Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Stowarzyszenie stop nieuczciwym pracodawcom? Banda leni , nierobów i lewactwo któremu się należy. Nc dziwnego że za nimi obstajesz jak Ikonowicz.

gorsza prywaciarzy .... wiesz jaki naród najciężej pracuje ?

Opublikowano
7 minut temu, Rogas71 napisał:

Lepiej mieć dadzą na Rydzyka jak wnukom co patrzą tylko by im mieszkanie przepisać i do domu starców oddać

a na polski?

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, Roman176 napisał:

gorsza prywaciarzy ...

Ale widać górnicy też mają nieuczciwych pracodawców, skoro im nie płacą za soboty, niedziele itp.😂 A przypomnij mi, ilu to prywaciarzy nie płaci tym górnikom.🤣

21 minut temu, Pafnucy napisał:

a na polski?

Translator.

"Lepiej nich dadzą na Rydzyka, niż wnukom co tylko patrzą aby im mieszkanie dziadki przepisali na własność, a potem szybko seniorów do domu starców ekspediują."😂  ( strategia stosowana w okolicach Śląska od czasu gdy zaprzestano zrzucania osób w podeszłym wieku z urwiska)🤣

Edytowane przez mirro
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Lepiej mieć dadzą na Rydzyka jak wnukom co patrzą tylko by im mieszkanie przepisać i do domu starców oddać

chociaż  te wnuki kiedyś zapalą znicza jak ich ruszy sumienie 😁 a taki Rydzyk to nawet Twojego nazwiska nie zapamięta

Edytowane przez racyl
  • Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, mirro napisał:

Ale widać górnicy też mają nieuczciwych pracodawców, skoro im nie płacą za soboty, niedziele itp.😂 A przypomnij mi, ilu to prywaciarzy nie płaci tym górnikom.🤣

górnicy czy jedna spółka ?  jedna pani co paliła lulki i mln wyprowadzała .... do dzisiaj ludzie spłacają za nią ....  morze w tym raporcie są oni 

1 godzinę temu, Ulman napisał:

Zaiste głęboka myśl wymagająca wielkiego potencjału intelektualnego 😂 

samo zachwyt jeszcze ci nie odszedł ? mam nadzieje ze od lat 90 doszedłeś do magistra a dzisiaj doktorat ??

1 godzinę temu, Ulman napisał:

samo zachwyt jeszcze ci nie odszedł ? mam nadzieje ze od lat 90 doszedłeś do magistra a dzisiaj doktorat ??

13 minut temu, racyl napisał:

chociaż  te wnuki kiedyś zapalą znicza jak ich ruszy sumienie 😁 a taki Rydzyk to nawet Twojego nazwiska nie zapamięta

ale wobec rydzyka nie masz zobowiązań 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Lewiatan, wedel, kamis, warta, amica, winiary, turek, lajkonik, hortex, pko, wawel, polar

@many13  To wszystko nadal jest !!!

Ja to bym ci dał jakąś firmę i kazał ją utrzymać przez 30 lat ciekawę czy byś  ją utrzymał 😁

Edytowane przez racyl
Opublikowano

Ta wszystko w zagranicznych łapach

racyl napisał:

1 godzinę temu, Rogas71 napisał:

Ta nawet nie będą wiedzieć gdzie Cię pochowali 😜

Opublikowano

no to sobie kup lepszą a nie kupujesz indesita najtańszą i się dziwisz że rdzewieje i szybko pada

Przed chwilą, DTaras napisał:

W łapach akcjonariuszy przyjacielu.

Ale marki nadal funkcjonują, dobra marka zawsze będzie zachowana

4 minuty temu, Rogas71 napisał:

Ta nawet nie będą wiedzieć gdzie Cię pochowali 😜

nie wiem co tam u was na wsi czy w rodzinie ale w naszych stronach to się na groby chodzi przynajmniej raz na miesiąc albo i częściej. Wiadomo wszystkich świętych ale tak np. święta Wilekanocne, Boże Narodzenie to się stroiki zanosi, znicze okazyjne pali.

Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, racyl napisał:

no to sobie kup lepszą a nie kupujesz indesita najtańszą i się dziwisz że rdzewieje i szybko pada

Ale marki nadal funkcjonują, dobra marka zawsze będzie zachowana

nie wiem co tam u was na wsi czy w rodzinie ale w naszych stronach to się na groby chodzi przynajmniej raz na miesiąc albo i częściej. Wiadomo wszystkich świętych ale tak np. święta Wilekanocne, Boże Narodzenie to się stroiki zanosi, znicze okazyjne pali.

Jaka to taka dobra marka co wytrzyma więcej jak 5 lat .

Edytowane przez galan99
Opublikowano

np Lodówki Samsung mają 10 lat gwarancji na agregat,  z pralkami może być podobnie. nie jestem znawcą pralek i też zawsze się tanie indesity kupuje bo szkoda kasy 😁

Opublikowano

Bawcie  się do białego rana, bez żadnego narzekania.

Wszystkiego Najlepszego   w Nowym  2022  roku. 

Opublikowano
3 godziny temu, Ulman napisał:

Rydzyk to biznesmen? Tu się musze zgodzić. W zamian za rządowe dotacje oferuje poparcie dziadków.

