Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, galan99 napisał:

Lubelskie ziemie co nigdy nie była Pana to maks 10 % .

Żydowskie kamienice i budynki to są miasteczka i osady  ,  to chcą odebrać i odbiorą .

Jak ktoś na to pozwoli, to po tym przyjdą Niemcy i wysiedlą rolników z ziem pruskich.

Opublikowano

Austriacy i Węgrzy Jacusia spuszczą na kłodzie Wisłą do Gdańska. 🤣

Opublikowano
Przed chwilą, mirro napisał:

Taaaaaa tu nawet jakiś biskup krakowski miał w ciul ziemi.😂

No to jak nic sam Franciszek z pielgrzymką przybędzie.

Watykan - najmniejsze państwo z największym areałem ziemi rolnej i nie tylko. Ot paradoks🤭

Przed chwilą, mirro napisał:

A kiedy ich nie było?😂

No właśnie nie wiem, kiedyś musieli przypełznąć

Opublikowano

a czy teraz ta ziemia to nasza? nawet gówna wywieźć nie można po za terminem które ustala jakaś instytucja która jest hen, hen....

Opublikowano
Agrest napisał:

Kiedy Żydzi osiedlili się w Polsce?

Wystarczy dekret że ziemię posiedli jeno w dzierżawę po potomkach Mieszka I. 

Wystawić czynsz dzierżawny, rachunki za remont i odbudowę zrujnowanych kamienic i czekać na efekty🤣

Ktoś za?

Jamci. I to od wielu lat.

jarecki napisał:

ajak to jest w hiszpani , wczoraj czytałem żę za  200 tyseuro została wystawiona wioskaz 7 domami na sprzedaż , https://biznes.interia.pl/nieruchomosci/news-berlinczycy-strzelaja-sobie-w-drugie-kolano,nId,5552530

W Hiszpanii jak pojedziesz na dłuższy urlop to po powrocie może się okazać, że: Pan już tu nie mieszka. To królewskie wszystko.

Opublikowano (edytowane)

kończy się ten po żal się Boże spis powszechny i tylko wierzchołek góry owego pożałowania boskiego
https://next.gazeta.pl/next/7,151243,27632126,ktos-z-gus-u-zapomnial-ukryc-odbiorcow-wiadomosci-wyciekly.html

oczywiście takich i podobnych nieudolności urzędasów i ich niekompetencjiu jest więcej a jeszcze ich nie koniec bo podlinkiem linka jest
https://niebezpiecznik.pl/post/gus-ujawnil-e-maile-polakow-bioracych-udzial-w-spisie-powszechnym/

i zapewne tylko do tego ta banda państwowych darmozjadów zmuszona była się przyznać bo się zbyt widocznie ten wyciek "rozciekł"

sama idea spisu może i nie podlega tak kwestionowaniu jak forma w jakiej próbowano ja przeprowadzić tzn przy użyciu technik aż nazbyt nowoczesnych na niedouczenie społeczne w informatyce a najbardziej brak świadomości jak wielka jest tej informatyki jeszcze niedoskonałość.

Dość na tym że można mieć uzasadnione zastrzeżenia gdy procedura wymaga podania numeru pesel i imion rodziców (zdaje się tylko matki wystarczało i tu taki a'propos żydowskich wzorców ;) i to podania jakie,muś urzędasowi często wręcz z łapanki na rachmistrza a taki rzadko kie4dy wie co robi i komu dane dalej wysyła

Ochrona danych osobowych ma chronić obywateli przed bandytami
To ja zapytam - czy państwo jako takie nie bywało bandytą? co na to Historia?

Państwo grozi karami za niewykonanie procederu który owo państwo samo wymyśliło i jest on dyskusyjny w formie

no w coraz "ciekawszych;' czasach żyjemy
w coraz ciekawszych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
20 minut temu, dysydent napisał:

i zapewne tylko do tego ta banda państwowych darmozjadów zmuszona była się przyznać bo się zbyt widocznie ten wyciek "rozciekł"

Czy istnieje masa krytyczna gromadzonych informacji? Bo jeśli tak, to samo pi.rdolnie.:lol:

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

może właśnie profesor Dońda fuchę załapał przy tym spisie powszechnym i gusowskie serwery stoją na superprecyzyjnych wagach (?)

w końcu mamy rok Lema a i ministerstwo śwarnetyki....zaraz zaraz
Dońda może teraz pod innym nazwiskiem....

?;)

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

Albo Ijon Tichy. :lol:Tylko nie umieścił tego w swoich wspomnieniach.:lol:

9 minut temu, dysydent napisał:

Dońda może teraz pod innym nazwiskiem....

Nie kuś bo jeszcze podam to nazwisko.:lol:

Opublikowano

jedno jest pewne kto jest w stanie najskrupulatniej informacje ze spisu powszechnego przetworzyć i wykorzystać.
Na każdym kompie pod windowsem MS ma techniczne możliwości... w transferze danych w sieci przeglądarki maja możliwości i zaplecze software-owe zatem kto wykorzysta to najbardziej Google i Microsoft i nawet wycieków nie będzie na ile a nasz GUS to sobie może tylko z kim i czym?

wilk nastawił wnyki w rewirze niedźwiedzia i jeszcze się dziwi że zawsze puste zastaje

Opublikowano
dysydent napisał:

jedno jest pewne kto jest w stanie najskrupulatniej informacje ze spisu powszechnego przetworzyć i wykorzystać.
Na każdym kompie pod windowsem MS ma techniczne możliwości... w transferze danych w sieci przeglądarki maja możliwości i zaplecze software-owe zatem kto wykorzysta to najbardziej Google i Microsoft i nawet wycieków nie będzie na ile a nasz GUS to sobie może tylko z kim i czym?

wilk nastawił wnyki w rewirze niedźwiedzia i jeszcze się dziwi że zawsze puste zastaje

Ale poco się tak pierd.lić jak apka do tego gówna podana na tablecie była. I to pewni hujaweja jakiegoś.

*pisana

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v