Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mirro napisał:

3 minuty temu, nie napisał:

(a nawet gdyby była zrzutka na np. wakacje dla służących obecnie na granicy i ich rodzin to co w tym złego; żyją obecnie w wielkim stresie, zwłaszcza małżonkowie i dzieci)

A kto się pytał  o mój stres? Kto się pytał o stres tych z Iraku, Czadu, Jugosławii, Syrii, Afganistanu? Godzisz się na warunki służby to za***rdalaj i nie marudź. 

A nie, zapomniałem, my byliśmy najemnikami. 

Yyyy jeżeli idzie o wojsko najemne to stres jest wśród żywych członków mniejszy bo przekierunkowany. Jest niewielu ludzi co sobie z tym radzą sami.

Opublikowano
14 godzin temu, Denwer napisał:

255354411_10220549744273357_521826355235

Ty serio uważasz, że tu wszyscy tacy głupi jak ty? Tyle razy ci pisałem wasza propaganda jest robiona przez głupków dla głupków. Może jeszcze w tym sklepie kupił i mu do lasu dowieźli co? Po pierwsze to nawet nie wiemy czy to uchodźca czy prowokator. Po drugie matołku masa drogich ubrań jest podrabiana.

14 godzin temu, mirro napisał:

No niestety ten człowiek jest wyjątkowo głupi. Gdyby nie trafił do polityki został by dozorcą najwyżej. A zdaje się pracował jako charakteryzator w teatrze.  Niestety tacy ludzie rządzą Polską

13 godzin temu, Roman176 napisał:

Polsat  opozycja przyznała racje pisowi zostali bez słowa na posiedzeniu ........... a gdzie rudy co dużo gadał  ?

I widzisz znowu coś wybełkotałeś bez ładu i składu. Nie wiem w czym opozycja przygnała rację pisowi. Bo chyba w tym, że granica jest zagrożona. Ale co do sposobu rozwiązania problemu to już pisowi racji opozycja nie przyznaje. Więc albo nie zrozumiałeś co w tv mówili albo nie umiesz tego opisać.

12 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

PO okradło kraj a pieniędzmi dzielili się tylko z innymi złodziejami , PIS dzieli się z biedniejszymi , proste co ?

4360576936721.jpg

No właśnie nie takie proste. Pis dał wam ochłapy a sami kradną miliony.

11 godzin temu, agromatik napisał:

Wreszcie doczekali sie zapłaty za wybory kopertowe i to z odsetkami

Ministerstwo Aktywów Państwowych podjęło decyzję o dokapitalizowaniu Poczty Polskiej kwotą 190 milionów złotych

Ciekawe co na to ujnia. Tak chyba nie można. Państwo nie może dofinansowywać przedsiębiorstw jak kiedyś było ze stocznią.

10 godzin temu, Roman176 napisał:

sarkazm to forma żartu .. a dolanie oliwy do ognia to wiesz 

@jacus  popijasz tam coś ?

Lp. Model Liczba sprzedanych egzemplarzy Zmiana r/r [w proc.]
1. toyota yaris 7967 +11,4
2. dacia duster 5327 -41,7
3. toyota corolla 4132 -25,3
4. toyota rav4 3330 +51,4
5. skoda fabia 3251 -39,3
6. fiat tipo 3238 -33,6
7. skoda octavia 3065 -19,5
8. hyundai tucson 3028 -26,0
9. skoda kamiq 2644 +317,7
10. toyota c-hr 2544 -4,3
11. dacia sandero 2492 -21,4
12. toyota aygo 2470 -3,4
13. kia sportage 2210 -31,1
14. volkswagen tiguan 2158 +6,5
15. hyundai i20 2118 -13,4
16. volkswagen t-roc 2018 -31,7
17. kia stonic 1916 -5,8
18. renault clio 1743 -19,6
19. renault captur 1608 -10,5
20. skoda karoq 1586 -25,2
1-20. 58 845 -14,1
Pozostałe 58 446 -38,1
Suma 117 291 -28,0

ciekawa zmiana 

Oprócz jariski tylko suvy poszły w górę. Widać efekt rozdanych bezmyślnie tarcz. Ludzie za pieniądze z tarczy pokupowali auta na firmy. Nawet Damian się tu chwalił, że niemieckiego suwa żonie kupił. I tak o to w sporej części polska forsa z tarczy pomogła innym krajom. Gdyby ranking był dłuższy zobaczył byś wzrost sprzedaży innych suwów.

