Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Ulman napisał:

Jak wyłapią tych nielegalnych spośród milionów muzłumanów  w Niemczech? 

Historia pokazuje że ewidencję i numerowanie ludności ten naród ma opanowaną do perfekcji.

U nich to bardziej chcieć jak móc

Opublikowano
2 godziny temu, Ulman napisał:

A ty Romanek ciagle tylko o wódce i alkoholizowaniu się. Patrząc na Twoje grafomańskie popisy, można wywnioskować ze  porównując do ciebie, kwach był niemal abstynentem.

jesteś jakoś mocno przewrażliwiony .... napił byś sie zemną ?

Opublikowano

To nie jest problem. Nielegal ma zawsze pewne ograniczenia których nie chce mieć. Toleruje się go do chwili aż zaczyna podskakiwać. Siedziałem już też zakuty bo dopadł mnie krippo i zaczął wrzeszczeć. Udałem durnia i w swoją stronę to on z łapami to ja mu po łapkach no i pojawił się nagle drugi i zostałem spacyfikowany... Jak trzeba to się nie pierdzielą.

Opublikowano

Mateusz Morawiecki: mamy w budżecie dużo więcej pieniędzy niż przewidywaliśmy

- Na skutek uszczelnień i rozwiązań, które wdrażamy, mamy w budżecie więcej niż planowaliśmy. Chodzi nawet o 80 mld zł - powiedział we wtorek na konferencji prasowej premier Mateusz Morawiecki.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/morawiecki-mamy-w-budzecie-duzo-wiecej-pieniedzy-niz-przewidywalismy/tqktk2d,79cfc278

Bardzo dobra informacja . 

• Haha 2
Opublikowano
7 minut temu, galan99 napisał:

- Na skutek uszczelnień i rozwiązań, które wdrażamy, mamy w budżecie więcej niż planowaliśmy. Chodzi nawet o 80 mld zł - powiedział we wtorek na konferencji prasowej premier Mateusz Morawiecki.

https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/morawiecki-mamy-w-budzecie-duzo-wiecej-pieniedzy-niz-przewidywalismy/tqktk2d,79cfc278

I bardzo dobrze, wystarczy na parę dni na karę za Turów 🙉

Opublikowano
28 minut temu, galan99 napisał:

Nie da się uszczelnić drugi raz już uszczelnionego. A te rozwiązania to nic innego jak podatki.:cry:

• Like 1
Opublikowano

https://wiadomosci.wp.pl/przemyslaw-czarnek-znow-szokuje-reakcja-europoslanki-pis-6685536483808897v

"Rodzic to ten, co zradza potomstwo. Zrodzić potomstwo może tylko kobieta z mężczyzną. To są oczywiste sprawy, znane ludziom od miliardów lat - powiedział na antenie TVP Info minister edukacji Przemysław Czarnek". 

No i okazuje się że Pani Kopacz miała rację z tym rzucaniem kamieniami w dinozaury. Zaraz sie okaże że to ludzie wycinali lasy prehistoryczne aby potem mogły zamienić się w węgiel.:lol:

Pan Minister orbituje gdzieś w okolicach Plutona, ale ma szansę opuścić nasz układ.:lol:

• Haha 1
Opublikowano

Pytanko - zauważacie krótkie niedobory paliw na stacjach? Czy tylko u mnie Moya takich handlowców ma że na czas dostawa nie dociera?

W okresie miesiąca już 3 razy  brakowało ON po kilka do kilkadziesiąt godzin( ostatnio sobota wieczór, niedziela I poniedziałek)

Takie głąby czy coś jest na rzeczy?

Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

W okresie miesiąca już 3 razy  brakowało ON po kilka do kilkadziesiąt godzin( ostatnio sobota wieczór, niedziela I poniedziałek)

Z ON to nie słyszałem, ale od znajomego co ma suszarnie na gaz do kukurydzy słyszałem, że może być nieciekawie z suszeniem kukurydzy, 2 tyg czekał na gaz, gdzie normalnie dostawa jest dnia następnego, lub najpóźniej 2 dni po zamówieniu, jak tak dalej będzie, to zimą będą marzli ci co mają na gaz ogrzewanie, i to nie z powodu ceny(która jest wysoka), ale z powodu braku gazu. A można było się dogadać i zrobić odnogę z Nord Stream, ale lepiej machać szabelką jak idioci :(

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ale saletra będzie po 2300 albo jak to @Ulman pisał po 2700 zł i będzie sukces .

