Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, DTaras napisał:

Nordis podniósł ceny mrożonek 😁 "Brokół" też. Ryba mrożona problem...

Dorsz mrożony z 24,99 na 37,99

Pojechali ostro.

Kg schabu bez kości 15,99🤦‍♂️

Opublikowano
mirro napisał:

4 godziny temu, DTaras napisał:

Nordis podniósł ceny mrożonek 😁 "Brokół"

A po wiela tera kg?

A nie wiem. Wiem, że marże u nas w górę i zobaczymy co dalej...

mirro napisał:

A oto pełny obraz tworzenia Holdingu Spożywczego. Jednego dnia jełopy mówią że zatrzęsie rynkiem a drugiego że rola jego marginalna. A pracownicy Kietrza to lepiej niech sobie widły szykują , bo im sie szefostwo na zagraniczne szybko może zmienić.

https://www.agrofoto.pl/prawo/przepisy-i-regulacje/holding-do-prywatyzacji,113835.html

Była tu taka tezą, że to na handel tworzone. Nie wszyscy się z nią zgadzali ale oliwa, wiadomo.

Opublikowano
2 godziny temu, thor1984 napisał:

wczoraj czy przedwczoraj słyszałem wypowiedź jakiegoś człowieka, że ta firma mejzy mogła działać całkiem legalnie. Pozostaje aspekt czysto ludzki  a tu widać, że koleś postanowił żerować na najsłabszych i ludziach zdesperowanych a to już czyste sk***ysyństwo. Jarek już nie panuje nad tym wszystkim bo jakby tak było to już koleś by wyleciał a tak to pewnie sam robi w gacie aby utrzymać władzę.  

Oczywiście, że mógł działać całkiem legalnie. Podsuwał ludziom umowy w których gdzieś tam było dopisane, że terapia nie daje pełnej gwarancji wyleczenia. Sęk w tym, że żerował na ludziach w potrzebie i desperacji gotowych oddać forsę na leczenie chorego dziecka. Wiedząc, że są to terapie nie dające żadnej nadziei. Tam chodziło po prostu o pieniądz i on wiedział, że oferowane terapie w myśl obecnej wiedzy medycznej nie działają

Opublikowano
1 minutę temu, hubertuss napisał:

Wiedząc, że są to terapie nie dające żadnej nadziei. Tam chodziło po prostu o pieniądz i on wiedział, że oferowane terapie w myśl obecnej wiedzy medycznej nie działają

A teraz to podałeś skrótowy opis działania PISu w sferze gospodarczej. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

@mirro w końcu Mejza pasuje do pisu jak ulał. Tam taka moralność i tai pęd do forsy u wszystkich. Oszukają i omamią ciemnotę obietnicami. Sami potem na tym porządnie zarobią. A ciemnota zostaje z ochłapami lub niczym. Szkoda tylko, że my wszyscy cierpimy.

@dysydent Czarnek po zamknięciu Roksy może teraz spokojnie zająć się ugruntowaniem cnót niewieścich. Bo wiadomo Roksa przeszkadzała.

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano
4 minuty temu, dysydent napisał:

no to Czarnek przy czymś takim to całkiem światłe stworzenie

Nooo dzisiaj mówił że "on już raz zaczepił się podwójną dawką szczepionki a teraz weźmie potrójną", To chyba oświecony do końca nie jest.

Opublikowano (edytowane)

no dobra ale szaman edukacją, znachor medycyną to jeszcze tylko alchemika do ekonomii brakuje ten ma gotowe recepty na złoto i po co gospodarka? jeszcze nas zagonią do szukania kamienia filozoficznego

a ja myślałem że od komuny nie ma nic gorszego.

ten... jak Mu tam? Glapiński to gdzie On szkolony?
że podejrzliwie czy profilaktycznie zapytam.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
3 minuty temu, dysydent napisał:

ten... jak Mu tam? Glapiński to gdzie On szkolony?
że podejrzliwie czy profilaktycznie zapytam.

WSGnG- Wyższa Szkoła Gotowania na Gazie.

5 minut temu, dysydent napisał:

a ja myślałem że od komuny nie ma nic gorszego.

Zawsze gorsi są naśladowcy, choćby od nazywania ich komuną się stanowczo się wzbraniali.

