisał:

Są dwa rodzaje pójścia do łóżka: na odpoczynek i na spanie. Po spaniu zazwyczaj następuje odpoczynek...

🤦‍♂️ ja to sę jeszcze przed snem  musze zmęczyć się żeby dobrze zasnąć 9_9             a no i jest jeszcze ten trzeci rodzaj pójścia  do łóżka .

Edytowane przez jarecki
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

poszukaj gdzie definicji piramidy finansowej bo ZUS plus polska demografia to klasyczny takowej przykład świadomość że jest się na jej szczycie (obecni świadczeniobiorcy) raczej mało komu rusza sumienie. a powinno bo na przyszłość .....

ogólnie można było by wprowadzić  stałą kwote wpłaty do zus a potem wszyscy mieli by jednakową emeryture a jak ktoś sobie odłożył  top by na emeryturze wybierał , ale to też złe rozwiązanie  bo każdy jeszcze za życia dzieli swój dorobek na dzieci [ choć to może i dobrze bo znam kilka rodzin co przez spadek się gniewają ]     o i rząd  dopomaga ma wprowadzić zapis aby nie trzeba było zbywać ziemi w zamian za emeryture to bedzie sobie taki dziadek gospodarzył i pobierał dopłaty .

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

chodziło mi o wysoki spadek vw 

ogólnie Niemiecka motoryzacja troche nie nadąża , pomijając tesle to w usa jest jeszcze jedna firma lucid air i to już rywal w segmencie premium rosnie 

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

kto to będzie przestrzegał jak bida będzie 😊

A jak się to ma do maszyn rolniczych? Ropa chyba będzie w sprzedaży

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

ogólnie można było by wprowadzić  stałą kwote wpłaty do zus a potem wszyscy mieli by jednakową emeryture a jak ktoś sobie odłożył  top by na emeryturze wybierał ,

Oczywiście że to miałoby sens ale o ile pamiętam to ty jesteś orędownikiem rozwiązania by bogaci finansowali leni. Jak ty godzisz te poglądy? 

Opublikowano

No jak kto? PKN Orlen,😂

9 minut temu, akooo napisał:

No i pomoc drogowa również nie powinna być elektryczna. Bo kto ich uratuje?😂

Opublikowano

w sumie to jeden człowiek zawinił temu bałaganowi... i rozwiązania nie ma?

30 minut temu, akooo napisał:

kto to będzie przestrzegał jak bida będzie 😊

tyż do słupa się Ursusy podpinać będzie...

Opublikowano
20 godzin temu, Ulman napisał:

Nie anty systemowe tylko przeciw zidioceniu ludu, władzy przez niego wybranej  i socjalizmowi. 

Czym był wg ciebie KKK ? Mam nieodparte wrazenie że jako niedouk nie masz pojęcia o czym piszesz. Sprawdź jakie były ich poglady, co, gdzie i kiedy robili a potem spróbuj ułozyć jakieś sensowne wytłumaczenie co mnie z nimi łaczy.

Wszyscy wyborcy Pis idioci , kościół katolicki zły , gospodarka nie taka jak byś chciał , media złe , niepodległość blee . Czy coś w tej Polsce ci się podoba ?.

Internet jest niestety i dla nieuków a tym bardziej forum rolnicze a rolnicy jak wiesz wybrali Pis i Dudę .

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Mariusz2903 napisał:

Czy coś w tej Polsce ci się podoba ?.

Kobiety !!!

i płaskoziemcy....

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, pafnucy napisał:

Kobiety !!!

Powiadasz? A taki Czarzasty w żeńskiej formie?😜

z23742834ICR,Marta-Lempart-w-czasie-czar

Opublikowano
1 minutę temu, Tomasz0611 napisał:

Rzeczywiście, bo mogą się w nim wypowiadać ludzie którzy wierzą w płaską ziemię xD

Nigdy gołym okiem nie zobaczysz jej okrągłości , tak jak nigdy nie zobaczysz np. Australii .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v