Czyżby nas czekała Hiperinflacja procenta w górę jak za Balcerka .

Zdaniem ekonomistów nawet Bank Węgier za słabo podnosi stopy. Co na to NBP?

W sierpniu ceny na Węgrzech rosły w ujęciu rocznym o 4,9 proc. Inflacja przekraczała sięgający od 2 do 4 proc. cel banku w Budapeszcie, jednak była niższa od 5,5 proc. notowanych w Polsce, gdzie NBP wciąż nie zdecydował się nawet na jedną podwyżkę stóp. Narodowy Bank Węgier jako pierwszy w Unii Europejskiej zaczął w czerwcu podnosić stopy, a w sierpniu zmniejszył również skalę skupu obligacji rządowych.

Jak zauważa na stronie internetowej agencja Reuters, w Europie Środkowej - podobnie jak w wielu innych regionach świata - utrzymuje się nasilona presja inflacyjna. Wynika ona z zakłóceń w globalnych łańcuchach dostaw oraz wzrostu kosztów energii, ale także z napędzanego przez ożywienie gospodarcze wzrostu płac. Zdaniem ekonomistów bank Węgier nie ma innego wyjścia, jak tylko dalej zaostrzać politykę, ponieważ szczyt inflacji powinien wypaść dopiero pod koniec tego roku.

zaraz kredyty obrotowe będą po 20 % albo i 30 % oj będzie w rolnictwie ciekawie się działo .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

Może Obajtek nie czyta gazet , które kupił i nie wie że brakuje ON.😂 Jakby czytał, to by reagował. Folię przywiózł to ON rolnikom nie poskąpi,🤣

22 minuty temu, galan99 napisał:

zaraz kredyty obrotowe będą po 20 % albo i 30 % oj będzie w rolnictwie ciekawie się działo .

Zaraz to nie będzie obrotówek, bo się okaże iż zabezpieczenie przerasta możliwości niektórych.😂

Opublikowano
11 godzin temu, witejus napisał:

Jakie ty masz argumenty? żadnych ,powtarzasz tą swoją głupotkę w kółko aby ludzie trzymali się za ręce😋i zatrzymywali imigrantów.

Udajesz albo jesteś tak głupi ,że nie wiesz ile lat Izrael odgradzał się o Palestyny.poza tym tam nie pier**lą się z przechodzącymi nielegalnie tak jak u nas.Nie przyszło ci do tego baniaka że zasieki są tymczasowe i będzie budowany solidny płot?

Moje argumenty są takie, ze poza strefą stanu wyjątkowego znajdowane są ciała nielegalnie przekraczających granicę. Czyli płot z drutu nie spełnia swojego zadania. Gdyby ci biedacy nie umarli poszli by dalej w głąb PL. Ty tego pojąć nie możesz i bredzisz, że nie mam argumentów.

Żadnego płotu nikt nie zbuduje. Chyba, że do reszty zbaranieją. Płot w Izraelu nic nie daje bo rakieta nad nim przeleci. A terrorysta jak zechce przejedzie granicę legalnie na lewych papierach. Więc daj już spokój z tym Izraelem.

5 godzin temu, galan99 napisał:

Tak tak znamy te numery. On nie spocznie jak nie zełże. Porobią jakieś płatności na koniec roku i będzie deficyt. To tak jak weźmiesz pensje i się cieszysz, że masz. Porobisz opłaty i już jest mniej.

Słyszeliście jak Kaczyński Kukiza wydymał. Uchwalili ustawę antykorupcyjną jak chciał Kukiz ale będzie obowiązywać za dwa lata. By rodziny polityków pis miały czas się nachapać.

No i do przetargu na niekompletne respiratory nikt nie stanął. Nikt nie chce tych cudeniek nie nadających się do niczego. W sumie to nie dziwne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v