Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szczęść Boże, co wy na to? 

„Ukraina zablokowała pociągi z Chin. Ukraina domaga się więcej zezwoleń dla ciężarówek i szantażuje Polskę zatrzymaniem ruchu pociągów”@rzeczpospolita 

Kolejny raz widzimy jak przyjazna nam jest 🇺🇦. A część posłów PiSu chciałaby wysłać tam wojsko aby „odstraszyć” Rosję 🙉🙊🙈

• Like 1
  • Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
16 godzin temu, witejus napisał:

Zaniosłeś do prokuratury dowody na Mejzę?

Ja nie musiałem. Ale nawet pisowski wojewoda. Bo jak zapewne wiesz wojewodowie są mianowani przez rządzących. Kazał Mejzie zwracać wyłudzone dotacje. Jeśli chodzi zaś o wyłudzanie pieniędzy na leczenie nieuleczalnie chorych. To sama sprawa może nie jest kryminalna ale moralnie mega naganna. To jest po prostu kanalia. A czy firma oszukująca i tak skrzywdzonych przez los łamała prawo to już powinna zbadać prokuratura. Która jak obaj dobrze wiemy tego póki co nie zrobi.

16 godzin temu, binek napisał:

W prokuraturze pracujesz? Jesteś taki pewien ze nic nie ma na Grockiego? To tym bardziej niech się zrzecze immunitetu. przecież nic na niego nie mają :))))

A ty jesteś pewien, że gdyby prokuratura nadzorowana przez Ziobrę miała coś na Grodzkiego to siedzieli by cicho już kilka lat? Serio taki naiwny jesteś? Serio uważasz, że nawet jeśli jakiś lekarz brał kiedyś w łapę to paragon wystawiał i teraz jest to dowód? Ty albo jesteś naiwny albo głupi po prostu. Głupi bo wierzysz w pisowskie brednie i próbujesz tego bronić. Każdy normalny wie, że na Grodzkiego nawet jeśli brał kiedyś nie ma dziś żadnych dowodów. Tylko głupki wierzą w jego winę bo tak im powiedzieli jacyś ludzie i pis. Na podobnej zasadzie ktoś kogo leczył np kiedyś Karczewski może powiedzieć, że w łapę dał. A ty łykniesz? Już nie łykniesz bo Karczewski z pisu. Takie u ciebie myślenie. A potem nie podoba ci się co mówią w mediach bo ci do głowy Kurski szamba nalał i to się nie zgadza z tym co naprawdę dzieje. I ci co prawdę pokazują u ciebie są źli bo ciebie zaprogramowano inaczej. Nie umiesz sam myśleć i tyle.

15 godzin temu, Mariusz2903 napisał:

Piszesz prawdę układ okrągło stołowy walczył o 3 RP i jest teraz za opozycją a ci z dołów co walczyli ale nie załapali się po 1989 roku teraz wypłynęli dzięki  PIS . Ci pierwsi już się uwłaszczyli ale tracą wpływy , do głosu dochodzą ci którzy oderwali się od Wałęsy . Tylko historia oceni ich osiągnięcia .

Wiesz przy Okrągłym Stole pracowali i Kaczyńscy i Pawłowicz i wielu innych co się teraz na III RP obraza. Generalnie Kaczyńskim III RP przestała się podobać jak ich Wałęsa od koryta odstawił i nie mogli doić. A to właśnie u boku Wałęsy Jarosław nachapał się majątku, który pozwolił mu zbudować pis. On się jak najbardziej wtedy załapał. Pamiętasz film jak Lech Kaczyński w Magdalence wódkę pił z cała resztą? Która ponoć mu nie smakowała jak się potem dowiedzieliśmy.

Dzisiaj po obu stronach barykady są komuchy. Są ludzie, których rodzice robili kariery w partii i za to do ich dzieci pretensji mieć nie można. Są też ludzie, którzy robili kariery w partii osobiście. Są też ludzie, którzy z tą opozycją za komuny walczyli tacy jak Piotrowicz w pisie. Dlatego pisanie, że w po to komuchy jest śmieszne bo komuchów nie brakuje i w pisie.

Opublikowano

Założyciel Dubaju, szejk Rashid, został kiedyś zapytany o przyszłość swojego kraju. I tak odpowiedział:

„Mój dziadek jeździł na wielbłądzie, mój ojciec jeździł na wielbłądzie, ja jeżdżę Mercedesem, mój syn będzie jeździć Land Roverem, także mój wnuk będzie jeździł Land Roverem, ale mój prawnuk będzie jeździł na wielbłądzie…”

Dlaczego tak jest?