W twoich wpisach nie widać wysiłku intelektualnego 

Opublikowano
12 godzin temu, V12 napisał:

Gregor 

Daj se siana , Ci napiszą że schodza z tego swiata bo szprycy nie wzieli hehe

. ale opieki med na normalne choroby prawie nie ma to nie widza...

Tu chyba aż tak duzo szczepów nie ma 🙊

Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

Lewiatan

ruski 

wedel

sprzedane przez rudego  Korei Południowej. Lotte

kamis

ruda świnia  McCormick Polska S.A. wszedł na polski rynek w 2011 roku, kupując firmę Kamis S.A

amica

• 2010 – sprzedaż fabryki lodówek i fabryki pralek   ale akcje jeszcze po stronie PL

winiary

Fabryka Winiary
Nestlé Polska S.A

hortex

Nabywcą został fundusz private equity Mid Europa Partners

pko

pis odkupił  Nationale-Nederlanden

wawel

rudy Największym akcjonariuszem spółki jest Hosta International AG z siedzibą w Münchenstein w Szwajcarii, która jest właścicielem 52,13% udziału w kapitale akcyjnym[6].

polar

W 1995 r. zakład sprywatyzowano pod nazwą Polar SA i w 1999 sprzedano większość akcji firmie Moulinex-Brandt[4]. W 1997 roku firma wprowadziła akcje na Warszawską Giełdę Papierów Wartościowych, by w 2002 roku je wycofać z obrotu giełdowego.

To wszystko nadal jest !!!

Ja to bym ci dał jakąś firmę i kazał ją utrzymać przez 30 lat ciekawę czy byś  ją utrzymał 😁

ale nie PL daj mi firmę jakąś z czołówki prywatyzacji ciech wawel bols żubrówka spokojnie polecisz na tych produktach 

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Roman176 napisał:

ruski 

sprzedane przez rudego  Korei Południowej. Lotte

ruda świnia  McCormick Polska S.A. wszedł na polski rynek w 2011 roku, kupując firmę Kamis S.A

• 2010 – sprzedaż fabryki lodówek i fabryki pralek   ale akcje jeszcze po stronie PL

Fabryka Winiary
Nestlé Polska S.A

Nabywcą został fundusz private equity Mid Europa Partners

pis odkupił  Nationale-Nederlanden

rudy Największym akcjonariuszem spółki jest Hosta International AG z siedzibą w Münchenstein w Szwajcarii, która jest właścicielem 52,13% udziału w kapitale akcyjnym[6].

W 1995 r. zakład sprywatyzowano pod nazwą Polar SA i w 1999 sprzedano większość akcji firmie Moulinex-Brandt[4]. W 1997 roku firma wprowadziła akcje na Warszawską Giełdę Papierów Wartościowych, by w 2002 roku je wycofać z obrotu giełdowego.

ale nie PL daj mi firmę jakąś z czołówki prywatyzacji ciech wawel bols żubrówka spokojnie polecisz na tych produktach 

Z niektórych komuna nigdy nie wyjdzie  😄

To nie ma najmniejszego znaczenia czy to polskie czy nie, ważne że wyprodukowane w Polsce. 

płacić trzeba, nikt tam za darmo nic nie daje

Mamy Orleny, Anvile, lotosy, GA i doskonale widać co mamy z tego i ich polskości 🤣

Edytowane przez racyl
Opublikowano (edytowane)

myślisz że ludzie tacy jak Ty, że latają i sprawdzają czy oby niemiec nie ma drożej 😂. opanuj się, żyje i pracuje w Polsce to kupuje paliwo i energię w polsce.  może jak ktoś mieszka na pograniczu to może sobie porównywać i wybierać.

Jak trzeba ludziom to kupują i mają to gdzieś czy ktoś powywiesza bilbordów że jest najtaniej w europie czy nie.

Propaganda robi swoje.

Z 70 kilku kopalni w Polsce zostało 23, data zamknięcia wyznaczona, tylko jedna elektrownia atomowa w planach i jesteśmy w czarnej d*pie bo wcześniej czy później trzeba będzie kupować z zagranicy.

Chyba że wierzysz w to że wiatraczki i paneliki załatwią sprawę 😄

Edytowane przez racyl
Opublikowano
8 minut temu, racyl napisał:

myślisz że ludzie tacy jak Ty, że latają i sprawdzają czy oby niemiec nie ma drożej 😂. opanuj się, żyje i pracuje w Polsce to kupuje paliwo i energię w polsce.  trzeba ludziom to kupują i mają to gdzieś czy ktoś powywiesza bilbordów że jest najtaniej w europie czy nie.

oczywiscie ze sprawdzają kierowcy rolnicy rodziny pracujące myślisz ze nie odczujesz ze transport ma drożej ... dlatego jesteśmy konkurencyjni ... ty jak do traktora wlejesz więcej o 1,20 na każdym litrze bd miał to samo ? cenne pszenicy ta sama .....   nie bd głupi jak ulman nie bd ci dalej tłumaczył jak dziecku bo chyba wiesz ....

na mnie propaganda nie działa dzwonie do wuja i wiem 

14 minut temu, racyl napisał:

Chyba że wierzysz w to że wiatraczki i paneliki załatwią sprawę 😄

a myślałem ze wierzysz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v