Opublikowano

nocne rozmowy polakow...fascynujace. nie macie co w nocy robic ??

to chyba temu ze jeden mial dziadka w wermahcie, drugi w armii czerwonej.

romeo i julia-ulman to czasami nie ty ?? ta julia to warta grzechu ,pardon wyroku ??

e nie,on goral nizinny z myslenic..

https://www.kronikatygodnia.pl/wiadomosci/28397,lukasz-klebek-mowi-sie-o-mnie-celebryta

10 godzin temu, Roman176 napisał:

z%%%    

czasami coś mądrego napiszesz .... mam wrażenie ze masz niedokrwienie 

ja zawsze pisze madrze-procz postow satyryczno-prowokujacych- tylko ty czasami slabo kontaktujesz

Opublikowano
8 godzin temu, Ulman napisał:

Zaskakuje mnie twój defekt intelektualno poznawczy. Jeździłeś ponoć po 100 tys km a teraz pisałeś coś o 60 tys i nie masz pojęcia o tym co rzekomo widziałeś?

Przy tym kilometrażu to trza za***rdalać a nie rozglądać sie tyle widział

1 godzinę temu, Tomasz0611 napisał:

Japończycy doskonale rozpoznali zatokę Pearl Harbor, potem znaleźli bardzo podobną u siebie, tam urządzili sobie poligon, wszystko przećwiczyli i dopiero zaatakowali...

Udało im się tylko dlatego, bo nadęty palant zignorował meldunki jakie dostawał od stacji radarowych.

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Wczoraj w pissacie zapytano rzecznika rządu Mullera (widać Polak z dziada pradziada). Co będzie z zadymami na państwowym teraz marszu 11 go listopada. Polski Niemiec od razu wskazał winnych. Wszelkie zadymy na marszu niepodległości mogą być prowokowane przez Federacje Rosyjską powiedział Muller. Czyli jak się będzie hołota z policją naparzać to wiadomo Putin kazał.

Edytowane przez hubertuss
  • Haha 1
Opublikowano
27 minut temu, DTaras napisał:

Kto Ci @Ulman powiedział, że jestem normalny?

Wykaż się , Powstawiaj jakięś  głupie memy , popisz jakieś bzdury to możę stwierdzimy zę jednak normalny to Ty nie jesteś ;)

Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, DTaras napisał:

Znaczy... Policja jest u nas ruska?

No chyba tak bo zadymiarze i różni politycy zwykle tłumaczą po marszu, że to policja prowokowała. Czy więc Muller może mieć rację? Policja działa na polecenie Putina? No bo skoro wg Mullera prowokacje będą na zlecenie federacji a potem politycy będą tłumaczyć, że policja prowokowała spokojnych zadymiarzy to wszystko robi się jasne. He he.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, hubertuss napisał:

Wczoraj w pissacie zapytano rzecznika rządu Mullera (widać Polak z dziada pradziada). Co będzie z zadymami na państwowym teraz marszu 11 go listopada. Polski Niemiec od razu wskazał winnych. Wszelkie zadymy na marszu niepodległości mogą być prowokowane przez Federacje Rosyjską powiedział Muller. Czyli jak się będzie hołota z policją naparzać to wiadomo Putin kazał.

Czyli wytłumaczono tłumokom jak zawsze. Cokolwiek sie stanie zawsze jest to wina ruskich , niemców, UE, opozycji, Tuska, tajnych służb, lewaków, wywrotowców, spekulantów, obcego kapitału , zydów, masonów LGBT wszelkiego elementu który osacza biedny PIS będący sektą, o pardon, wyspą na wzburzonym morzu wrogiego i wiecznie atakujacego ich świata.

Edytowane przez Ulman
  • Like 2
Opublikowano
20 minut temu, hubertuss napisał:

Stara jak świat doktryna rządzenia  wykreować wroga i przekierowś na niego nienawiść gminu, oraz nie wszyscy sa w stanie samodzielnie myśleć więc trzeba to za nich robić w sposób aby jednak mieli poczucie własnych decyzji.

14 minut temu, DTaras napisał:

Eee pracuję od rana do nocy - nie wystarczy?