Ponieważ ciężkie czasy tworzą silnych ludzi, silni ludzie tworzą łatwe czasy. Łatwe czasy tworzą słabych ludzi. Słabi ludzie tworzą trudne czasy...

Słabi ludzie tworzą trudne czasy jak wszystko mają podane na tacy .

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba

Opublikowano (edytowane)

Aż tak brutalnie to nie będzie. Ale sporo racji ma. łatwe czasy powodują, że u ludzi zanikają podstawowe choćby zdolności. Mało który dorosły facet będący dzisiaj kilku latkiem będzie umiał zrobić wiele rzeczy w domu. Bo już dzisiaj w wielu wypadkach nie ma komu go nauczyć. Bo się dzwoni po fachowca. Dobrobyt rozleniwia i powoduje zanikanie pewnych instynktów i umiejętności kształconych w czasach biedy jaka była np w Polsce komuna.

Podobnie ma się sprawa w wielu innych dziedzinach bez względu czy to kobieta czy mężczyzna.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano

@nie po prostu manipulujesz. Nie gratuluj bo manipulujesz. Nie każdy kto jest za wolnymi mediami musi utożsamiać się z każdym hasłem niesionym na takiej manifestacji.

A tak na marginesie gazu i obozów koncentracyjnych zdaje się ostatnio politycy partii kojarzonej z nacjonalizmem odwołali się do hasła wiszącego nad bramą pewnego obozu koncentracyjnego w walce anty szczepionkowej. Więc przyznasz, że coś na rzeczy jest. Ale waszym tokiem myślenia im wolno innym nie. Tak jak z Mejzą. Jemu wolno wszystko. A żeby to ucieszyć to insynuuje się innym podobne czyny.

Opublikowano

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

38 minut temu, hubertuss napisał:

po prostu manipulujesz. Nie gratuluj bo manipulujesz. Nie każdy kto jest za wolnymi mediami musi utożsamiać się z każdym hasłem niesionym na takiej manifestacji.

to powiedz co platformie co krzyczała do konfederacji 

Protest Konfederacji przed Sejmem. Muzeum Auschwitz oburzone transparentem  - RMF 24

14 godzin temu, Ulman napisał:

i widzisz jak ty sobie bzdury dopowiadasz? Po co konfabulujesz i zmyślasz? Tak samo jak z tym 3400 dla imigrantów😆

widzę twój obraz wolnych mediów jest wyśmienity ....  czyli bd o tym pisać kto i dlaczego w jakiej kolejności zaczął  wiadomości  mam pytanie to po co srasz na tvp ? 

ciemno ludzie co ty na to ?Przepowiednia Gadomskiego: Rywalizując z Konfederacją, PiS będzie dryfował  na prawo

ciemno ludzie co ty na to ?

Opublikowano
18 godzin temu, hubertuss napisał:

Właśnie na Mejzę są dowody. A na Grodzkiego nie ma. Więc jeśli takie dowody na Grodzkiego znajdziesz to też będę się domagał.

A na którego lekarza są dowody że bierze łapówki ? Faktury wystawia ? Nawet gdyby 100 osób twierdziło że dawało łapówki, to są tylko słowa przeciwko słowu bez twardych dowodów. Z drugiej strony, jeżeli nic nie ma na sumieniu to dlaczego ten czy inny kryje się za immunitetem i gra na przeczekanie ?

18 godzin temu, dysydent napisał:

oczywiście że można spełniać wiele z kaprysów i rozpuszczonego bachora i można mnożyć przykłady gdy rodzice zadłużają się na zachcianki, komputery i inne zabawki a nawet samochody.
Problemy zaczynają się gdy przychodzi do spłaty i nawet sama spłata jest jeszcze do opanowania pod warunkiem że ten bachor pozbawiony kolejnych prezentów się nie zbuntuje a - niestety - Historia nie zna takich precedensów; wszak nie ma już z czego na kolejne zachcianki ale ten bachor tego nie rozumie bo niby dlaczego powinien. Bunt takiego bachora to po pierwsze zero pożytku z niego a zwykle jeszcze z frustracji rozwala wszystko wokół bo tylko takie metody zna na uzyskanie czegokolwiek i czego komornik za długi nie zabierze sam "dziedzic" rozwali.

