Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
16 minut temu, hubertuss napisał:

Nie trzeba być mędrcem by wiedzieć, że ten drut jak i stan wyjątkowy to ściema dla durni. Granicę mogą uszczelnić tylko patrole, monitoring w oparciu o sprzęt. Ale przede wszystkim ludzie, którzy fizycznie będą zatrzymywać przekraczających i fizycznie blokować im przejście. Drut czy inne durne pomysły rządu nic nie dają. Granica dalej jest przekraczana i udowadniają to ciała znajdowane dalej od niej już poza rejonem stanu wyjątkowego. Bo oczywiście ci co mogli się poruszać poszli dalej w Polskę. Zostali tylko ci co już nie mogli iść bo nie żyli. I te właśnie ciała potwierdzają, że uchodźcy dalej granicę przekraczają a rządzą nami pierdoły, które więcej sił wkładają w tumanienie durni drutem i stanem wyjątkowym niż faktyczne pilnowanie granicy.

Ten stan wyjątkowy to jest po to żeby zatrzymać dziennikarzy nie uchodźców.

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Ten stan wyjątkowy to jest po to żeby zatrzymać dziennikarzy nie uchodźców.

Dziennikarzy owszem. Ale jest to też zabieg propagandowy. Ma stworzyć w kraju poczucie jakiegoś zagrożenia i pokazać, ze rząd stara się by było bezpieczniej.

• Thanks 1
Opublikowano
39 minut temu, hubertuss napisał:

Zdziwienie ale z bandy idiotów, którzy podjęli decyzję o zbudowaniu tego czegoś. Mnie nie dziwi, że będą przechodzić. W sumie głupota rządzących też mnie nie dziwi.

Ja myślałem, że będą przełazić. I że na bank się da przejść. Natomiast idioci z rządu chyba liczyli na co innego.

Media to nie pojebani pajace z opozycji czy z pisu. A dziennikarze.

A po co mi Spurek do zrozumienia, że żywe stworzenie czuje ból? Tego już w podstawówce uczą.

Ja nie pytałem co Ty rozumiesz, a co nie. Tylko jak się zapatrujesz w ten mój pomysł... Ludziom może się to nie podobać 

Opublikowano
17 minut temu, witejus napisał:

Gdzie widziałeś ludzi trzymających się za ręce i fizycznie zatrzymujących przekraczających,w Izraelu ,USA?

Jedyne co ci pozostało w tej dyskusji to jak zwykle rżnąć głupa, gdy nie masz już nic do napisania. Więc sprawa jest prosta albo pis potrafi uszczelnić te granicę zamiast tylko mówić, że ją uszczelnia. Albo tym drutem rżnie głupa. Albo wiedzą, że uszczelnienie granicy to skierowanie na nią więcej patroli. Albo tumanią ciemnotę, że jakoś szczególnie pilnują. A w praktyce jest tak, że jak się komuś uda to przejdzie a jak nie to go zatrzymają. Czyli tak jak było przed rozłożeniem drutu i wprowadzeniem stanu wyjątkowego.

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

Jedyne co ci pozostało w tej dyskusji to jak zwykle rżnąć głupa, gdy nie masz już nic do napisania.

Mimo trzeszczącego grzbietu staram się zniżyć do twojego poziomu

5 minut temu, hubertuss napisał:

A w praktyce jest tak, że jak się komuś uda to przejdzie a jak nie to go zatrzymają.

I tak samo jest na granicy Izraela z Palestyną,USA z Meksykiem a nawet Korei Północnej z Południową lub Chinami.Bo tam też przechodzą granicę ,jak się uda

Opublikowano
8 godzin temu, agromatik napisał:

Miejskiego Logana, do jeżdżenia po świecie mam co innego.

chyba nie tego z pojemnością 999  spisuje się ? 

10 godzin temu, DTaras napisał:

Nie uj nie uj bo jak młoda to dłużej ładna a młode większość ładne...

oj zdziwił byś się mam kolegi on 39 ona 20 tylko jak ty ja i ulman razem wzięci to nie islam ze szykują ci młodą dziewczynę 

Dzień Kobiet 2017 MEMY; Zobacz najciekawsze MEMY na Dzień Kobiet | Dziennik  Polski

8 godzin temu, jacus napisał:

kurna,moze i masz racje,moj pies jest madrzejszy od ciebie -niewykluczone 😛

dobrze, możesz się tak pocieszać 

Najśmieszniejsze memy o Aleksandrze Kwaśniewskim. Internauci nie mają  litości. Zobacz MEMY [9.03.2021] | Głos Koszaliński

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, witejus napisał:

Mimo trzeszczącego grzbietu staram się zniżyć do twojego poziomu

I tak samo jest na granicy Izraela z Palestyną,USA z Meksykiem a nawet Korei Północnej z Południową lub Chinami.Bo tam też przechodzą granicę ,jak się uda

U jak ci trzeszczy idź do lekarza. Nie błaznuj z tymi poziomami. Bo jak zwykle jak nie masz argumentów to rżniesz głupa. 

Od kiedy mieszkamy w Izraelu? Coś się nagle tak tego Izraela uczepił? To jest właśnie przykład twojej głupoty. Nie masz argumentów to zaczynasz od tematu uciekać i jakieś porównania z czapy dajesz.

Gdyby Izrael był tak nieporadny w pilnowaniu swoich granic jak pis pilnuje naszych. To terroryści z Palestyny wybili by ich już co do mnogi. Gdyby codziennie do Izraela przenikało nawet nikt nie wie ilu terrorystów bo u nas znajdują tylko nieżywych. To zamachy były by tam co dzień. Więc zostaw ten Izrael i skończ się ośmieszać.

