Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, binek napisał:

TAK CHCĘ KONKRETY W KTÓRYM MOMENCIE NOWE PRAWO WSKAZUJE NA ŚMIERĆ KOBIETĘ, W PRZYPADKU ZAGROŻONEJ CIĄŻY 

Jak ciąża jest zagrożona, to kobieta musi ją normalnie donosić(tak było przed wyrokiem TK i jest po wyroku TK) ;) Polecam się dokształcić, dopiero gdy ciąża zagraża życiu kobiety( kiedy to jest ???) można ją usunąć .

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Trzeba dodać, że tu chodzi o zdrowe że tak stwierdzę kompletne płody a nie chore i powiedzmy wybrakowane. W. przypadku poważnych chorób i czy deformacji te odsetki spadają. A teraz jest tak że takie płody chore i zdeformowane kobieta musi nosić do końca. Az umrze płód albo ona. I to wszystko dzięki pisowi.

• Like 3
Opublikowano

prawdzwi wyznawcy pis-u to cioty wiec im sie to nie przytrafi-ciekawe gdyby byl normalnym facet i to przytrafilo sie jego zonie ,corce,wnuczce co by pisal ???

ojciec zera umarl w 2006 r[chyba] i do dzisiaj sie sadza z lekarzami- setki tysiecy wydane na ekspertyzy lekarskie,takze zagraniczne, dzesiatki rozpraw i co i nic-nikt nie udowodnil winy lekarzy........

58 minut temu, binek napisał:

Barany to raczej w Twioich stronach, a Ty jakie masz rozeznanie w prawie? To z linków Onetu??? Wybacz większą wagę mają dla mnie wypowiedzi ekspertów z Ordo Iurs, niż szczekaczy opłacanych przez Ringer Axel Springer gdzie już dawno instruowano pismaków jak mają pisać aby dyskredytować Polskę

ordo iuris i wszystko jasne-faryzeusze i obludnicy ktorzy baranami kieruja......

15 minut temu, binek napisał:

Nosz kurna dziecko żyło, dlaczego nie przeprowadzono cesarki? Cesarka też jest zabroniona?

masz pojecie o ciazy-ta u kota sie nieliczy...

• Like 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, binek napisał:

TAK CHCĘ KONKRETY W KTÓRYM MOMENCIE NOWE PRAWO WSKAZUJE NA ŚMIERĆ KOBIETĘ, W PRZYPADKU ZAGROŻONEJ CIĄŻY 

W takim momencie, że płód ciężko chory lub zdeformowany nie może być legalnie usunięty. Bo takie wady przestały być przesłanką do usuwania ciąży. Natomiast powołując się na zagrożenie życia matki lekarz musi się liczyć z tym, że może ponieść odpowiedzialność karną w przypadku gdy nie zdoła udowodnić, że matka mogła umrzeć. Bo na ogół umierające płody udaje się usunąć gdy umrą one nie matka. Aspekt moralny karzący kobietom nosić płody, które wiadomo, że umrą już pomijam. Słyszałeś co mówiła koleżanka z sali tej kobiety? Słyszałeś co mówiły inne kobiety, którym udało się przeżyć męczarnie zgotowane im przez pis?

Edytowane przez hubertuss
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, jacus napisał:

masz pojecie o ciazy-ta u kota sie nieliczy...

Nie pisali o nim, to raczej tylko takie że babie rośnie brzuch z solitrem w środku

Edytowane przez agromatik
Opublikowano

On ma takie pojęcie jak kumpel mojego ojca z podstawówki. U nas jest dużo prawosławnych w okolicy. Ojciec nieraz śmieje się wspominając lekcje biologii gdzie pokazując przekrój ciężarnej nauczycielka pyta co przedstawia ilustracja. Na to gość odpowiada. "E to małpa w dzierewie siedzit"

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, hubertuss napisał:

W takim momencie, że płód ciężko chory lub zdeformowany nie może być legalnie usunięty. Bo takie wady przestały być przesłanką do usuwania ciąży. Natomiast powołując się na zagrożenie życia matki lekarz musi się liczyć z tym, że może ponieść odpowiedzialność karną w przypadku gdy nie zdoła udowodnić, że matka mogła umrzeć. Bo na ogół umierające płody udaje się usunąć gdy umrą one nie matka. Aspekt moralny karzący kobietom nosić płody, które wiadomo, że umrą już pomijam. Słyszałeś co mówiła koleżanka z sali tej kobiety? Słyszałeś co mówiły inne kobiety, którym udało się przeżyć męczarnie zgotowane im przez pis?

Nie interesuje mnie co mowi koleżanka, ksiądz, czy tam kto inny. Pytam o konkretne zapisy w ustawie gdzie jest jasno napisane że życie zagrożonego płodu jest ponad życie i zdrowie matki.

hubertss ie musisz pisać o mnie w osobie trzeciej, to tylko udowadnia Twoją bezsilność i szukanie poklasku u kolegów, to zwyczajnie jest słabe

Edytowane przez binek
Opublikowano
23 minuty temu, hubertuss napisał:

drewno .... bo wiele wyjeżdża na zachód?

ile? i kto wywozi?