No my jesteśmy dopiero na etapie podliczania odsetek za pierwszą kadencję. PiS przep...olił kapitał kreatywności społecznej który zastał, pod pretekstem pandemii urealnił stare długi i dobiera nowe a "bachor" zniemrawiał tak że nawet siłą do niczego go już nie zagoni.
Oczywiście będą próby siłowe .... i żeby skrócić - stoimy u progu katastrofy bez której uleczyć spatologizowanego bachora się nie da bo JUŻ JEST ZA PÓŹNO.

Oczywiście to nie PiS nas stworzył a my PiS i do siebie tylko miejmy pretensję za to co się zaczyna dopiero.

Pis dał realną kasę 500 + czy dodatkowe emerytury i to wystarczyło aby ludzie uwierzyli że obietnice można jednak spełniać. Coś wreszcie spadło z pańskiego stołu dla nich. Dlaczego opozycja nie ma żadnego programu, tylko jedyne ich hasło to odsunąć Pis od władzy ? Ludzie żyją dniem dzisiejszym i nie interesuje ich co będzie w przyszłości z prostego powodu.Nie wiadomo czy się doczeka tej przyszłości. Po co myśleć na zapas.

Opublikowano

powoli ja cię nie rozumiem, nie daje ci przykład głupoty ... ty to tłumaczysz jednocześnie przeskakujesz  na konfederacje o co kaman ? 

3 minuty temu, hubertuss napisał:

O to właśnie hasło, jego formę i kształt mi chodziło. Dzięki Roman.

2 minuty temu, dsbh napisał:

A na którego lekarza są dowody że bierze łapówki ? Faktury wystawia ? Nawet gdyby 100 osób twierdziło że dawało łapówki, to są tylko słowa przeciwko słowu bez twardych dowodów. Z drugiej strony, jeżeli nic nie ma na sumieniu to dlaczego ten czy inny kryje się za immunitetem i gra na przeczekanie ?

amen 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertuss napisał:

To jest po prostu kanalia.

Tak ,Tomuś to jest kanalia

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A czy firma oszukująca i tak skrzywdzonych przez los łamała prawo to już powinna zbadać prokuratura. Która jak obaj dobrze wiemy tego póki co nie zrobi.

A czy lekarz brał  łapówki i oszukiwał skrzywdzonych przez los ,to też powinna zbadać prokuratura ,która jak obaj dobrze wiemy póki co tego nie zrobi.A dlaczego obaj dobrze wiemy.

2 godziny temu, hubertuss napisał:

Tylko głupki wierzą w jego winę bo tak im powiedzieli jacyś ludzie i pis.

Wszak sam przyznał w rozmowie z Mazurkiem że wziął 2 tys, tylko przez grzeczność dodał że w gabinecie.To ja się pytam czy szpital w którym operował to był jego prywatny szpital? I na koniec żeby nie było, nie znajdziesz zdania w którym broniłbym Mejzy ,jeśli zgrzeszył do paki z nim ,a sam przyznajesz że jego sprawa nie jest kryminalna w przeciwieństwie do sprawy Tomusia ,tylko moralnie naganna .I jeszcze o Karczewskim,słyszałeś ,czytałeś gdzieś lub widziałeś by ktoś oskarżał go o branie łapówek? myślisz że gdyby się choć jeden znalazł to tefałenowska szczujnia by tego nie rozdmuchała na całą Polskę?A nawet TVN nie odważył się na fałszywe oskarżenia.

• Like 2
Opublikowano
3 godziny temu, hubertuss napisał:

A ty jesteś pewien, że gdyby prokuratura nadzorowana przez Ziobrę miała coś na Grodzkiego to siedzieli by cicho już kilka lat? Serio taki naiwny jesteś? Serio uważasz, że nawet jeśli jakiś lekarz brał kiedyś w łapę to paragon wystawiał i teraz jest to dowód? Ty albo jesteś naiwny albo głupi po prostu. Głupi bo wierzysz w pisowskie brednie i próbujesz tego bronić. Każdy normalny wie, że na Grodzkiego nawet jeśli brał kiedyś nie ma dziś żadnych dowodów. Tylko głupki wierzą w jego winę bo tak im powiedzieli jacyś ludzie i pis. Na podobnej zasadzie ktoś kogo leczył np kiedyś Karczewski może powiedzieć, że w łapę dał. A ty łykniesz? Już nie łykniesz bo Karczewski z pisu. Takie u ciebie myślenie. A potem nie podoba ci się co mówią w mediach bo ci do głowy Kurski szamba nalał i to się nie zgadza z tym co naprawdę dzieje. I ci co prawdę pokazują u ciebie są źli bo ciebie zaprogramowano inaczej. Nie umiesz sam myśleć i tyle.

