Skocz do zawartości

Sytuacja polityczna w Polsce okiem rolnika - 2021

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, henio2 napisał:

Jak trzeba mieć beret zryty by poświęci c życie dla ratowania psa i popierać zabijanie nienarodzonych dzieci 😎

https://www.o2.pl/informacje/abp-jedraszewski-grzmi-wielkie-globalne-starcie-6610603385523072a

o jak grzmial ksiadz na kazaniu czytajac te przydlugie wywody-dobrze ze wczesniej kawe u tesiowej wypilem bo tak to bym usnal, jedna mloda w lawce przede mna nawet drzemala, dobrze ze choc na poczatku i na koncu cos wspomnial o jakims tam jezusie...............................

4 godziny temu, galan99 napisał:

tak bylo a nawet i nie, chleb byl,mleko bylo kielbasa ,cukier wodka byla na kartki..

cala sytuacja  przypominala dzisiejsza -gierek zaczal pozyczac pieniadze- nawet rodakow romana -za pare miliardow marek przehandlowal ,wiec nagle pokazala sie kasa za nia poszly czesto nieprzemyslane inwestycje, na dokonczenie ktorych zaczelo brakowac pieniedzy, wiec zaczeto je drukowac -podobnie jak dzisiaja bez pokrycia- poszla szalejaca inflacja ,ludzie mieli pieniadze tyle ze nie bylo co za nie kupic, bo produkcja kulala importu nie bylo a eksport surowcow i byle jakich produktow kokosow nie przynosil.

zakopane,zakopane maszeruje pani z panem 😛

-czym wyzej tym swirus mniejszy na gubalowce to juz zadne obostrzenia nie obowiazuja, lokale otwarte ,interesy kwitna, policji brak-tylko ze 3 razy helikopter przelecial

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, jacus napisał:

o jak grzmial ksiadz na kazaniu czytajac te przydlugie wywody-dobrze ze wczesniej kawe u tesiowej wypilem bo tak to bym usnal, jedna mloda w lawce przede mna nawet drzemala, dobrze ze choc na poczatku i na koncu cos wspomnial o jakims tam jezusie...............................

bolszewik w kościele?🙆‍♂️O.o

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, racyl napisał:

nie ogarnąłbyś takiego towaru ?😂

Gmina Otmuchów – Zamkowe świniobicie

27 minut temu, jacus napisał:

przecież ty do kościoła nie chodzisz ... zaraz zaraz ... albo ... ?

5 minut temu, Ulman napisał:

Czemu tak księdza nazywasz? 

myślisz albo nie ???  

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, witejus napisał:

bolszewik w kościele?🙆‍♂️O.o

8 godzin temu, Ulman napisał:

Czemu tak księdza nazywasz? 

pewnie stąd takie skojarzenie
popkultura ma spory wpływ na "podświadomość zbiorową"

Edytowane przez dysydent
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, henio2 napisał:

Mieć prawo, a mieć choć trochę w sobie honoru i uczciwości to dwie, całkowicie różne sprawy.

A poza tym, taki PiS-owiec i cytuje "złe niemieckie media nie chcące płacić na polskie biedne dzieci" ? 

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, mirro napisał:

Ale czy zebranie takiej ilości kretynów w Ministerstwie Nauki to nie przesada aby?

to się już powinno nazywać ministerstwo magii a nie Nauki
kolejny wpływ popkultury

tym razem można a wręcz należy to propagandowo wykorzystać ile się da w czym pomocni byli pożyteczni idioci próbujący Palić książkę "Harry Potter"
pchanie wyznaniowca do Nauki jawnie można już nazwać miarą ciemnoty elit tego kraju

Edytowane przez dysydent
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Mieć prawo, a mieć choć trochę w sobie honoru i uczciwości to dwie, całkowicie różne sprawy.

A poza tym, taki PiS-owiec i cytuje "złe niemieckie media nie chcące płacić na polskie biedne dzieci" ? 

Widzisz honor u rolnicy nie mają bo kombinują jak najwięcej kasy z UE wydoić dzieląc ziemię czy zwierzęta pomoc Covid też każdy grabił bez skrupułów więc nie mów o honorze bo nawet nie wiesz co to znaczy bo ty go na pewno nie posiadasz 😎

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

@dysydent będzie jak w średniowieczu, tylko nauka zgodna z kościołem, w przeciwnym wypadku naukowca czeka trochę drewna i zapałki ;) 

Ciemnota i tak to poprze bo nie da rady zweryfikować ze ja uczą idiotyzmow dlatego że sama durna jest. 

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, Tomasz0611 napisał:

@dysydent będzie jak w średniowieczu, tylko nauka zgodna z kościołem, w przeciwnym wypadku naukowca czeka trochę drewna i zapałki ;) 

to oczywiście spore "przerysowanie' no ale np oponenci nie dostaną np jakiej zapomogi subwencji czy ulgi podatkowej czy koncesji

Jak się z Wiary w Boga robi Wiedzę to diabeł wylezie w szczegółach.

Były wieki rozwoju cywilizacji to musi być jakiś powód do tej cywilizacji upadku.
O ile chrześcijaństwo doprowadziło do upadku w Średniowiecze Rzym to tym razem mało prawdopodobne aby poszło identycznym torem ale mechanizmy będą podobne.
Poziom ciemnoty jest wielki a internet tylko to obnaża choćby i na tym forum

to się nie może dobrze skończyć jeśli absolwenci uczelni wyznaniowych zaczynają decydować co jest zgodne z Naukami ścisłymi a co nie

Edytowane przez dysydent
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v