5 minut temu, hubertuss napisał:

męczarnie zgotowane im przez pis?

pis napisał konstytucję? co raz lepszy cyrk :D :D 

Opublikowano
3 minuty temu, hubertuss napisał:

On ma takie pojęcie jak kumpel mojego ojca z podstawówki. U nas jest dużo prawosławnych w okolicy. Ojciec nieraz śmieje się wspominając lekcje biologii gdzie pokazując przekrój ciężarnej nauczycielka pyta co przedstawia ilustracja. Na to gość odpowiada. "E to małpa w dzierewie siedzit"

A to ojciec do tej pory myśli że gość to na poważnie mówił, a Ty to kontynuujesz?

Dobre, naprawdę, nie śmieję się...👍👍👍

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, hubertuss napisał:

Czy ziemia czy nawozy czy drewno. Rząd się nie patyczkuje. Potrzeba kasy na socjal i sprzedają temu kto da więcej.

za Tuska sprzedali najwięcej za 12mld   później Tusk ustawą chciał za***ać cały zysk ustawą było o tym głośno  

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A teraz jest tak że takie płody chore i zdeformowane kobieta musi nosić do końca. Az umrze płód albo ona. I to wszystko dzięki pisowi.

gdzie jest tak napisane ? 

1 godzinę temu, binek napisał:

Nie interesuje mnie co mowi koleżanka, ksiądz, czy tam kto inny. Pytam o konkretne zapisy w ustawie gdzie jest jasno napisane że życie zagrożonego płodu jest ponad życie i zdrowie matki.

jeden mądry co umie czytać 

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
9 godzin temu, Ursus932 napisał:

@racyl tak się składa że troszke się budowało , nawet teraz kończe dach i to drogi po 1250 zł m3 🙃 a w przyszłym roku kolejna inwestycja ale jestem w tej dobrej sytuacji i mam las to sobie zimą nakroje towaru 🙂 co będe płacił . A może i mi to obojętne bo tyle różnych władzy było i na każdej zawiedziony na tej zresztą też bo miało być inaczej 

No ale czytałem że Jackowski przepowiada zmianę władzy po nowy roku , więc teraz to nam wybierzecie rząd 👏☺️ kuźwa pszenica po 1500  saletra po 1000 , drewno 600  paliwo po 4 zł i na pryczy będziesz leżał z jajcami a malinki i truskawki same do kobiałek będą spadać 🙉

Racylku serce Cię boli jak Niemiec kupuje nasze drewno , a czemu nie krwawi jak lecisz z bananem na twarzy kupując germańskiego klamota albo Fenda 🤔

pierdu, pierdu

widzę że nie masz pojęcia po ile chodzi teraz m3 drzewa konstrukcyjnego i wcześniej, pewnie tatuś budował a ty się przyglądałeś albo siedziałeś przy komputerze

jaka jest sytuacja w firmach produkujących z  drzewa,  gdzie wcześniej szedłeś po towar i ten towar a teraz  nie dość że drogie to i na zapisy i czekanie na byle jakie sklejki. przyjmują zamówienie, robią wycenę i ustalają termin a jak już przychodzi czas realizacji to trzeba na nowo robić wycenę bo wszystko zdrożało

No i znowu widać że nie potrafić rozumować normalnie, co ma niemiecka maszyna której niemiec ma naprodukcje w każdym roku do drzewa z polskiego lasu które potrzebuje pokoleń żeby urosnąć

Ten rząd niczego dobrego nie zrobił po za rozleniwieniem społeczeństwa i zabieraniem jednym i dawaniem tym nie zaradnym.

Mi nic nie musi dawać nowy rząd byle mi nie zabierał więcej. Nie wiem co sie tak podniecasz ceną pszenicy, nie ma jakiś zawrotnych cen. jedynie co po żniwach to ta cena była jak dotąd wyższa ale to wszystko staneło

Opublikowano

3,5 tys. zł na każde dziecko. Japonia chce pobudzić gospodarkę własną wersją "500 plus"

Japonia nie jest jedynym krajem, który zdecydował, że pieniądze wypłacone na dzieci, będą częścią pakiety stymulującego. USA latem wypłaciły po raz pierwszy dodatek pieniężny milionom rodzin. Amerykańskie rozwiązanie zakłada wypłaty co miesiąc, podobnie jak polskie .

Cały świat to socjal wiec nie marudzić że w Polsce dają bo tak jest na całym świecie .

Opublikowano

Nie budują tylko dają wszyscy  wiec i  Polska nie powinna być gorsza od innych .

Ta granica to beczka prochu. Wystarczy iskra

"Puste" strzały i atrapy granatów pod nogami polskich żołnierzy to tylko niektóre z całej gamy białoruskich prowokacji na granicy. – W końcu ktoś nie wytrzyma i odda pierwszy celny strzał – mówi rozmówca Onetu związany z wojskiem. Od kilku dni resort obrony informuje o kolejnych incydentach na granicy. Zdaniem naszych informatorów, Białorusini w ostatnich tygodniach nasilili takie działania. Prowokują polską stronę praktycznie codziennie.