Jak siedzieli cicho? Przecież od dłuższego czasu chcą u przedstawić zarzuty - o czym Ty glęgasz? Gdybyś miał odrobinę poczucia uczciwości sam byś przyznał, że postawa Grockiego jest naganna. Ale co się dziwić - jak mać, taka nać

Opublikowano
24 minuty temu, dsbh napisał:

.....

Pis dał realną kasę 500 + czy dodatkowe emerytury i to wystarczyło aby ludzie uwierzyli że obietnice można jednak spełniać. Coś wreszcie spadło z pańskiego stołu dla nich. Dlaczego opozycja nie ma żadnego programu, tylko jedyne ich hasło to odsunąć Pis od władzy ? Ludzie żyją dniem dzisiejszym i nie interesuje ich co będzie w przyszłości z prostego powodu.Nie wiadomo czy się doczeka tej przyszłości. Po co myśleć na zapas.

nawet więcej - chodzi o przyszłość której się a pewno nie doczeka i akurat 500+ to nie jest najgorsze a wręcz można dyskutować czy w ogóle złe w sytuacji powszechnego  zdzierstwa pańs... powszechnego nadfiskalizmu nie tylko w Polsce.
Ktokolwiek by nie wygrał z POprzednikami coś podobnego by również wprowadził przynajmniej spośród tych którzy mieli realne szanse wygrać nawet gdyby zamierzał liberalizować relacje gospodarcze to właśnie owe stałe zasiłki na granicy minimum socjalnego wyrównują nieco punkt startu.
Problem w tym że nic nie zrobiono aby była premiowana osobista zaradność, pracowitość i taka agresywność gospodarcza prywatna - cecha ze wszech miar potrzebna nawet na wen. rynku unijnym a robi się coś wręcz przeciwnego. Inicjatywę jakąkolwiek rezerwuje się roli państwa nawet w kwestiach weryfikacji zawodowych bo czy widać aby znikały wszelkie koncesje certyfikaty prawnie wymagane czy choćby już standard nadzoru finansowego głupich pensyjek tych nawet minimalnych do których bez konta w banku nie podchodź. PiS tak walczy z unijną dyktaturą biurokratyczną a samo najskwapliwiej ją u siebie wprowadza.
Coraz mniej czujemy się właścicielami samych siebie a walka z państwem jest z góry skazana na porażkę zanim ono jest relatywnie silne przy czym to państwo wkracza w coraz więcej sfer bo teraz jeszcze ta nagonka na media ,jakieś grzebanie w szkolnictwie nawet (tu za bardzo nie wiem na ten moment o co dokładnie chodzi ale jeśli ideolog tym razem wyznaniowy w tym grzebie to o nic dobrego) i dużo by jeszcze m in z czymś dla Polski wyjątkowym - oligarchizacją polityczno partyjną.
Straciliśmy wiele z poczucia sprawczości własnego losu i nie wiem co lub kto zdolen jest teraz tę wiarę odbudować a bez wiary w sens działania nikt się działania nie podejmie.
Gdy zrównano przestępstwo podatkowe z kryminalnym to de facto państwo nasze własne stało się naszym największym wrogiem i ja np dla takiego państwa nie zamierzam walki podejmować z nim samym aby stworzyć w nim cokolwiek ponad szare minimum aby nie zwracać na siebie uwagi molocha z którym nie mam szans
Pamiętam to uczucie z "późnego Gierka" i wszyscy powinni wiedzieć ....

Jedno pytanie - czy czujesz że nasza wolność z rządów PiS wzrosła czy przeciwnie?
"i wszystko jasne"

ktokolwiek

Opublikowano
2 minuty temu, dysydent napisał:

Jedno pytanie - czy czujesz że nasza wolność z rządów PiS wzrosła czy przeciwnie?
"i wszystko jasne"

na to nie odpowie się tak prawdziwie. bo tą wolność, trochę covid zeżarł...

Opublikowano (edytowane)

bullshit
żeby po polsku nie kląć bo i "prawda" owa o szerszej skali.
to tylko pretekst, nie przyczyna

jaki związek to co wcześniej wymieniłem (a przecież nie wszystko) ma z cov?

akurat co do cov to nawet Polskę można za liberalną uznać na tle innych

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, dsbh napisał:

Pis dał realną kasę 500 + czy dodatkowe emerytury i to wystarczyło aby ludzie uwierzyli że obietnice można jednak spełniać. Coś wreszcie spadło z pańskiego stołu dla nich.

I żyli długo i szczęśliwie.😂

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v