Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, racyl napisał:

Kubeł ? kto komu 🤣 już przestudiowałeś ile było podatków za platformy w paliwie a ile teraz 🤣

Obniżenie akcyzy przyniesie ulgę jedynie tym, którzy zużywają najwięcej paliwa, czyli najlepiej zarabiającym.”
Donald Tusk
Platforma Obywatelska

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
2 minuty temu, Roman176 napisał:

Obniżenie akcyzy przyniesie ulgę jedynie tym, którzy zużywają najwięcej paliwa, czyli najlepiej zarabiającym.”
Donald Tusk
Platforma Obywatelska

za mało masz w głowie żeby cokolwiek ogarnąć 🤣

Opublikowano
7 minut temu, racyl napisał:

Może być zdjęciem przedstawiającym tekst „!!w w przyszłorocznyn budżecie PiS zaplanował o 50 mln więcej na fundusz kościelny! Czujecie to? 50 je..anych milionów więcej niż rok temu! A na refundację leków ratujących życie dzieci, które chorują na SMA- 0 złotych!! www wiocha. pl”

co miesiąc wpłacam na zbiórki na różnych portalach, nie są to duże kwoty przeważnie po 10-20 zł na kilka osób bo serce pęka jak się to wszystko czyta i trudno zdecydować dla  jednej osoby a jak czytałem tu kiedyś, że te sk***ysyny (inaczej nie można nazwać osób które podjęły taką decyzję) nie będą refundowały terapii sma bo za drogo to normalnie załamka 

Opublikowano (edytowane)

Bo według tych bogobojnych cyników dziecko powinno być chronione paragrafami KK dopóki się nie urodzi, a potem to durny rodzicu martw się sam i szalej za te + dane socjalem. Tych "za drogo bądź nie wchodzi w zakres" jest w przypadku dzieci niepełnosprawnych całkiem sporo. 

10 minut temu, thor1984 napisał:

podjęły taką decyzję) nie będą refundowały terapii sma bo za drogo 

Edytowane przez agromatik
Opublikowano
22 minuty temu, agromatik napisał:

romanowi obwód sie przegrzał i sie zawiesił😁

obwodowy masz rozumiem jakieś fundusze ? 

23 minuty temu, racyl napisał:

za mało masz w głowie żeby cokolwiek ogarnąć 🤣

fakty nic nie przestawiasz 

Radosław Sikorski do Beaty Kempy: walnij się w zatłuszczony łeb. Reakcje -  TVN24

Kultura lewackiego chama i Chobielina i standardy Platformy Łukaszenki

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, thor1984 napisał:

nie będą refundowały

Kwestia refundacji, to w ogóle jakaś masakra. Przykłady z własnego podwórka - ojciec chorowal na czerniaka, najskuteczniejszy dostępny w tamtym czasie lek, to było coś ponad 100k $ za 4wlewy. Oczywiście nie refundowane. Udało się załapać na jakieś badania nad nim. Ojcu nie pomogło, ale z tego co mówiła lekarka prowadząca, to dla wielu pomagało.

Moja polowica- rak piersi - chemia, operacja - wszystko ok. Operacja profilaktyczną drugiej piersi - nie refundowana - paręnaście tysięcy prywatnie. Wariant, który ma, jest niby taki średnio wredny, ale coś tam ma w sobie przez co jest bardziej agresywny niz by wskazywało jego zakalsyfikowanie. Lek, który blokuje to gówno żeby nie było tak agresywne - nie refundowane. Koszt zastrzyku? 8k raz na 3tygodnie. Pewnie każdy mógłby po kilka przykładów z własnego podwórka podać takich sytuacji. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v