Opublikowano

Taaaaa nasi już zbudowali drugą wersję Japonii. to Japonia teraz zbuduje se swoją wersję Polski, Idealne miejsce żeby im PiS teleportować, wtedy pójdzie im zdecydowanie szybciej. I efekt  gwarantowany. 😂 Poza tym maja już trzęsienia ziemi  Fukushimę, to PiS ekipa wpasuje się w ogólny klimat. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Puste" strzały i atrapy granatów pod nogami polskich żołnierzy

Jakie to są puste strzały? Czy to są do łuków wydrążone w środku?😂

Rzucanie atrap granatów to normalny element szkolenia w wojsku, więc o co kaman?

• Haha 1
Opublikowano
Roman176 napisał:

17 godzin temu, hubertuss napisał:

Czy ziemia czy nawozy czy drewno. Rząd się nie patyczkuje. Potrzeba kasy na socjal i sprzedają temu kto da więcej.

za Tuska sprzedali najwięcej za 12mld   później Tusk ustawą chciał za***ać cały zysk ustawą było o tym głośno  

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

A teraz jest tak że takie płody chore i zdeformowane kobieta musi nosić do końca. Az umrze płód albo ona. I to wszystko dzięki pisowi.

gdzie jest tak napisane ? 

1 godzinę temu, binek napisał:

jeden mądry co umie czytać 

Jakie cwaniaki... Prawo ogranicza swobodę. Tu jest to napisane. Lekarz stał się zakładnikiem procedur. Zresztą ratownik także. Ogół jest taki jak przy udzielaniu pomocy poszkodowanym. Najpierw zadbaj o bezpieczeństwo w miejscu zdarzenia. Druga sprawa, że trzeba mieć też jaja na miejscu i tamtemu łapiduchowi ich zabrakło. Ale nie każdy musi działać brawurowo ani walczyć z wiatrakami. Prawo jest ustanowione na podszyciu ideologicznym a nie społecznym a i doktor jakiś silnie bojący jednocześnie. Normalnie to szpital by go wsparł a tu zapewne wsparcia nie było. Czasem trzeba wziąć tę odpowiedzialność a oponentom odpowiedzieć: bo tak i h..j.

Opublikowano
6 minut temu, galan99 napisał:

Cały świat żyje na socjalu wiec pora się przyzwyczaić do licha .

A pewnie, pewnie bo już nawet jak Żydzi szli przez pustynię to im Bóg mannę i przepiórki zesłał co by z głodu nie pomarli. Ot taka chyba pierwsza wersja socjalu.😂

Opublikowano
mirro napisał:

Jakie to są puste strzały? Czy to są do łuków wydrążone w środku?😂 Rzucanie atrap granatów to normalny element szkolenia w wojsku, więc o co kaman?

Ja to się wciąż dopytuję co to suchy strzał i gdzie do grota wody się nalewa...

galan99 napisał:

Co was tak dręczy i wk***ia inne kraje mogą dawać aby tylko nie Polska w Polsce ma nic nie być dawane .

Cały świat żyje na socjalu wiec pora się przyzwyczaić do licha .

Warto by też skończyć z kreowaniem prawicowego socjalizmu i nazwać rzeczy po imieniu...

Opublikowano
3 minuty temu, DTaras napisał:

Prawo ogranicza swobodę. Tu jest to napisane. Lekarz stał się zakładnikiem procedur.

Zawsze trafi się jakiś przypadek lekko nie przystający do procedury. Albo zmiana w prawie narzucająca kaganiec samej procedurze. Zawsze tez znajdzie się idiota rozbijający gówno na atomy. I tak było w przypadku tej zmarłej Pani.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

Jakie cwaniaki... Prawo ogranicza swobodę. Tu jest to napisane. Lekarz stał się zakładnikiem procedur. Zresztą ratownik także. Ogół jest taki jak przy udzielaniu pomocy poszkodowanym. Najpierw zadbaj o bezpieczeństwo w miejscu zdarzenia. Druga sprawa, że trzeba mieć też jaja na miejscu i tamtemu łapiduchowi ich zabrakło. Ale nie każdy musi działać brawurowo ani walczyć z wiatrakami. Prawo jest ustanowione na podszyciu ideologicznym a nie społecznym a i doktor jakiś silnie bojący jednocześnie. Normalnie to szpital by go wsparł a tu zapewne wsparcia nie było. Czasem trzeba wziąć tę odpowiedzialność a oponentom odpowiedzieć: bo tak i h..j.

lekarze zostali zwolnieni z odpowiedzialności ustawowo nie zapominać .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, DTaras napisał:

Ja to się wciąż dopytuję co to suchy strzał i gdzie do grota wody się nalewa...

Swego czasu granaty ćwiczebne  p.panc do BWP1, zamiast materiału wybuchowego w głowicy miały Borygo. Tak żeby zbytnio podnośników na strzelnicach zbytnio nie demolować, a jednocześnie aby zachować wyważenie ustrojstwa podczas lotu. To może tą drogą iść?😂

Edytowane przez mirro
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v