Każdy zdrowo myślący rozumiał, że płot będą przechodzić. Przykłady pokazywały media zanim ukończono jego budowę jak to przy pomocy starej ramy okiennej zasieki sforsowano. A ty teraz rżniesz głupa z jakimś Izraelem. Bo nie możesz się pogodzić, że twoi polityczni idole po raz kolejny zrobili z siebie durni a przy okazji i z ciebie. Bo musisz tu tych durni bronić.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Bo jak zwykle jak nie masz argumentów to rżniesz głupa. 

Jakie ty masz argumenty? żadnych ,powtarzasz tą swoją głupotkę w kółko aby ludzie trzymali się za ręce😋i zatrzymywali imigrantów.

Udajesz albo jesteś tak głupi ,że nie wiesz ile lat Izrael odgradzał się o Palestyny.poza tym tam nie pier**lą się z przechodzącymi nielegalnie tak jak u nas.Nie przyszło ci do tego baniaka że zasieki są tymczasowe i będzie budowany solidny płot?

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Roman176 napisał:

Najśmieszniejsze memy o Aleksandrze Kwaśniewskim. Internauci nie mają  litości. Zobacz MEMY [9.03.2021] | Głos Koszaliński

A ty Romanek ciagle tylko o wódce i alkoholizowaniu się. Patrząc na Twoje grafomańskie popisy, można wywnioskować ze  porównując do ciebie, kwach był niemal abstynentem. 

@witejus,  w jaki sposób ci bezowi tak bardzo zagrażają naszemu dzielnemu państwu ze aż stan nadzwyczajny wprowadzono? Co nam realnie grozi? 

Edytowane przez Ulman
Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, witejus napisał:

@Tomasz0611 ,,rozsiałeś" wapno?🤬

Tak, rok temu. Robiłem obecnie próbki, można powiedzieć, że pH doprowadzone do perfekcji 6,3-6,7. A pod truskawki z dofinansowania kupiłem sobie wapniak kornicki, co ładnie podnosi wapń przyswajalny w glebie, na działkach gdzie mam truskawkę doprowadziłem sobie do około 1000 mg/l Ca, co jest wartością odpowiednią do uprawy truskawki. Cały myk był w tym, że mając pH 5,7-5,9 dofinansowanie się nie należało, a dla mnie taka wartość pH jest za niska, więc odpowiednio pobrałem próbki, i już się załapałem, wapno o które wnioskowałem w całości zostało zużyte w moim gospodarstwie, a ze sąsiad z ph 4,5 nie wapnuje to już jego strata xD Jedyne koszty jakie by poniósł to paliwo, bo w okolicy jest skład na którym jeżeli weźmiesz co najmniej 24t wapna to wózek do rozwożenia na jeden dzień gratis, ale lepiej pić piwko na kanapie i oglądać TVP w jego przypadku xD 

Wszyscy gospodarze, co w okolicy mieli pH w miarę doprowadzone to mieli problem z dostaniem na dofinansowanie, ale pospacerowali trochę przy miedzach, nieraz krok za miedzę dali, i potem samochody z wapnem przyjeżdżały xD A ci co nie wapnowali i tak nie wapnują, ten program nic w tej materii nie zmienił.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Sondaż zaufania do polityków: "Efekt Tuska" minął. To nie koniec kłopotów KO

Donald Tusk po powrocie do krajowej polityki zyskał zaufanie Polaków, ale w najnowszym badaniu IBRiS dla Onetu zalicza już spadek notowań. Jednak największe tąpnięcie dotyczy marszałka Senatu Tomasza Grodzkiego, co prawdopodobnie ma związek z jego słowami o służbie zdrowia wypowiedzianymi na Campusie Polska Przyszłości.

Kaczor Jarosław zyskuje wedle Onetu .

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, witejus napisał:

Ja mam pH ok 7 ,może byś podpowiedział jak się ,,odpowiednio" pobiera próbki bo mi też nie odpowiada to pH🤬

Czasem warto dać jeden krok za miedzę ... xD Jak masz "gospodarnego" sąsiada to i ph 4,5 może znajdziesz xD 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Ulman napisał:

A p cholerę by to mieli robić jak tu nie ma żadnych ich skupisk i otwarcie mówią że chcą do Niemiec? 

Nie zauważyłeś że Merkel przestawiła wajchę?już się najedli imigrantów?Jak ich się tu najedzie Niemcy mogą postawić płot na swojej granicy a tych którzy wcześniej przeszli odsyłać do Polski.

Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Te badania PH w stacjach bardzo się różnią .

Te w stacjach rolniczych to tak, i to bardzo. Ale te ogrodnicze, które robię w PIB Skierniewice są dokładne, ale to pod warzywa i truskawkę się robi. Można tam i zwykłe rolnicze zrobić, tylko tam nie ma akredytacji, czyli nie liczą się np do programu wapnowania czy do planu nawozowego jeśli taki musisz wykonywać.

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, witejus napisał:

Nie zauważyłeś że Merkel przestawiła wajchę?już się najedli imigrantów?Jak ich się tu najedzie Niemcy mogą postawić płot na swojej granicy a tych którzy wcześniej przeszli odsyłać do Polski.

Taa, postawią płot który będzie równie skuteczny jak nasz🤣 Jak wyłapią tych nielegalnych spośród milionów muzłumanów  w Niemczech? Bzdur ci naopowiadali a tych rządzących baranów połechtali mówiąc że chronią europę przed uchdżcami co wpisuje sie idealnie w propagandę sprzedawana ludowi w Polsce. Jak bezowych wstrzymają to dobrze jak nie to mówi sie trudno. Wczoraj już były wypowiedzi sołtysów że ludziska widują całe grupy beżowych po naszej stronie a nawet czasem ich podkarmią. 🤤

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v