Opublikowano

w/g neta to On SGPiS ukończył.
to planowanie i statystyka to żywcem komuną śmierdzi no i akronim pasuje

czyli jeszcze astrologa w ministerstwie planowania do kompletu brakuje i bodaj ten na podstawie "znaków" ma szansę całkiem trafnie przyszłość przewidzieć

• Haha 1
Opublikowano

Glapiński to można by rzec taki alchemik naszej ery. Cały świat chce od nas pożyczać. Pieniędzy jak dodrukować by było więcej też wie. Można by rzec te pieniądze robi jak alchemik złoto z niczego. A nawet tutaj ludzie piszą, że dodruk forsy to recepta na całe zło.

Opublikowano (edytowane)

pusty pieniądz to pieniądz fałszywy
ile to grozi za fałszowanie pieniędzy z paragrafu?
ja się pytam - co z nami nie tak że rządzą nami tacy przestępcy a my co?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
8 minut temu, dysydent napisał:

czyli jeszcze astrologa w ministerstwie planowania do kompletu brakuje

Kiedyś wróżyli tam z fusów w szklankach po kawie i umiejętność ta była dobrze rozwinięta. Ale od kiedy przeszli na rozpuszczalną , to niestety już se nie powróżą. Dlatego też nic nie moga zrobić i niczego zaplanować.

1 minutę temu, dysydent napisał:

ja się pytam - co z nami nie tak że rządzą nami tacy przestępcy a my co?

Jesteśmy gwarantami ich nieusuwalności.

Opublikowano (edytowane)

stopy procentowe niższe od wskaźnika inflacji
przecież to kpina z samej matematyki

pieniądz tak wypuszczony MUSI tracić na wartości

i to jest choroba globalnej ekonomii
to się nie może dobrze skończyć

nieproporcjonalnie szybciej uwłaszczają się ci co maja najłatwiejszy dostęp do kredytu czyli korporacje, grupy politycznie usadowione a to prowadzi do konserwowania struktury własności majątku trwałego dzieląc społeczności na kasty wielopokoleniowo

kolejna rewolucja robotnicza wręcz wisi w powietrzu bo innego wyjścia raczej nie widzę.

wielu wypomina socjal jako zło (no nadmierny ja z resztą też) a co powiedzieć o tzw zyskach kapitałowych w erze fikcyjnego pieniądza?

Edytowane przez dysydent
Opublikowano

W tym tygodniu uchwalą już i of marca można składać wnioski na zapomogę .

Od 1150 zł do 20 zł. A ty jaki dostaniesz dodatek drożyźniany? Mamy wyliczenia .

Sejmowy ekspres ruszył. Jeszcze w tym tygodniu ma zostać uchwalony projekt wprowadzający dodatki drożyźniane, które mają złagodzić skutki galopady cen. Pomoc trafi do 7 mln gospodarstw domowych. Dodatek w pełnej wysokości, zależności od wielkości gospodarstwa domowego, wyniesie: 400 zł (dla osób samotnych), 600 zł (dla rodzin 2–3-osobowych), 850 zł (dla rodzin 4–5 osobowych) i 1150 zł (dla rodzin 6-osobowych lub większych). Nie wszyscy jednak dostaną takie pieniądze. Sprawdzamy, na jakie pieniądze będą mogli liczyć Polacy.

https://www.fakt.pl/pieniadze/dodatek-drozyzniany-sprawdz-jakie-dostaniesz-dodatek-oslonowy-tabela/1m9n5mz

Opublikowano

Ponad dwie trzecie dorosłych Polaków chce 4-dniowego tygodnia pracy .

1. Ponad dwie trzecie dorosłych Polaków chce 4-dniowego tygodnia pracy

Aż 68 proc. Polaków chce czterodniowego tygodnia pracy, czyli trzydniowych weekendów. Takie są wyniki badania przeprowadzonego na internetowym panelu Ariadna zleconego przez Personnel Service. Według zwolenników tego rozwiązania wpłynęłoby ono pozytywnie na ich zdrowie.

https://businessinsider.com.pl/piec-najciekawszych-wydarzen-w-gospodarce-teraz-ranking-9122021/vqzfhqh

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, dysydent napisał:

kolejna rewolucja robotnicza wręcz wisi w powietrzu bo innego wyjścia raczej nie widzę.

Ooooo to tym razem może być bardzo ciekawe, bo na jej czele mogą stać bązowie partyjni wiodący lud na barykady.

49 minut temu, galan99 napisał:

Ponad dwie trzecie dorosłych Polaków chce 4-dniowego tygodnia pracy

A to teraz i sobota ma być wolna od handlu? No chyba że szabas zacznie się w czwartek i pociągnie do soboty wieczorem.Taka nowa chrześcijańska tradycja.    No i 4 dni do szkoły. A w piątek gruntowanie cnót niewieścich.

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v