Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, dysydent napisał:

czyli to urzędas decyduje no i co? dobre to?

A ci co mało zarabiają to niech od razu podaja adres GOPS w swojej gminie i mandat niech tam wysyłają. Urzędnik będzie udowadniał urzędnikowi że nie moze tego zapłacić.:lol:

Opublikowano (edytowane)

pisałem kiedyś podanie wniosek o zwrot do poborcy skarbowego że zajął jednemu delikwentowi po ZK zasiłek z GOPSU na poczet jakiejś kary
te debile nie znają nawet obsługi neta aby sobie stosowny przepis wyszukać no ale takie napuszczanie węża na własny ogon ?
czemu nie

urzędasy najbardziej boją się papieru zadrukowanego a jeszcze jeśli znak § się w tekście z raz bodaj pojawi to panika że ... święty spokój na jakiś czas a i nie raz totalną bzdurę można u nich przeforsować ale to zależy na jakiego debila się trafi

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
41 minut temu, mirro napisał:

A ci co mało zarabiają to niech od razu podaja adres GOPS w swojej gminie i mandat niech tam wysyłają. Urzędnik będzie udowadniał urzędnikowi że nie moze tego zapłacić.:lol:

Wczoraj w sklepie podchodzi do mnie facetka żebym jej etykietę konserwy przeczytał bo nie wie czy pies to zje. Myślałem że z psem żartuje, przeczytałem, a ta że ni uja, jej pekińczyk tego nie ruszy. Mówi że te konserwy z darmo z parafii lepsze a pies nie ruszy🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

k**wa,..... dary..... Brak głodu bo sama by pędraki spod kamienia wyjadła, a pies by jej za d*pą chodził i lizal czego papierem nie wytarła.

Opublikowano
50 minut temu, dysydent napisał:

"ze względu na trudną sytuację materialna" trzeba we wniosku o zniżkę pisać? też nie wiem, zgaduję.

czyli to urzędas decyduje no i co? dobre to?

Pojebane ustawy plus pojebany  urzędas .Czy to dobre 🤷‍♂️?Niechce tego sprawdzać na własnej skórze. 

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, dysydent napisał:

urzędasy najbardziej boją się papieru zadrukowanego a jeszcze jeśli znak § się w tekście z raz bodaj pojawi to panika że ... święty spokój na jakiś czas a i nie raz totalną bzdurę można u nich przeforsować ale to zależy na jakiego debila się trafi

2 lata temu kupiłem ciągnik. Pandemia i totalna izolacja urzędników. Dzwonię do US i pytam czy jako RR kupujący od RR jestem zwolniony z pcc.

Absolutnie nie.

No ale wie pani, ze na podstawie wyroku sądu i właśnie odpowiedniego lexusa jestem zwolniony. Wymiękła i przełączyła do kierownika. Ten też noga z prawa.

Podałem mu cały numer sprawy, oddzwonił , przeprosił, podziękował i stwierdził że na podstawie tegoż moje stanowisko wobec US jest uregulowane.

Opublikowano (edytowane)

Wiadomo było że nic z tego nie będzie. Podobnie jak z tą ustawą o holokauscie czy o co tam chodziło. I wiele wiele innych spraw o których było głośno a nic z tego nie wyszło poza gadaniem.

Edytowane przez akooo
Opublikowano

On kontrolowanie się nią dzieli.

Na ma pus bez po i po bez PiS.

Teraz pałeczkę oddaje.

Taka sztafeta.

My dymali teraz znowu wy podymajcie.

A PSL i SLD na razie mogą się podniecać patrząc jak tamci ru.... 

Opublikowano
47 minut temu, Agrest napisał:

On kontrolowanie się nią dzieli.

Na ma pus bez po i po bez PiS.

Teraz pałeczkę oddaje.

Taka sztafeta.

My dymali teraz znowu wy podymajcie.

A PSL i SLD na razie mogą się podniecać patrząc jak tamci ru.... 

Teraz jak PO wydyma to odechce się wszystkiego bo kasy będą musieli na ruchać .

Opublikowano
4 godziny temu, Dariowola napisał:

Masz swoją mamusie to pilnuj. Według tarywikatora .Racyl dzidzia aby by skarżył. 😭🤣

szampana otworzę, dzisiejszy dzień jest po prostu piękny 😂 koniec kaczyzmu 😂 nieroby pora zacząć zarabiać na siebie bo koniec życia na czyjś rachunek 😂

Opublikowano
21 minut temu, racyl napisał:

szampana otworzę, dzisiejszy dzień jest po prostu piękny 😂 koniec kaczyzmu 😂 nieroby pora zacząć zarabiać na siebie bo koniec życia na czyjś rachunek 😂

Z szampanem narazie zaczekaj.  Kompot z truskawek narazie powinien Ci wystarczyć. 🤣

Opublikowano
38 minut temu, racyl napisał:

I kto teraz kupi tą truskawkę w Niedrzwicy? 500 nie budziet, handlu nie budziet. Robola toże nie budziet🤭

21 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Spoko.. Żydzi nas  kochają i nasze kamienice. 😜

Jedyny pewnik  na wieki.  I to nas trzyma przy życiu. Bo ktoś za***rdalać na nich musi🤣.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v