11 minut temu, DTaras napisał:

A łykendy miewam we WOT - teraz to chyba wszystko jasne? O! Zaszczepiłem się i chcę jeszcze a po kontakcie z osobą chorą na COVID nie zachorowałem i test jest negatywny...

psychol jak nic😪

Opublikowano
jacus napisał:

to za chwile galan i ywa napisza ze jestes nienormalny 🤣.

dobrze ze dzien krotki to sie dlugo nie napracujesz.

przydalo by sie cos robic-ale pogoda zniechecajaca, 

Noc rozpoczynam od snu. A faktycznie teraz więcej siedzę i liczę...

Opublikowano
55 minut temu, Ulman napisał:

Czyli wytłumaczono tłumokom jak zawsze. Cokolwiek sie stanie zawsze jest to wina ruskich , niemców, UE, opozycji, Tuska, tajnych służb, lewaków, wywrotowców, spekulantów, obcego kapitału , zydów, masonów LGBT wszelkiego elementu który osacza biedny PIS będący sektą, o pardon, wyspą na wzburzonym morzu wrogiego i wiecznie atakujacego ich świata.

Teraz wiadomo dlaczego nie mogą nikogo skazać..... 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Wszelkie zadymy na marszu niepodległości mogą być prowokowane przez Federacje Rosyjską powiedział Muller. Czyli jak się będzie hołota z policją naparzać to wiadomo Putin kazał.

Ooooooo Panie, to już wyższa szkoła jazdy. A pewnie prowokatorów będą rozpoznawać po butelkach z ruskim spirytem.😂

• Haha 1
Opublikowano

No i Kurdej Szatan straciła pensyjkę w tvp.

Ciekawe czy choć prawnie dobrze umowę rozwiążą, czy przez lata będzie żyć z odszkodowania za bezprawne usunięcie

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Kto Ci @Ulman powiedział, że jestem normalny?

Kwestia metodologii, szybko możesz zmienić szufladkę do której Cię włożono.😂

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, PRZMAS19821982 napisał:

Teraz wiadomo dlaczego nie mogą nikogo skazać..... 

Słuchając ich propagandy to powinni skazać wszystkich oprócz wyznawców jedynie słusznej partii. Dokładnie tak samo jest w Korei Płn. durny i ciemny tłum uważa za jedynie słuszne rządy Kima , jedynie on i jego partia mówi prawdę, wszystko inne jest z gruntu odrzucane, negowane i uznawane za działalność wywrotową. Świat który ich otacza też jest wrogi. Są w stanie wojny z Koreą płd , USA to źli imperialiści, Japonia im zagraża a cała europa to siedlisko zła i zepsucia. Budują mozolnie własna gospodarkę która jest sterowana przez partyjnych debili namaszczonych na te stanowiska więc niewydolna, biznesowo bez sensu a pomysł na jej istnienie wynika z tego co prezentuje Roman, marecek i inni. Trza mić fabrykie żeby mić Stara i Tarpana bo une som nasze i my nimi otwieramy oczy niedowiarkom🤣

Z resztą co tu dużo pisać. Obydwie Koree startowały z podobnego poziomu. Jedna zarządzana w sposób który PISowcom się podoba , druga rynkowo, z otwarciem i współpracą ze swiatem a bez obrażania się i fochów. Wyniki każdy niech oceni sam. 

Edytowane przez Ulman
  • Like 1
Opublikowano

Mam na myśli pracę w serialach dla tvp.

Ostatni odcinek z już nagranych będzie emitowany 6 grudnia

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, hubertuss napisał:

właśnie nie takie proste. Pis dał wam ochłapy a sami kradną miliony.

najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że nawet te profity jakie wydębia z racji sprawowania władzy; nie za długo się tym nacieszą bo im inflacja zeżre (nam wszystkim z resztą też) której jednak nie udało się im opanować zgodnie z ichnim planem. Wiele z resztą wskazuje że to dopiero początek spirali inflacji o czym z resztą pisałem jeszcze grubo przed pandemią że jest nieuchronna po pisowskich rządach w Polsce a teraz dodatkowo nałożył się trend inflacyjny globalny. No nieciekawie się zanosi.
Komuchy w Polsce uniknęli samosądów ulicznych no Historia się powtarzać lubi ale za każdym razem nieco inaczej i owo "nieco" może być dramatyczne ..... dobra bo jeszcze i to się sprawdzi bardziej niż nawet się spodziewam ;) :o

Majątek trwały jest obecnie w najwartościowszej części w obcych rękach i nie wiem czy zdają sobie sprawę że drugi raz taki numer z wywłaszczeniem jaki komuchy zrobili teraz już nie przejdzie bez narażenia się nawet na obcą interwencję siłową.

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v