Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Primula94 napisał:

Jak mnie może wk***iac  takie gadanie....

Powiedz , czy wszyscy sieją rzepak i pszenicę?

Gdzie krowiarze , swiniarze, drobiarze itp, co muszą pokupować śruty i cała resztę? Podrożało im 50-100% w skupie??? , gdzie reszta kosztów ?które wręcz galopuja do góry.. 

Pykladowo nawozy kupiłem na ten sezon za 100 tys ,teraz żeby   kupić taka sama ilość muszę zapłacić 250-300tys. Powiedz skąd na to brać?? A mowa tylko o nawozach... 

Naprawdę nie masz za grosz honoru i j*j. Przychodzisz na ten temat po to żeby powkurwiac ludzi i podrwic. A jak ktoś zada Ci konkretne pytanie , to olewasz to I dalej piszesz swoje.. jesteś pieprzonym hipokrytą  który  śmieje się z nas rolnikow, tak samo jak cała śmietanka z mleczarni jak i cały polski nierząd... 

Nie ma co z nim wchodzić w dyskusję. To troll, szkoda nerwów...

• Like 1
Opublikowano

Panie Pedro ja bym nic nie zapłacił za takie ziemiaki jak mówiłeś że są zgnite takie to w kontener i na obornik a nie ludziom przerobić i zgniliznę jeść.  Sam tak pisałeś. Oczywiście jak towar dobry to powinni płacić jak należy w każdej branży.  Ta krowy będą stawiać gdzie się da gdzie się da to rezygnują każdy co ma chociaż 30 ornej to już wcale nie ma bydła obsane rzepakiem zbożem kukurydza ziemiaka nie widzę bo to.ciezka praca zbiór . I te krowy już pojechały na ubojnie  a gdzie te nowe na Podlasiu obory nic  ie widać nawet chwalipięty na Yt nawet nie pokazują tych nowych obor więc ich nie ma. Zresztą kto dziś postawi obore jak kosztowała 1.5 bańki dziś taka sama 3 nie starczy a to tylko rok czasu tak materiał poszedł więc jak.keidyś dymało się 15 lat na kredyt tak teraz to już oporowo do emerytury stawiasz jak masz 30lat młody chłop odchodzisz na emerytur w wieku 65 i jesteś zadowolony z życia i mówisz sobie spłaciłem teraz mogę żyć hahah

Opublikowano

Ale mleka wyprodukujesz powiedzmy 250 tys litrów to powiedzmy 250 ton a nawozów ile zuzyjesz na wyprodukowanie paszy??? No nie 250 ton także o co ci chodzi:D 

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Myślę że jak cena skoczy na 2.3 to będziesz krowy po garazach trzymał ;p. aby tylko ziemi na objętościowe starczyło.

Dyziu mówię ogólnie nie tylko ja hoduje bydło. Ja już dawno krowy trzymam po garażach, 120% wypełnienia już nic nie dostawie. 🤷

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Dzikusss napisał:

Panie Pedro ja bym nic nie zapłacił za takie ziemiaki jak mówiłeś że są zgnite takie to w kontener i na obornik a nie ludziom przerobić i zgniliznę jeść.  Sam tak pisałeś. Oczywiście jak towar dobry to powinni płacić jak należy w każdej branży.  Ta krowy będą stawiać gdzie się da gdzie się da to rezygnują każdy co ma chociaż 30 ornej to już wcale nie ma bydła obsane rzepakiem zbożem kukurydza ziemiaka nie widzę bo to.ciezka praca zbiór . I te krowy już pojechały na ubojnie  a gdzie te nowe na Podlasiu obory nic  ie widać nawet chwalipięty na Yt nawet nie pokazują tych nowych obor więc ich nie ma. Zresztą kto dziś postawi obore jak kosztowała 1.5 bańki dziś taka sama 3 nie starczy a to tylko rok czasu tak materiał poszedł więc jak.keidyś dymało się 15 lat na kredyt tak teraz to już oporowo do emerytury stawiasz jak masz 30lat młody chłop odchodzisz na emerytur w wieku 65 i jesteś zadowolony z życia i mówisz sobie spłaciłem teraz mogę żyć hahah

Idź trollu, te zgniłe specjalnie dla ciebie idą. Smacznego 💩 gniją dalej, od poniedziałku wchodzi dopłata za późne odstawy, widać lubią zgniłki skoro jeszcze dopłacają, ja mogłem już 3 tyg temu oddać. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Bajo

Edytowane przez pedro2
  • Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, Primula94 napisał:

Jak mnie może wk***iac  takie gadanie....

Powiedz , czy wszyscy sieją rzepak i pszenicę?

Gdzie krowiarze , swiniarze, drobiarze itp, co muszą pokupować śruty i cała resztę? Podrożało im 50-100% w skupie??? , gdzie reszta kosztów ?które wręcz galopuja do góry.. 

Pykladowo nawozy kupiłem na ten sezon za 100 tys ,teraz żeby   kupić taka sama ilość muszę zapłacić 250-300tys. Powiedz skąd na to brać?? A mowa tylko o nawozach... 

Naprawdę nie masz za grosz honoru i j*j. Przychodzisz na ten temat po to żeby powkurwiac ludzi i podrwic. A jak ktoś zada Ci konkretne pytanie , to olewasz to I dalej piszesz swoje.. jesteś pieprzonym hipokrytą  który  śmieje się z nas rolnikow, tak samo jak cała śmietanka z mleczarni jak i cały polski nierząd... 

Całkiem mądry chłopak z Ciebie 😛

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, slawek74 napisał:

od 500 bym raczej powiedział ...

A ja niżej jak 850 nie sprzedam 2 tyg. Jak był kryzys z leżakami po 600 sprzedawałem a jak komu nie pasuje to niech bierze osrańca od handlarza. 

PS. Inflacja. 

Edytowane przez AndrzejMikulewicz
Opublikowano
6 godzin temu, jarecki napisał:

Sławek 74 , znajomy odbiera z wiekszego gospodarstwa byczki hf po 350 zł , jeden większy drugi miejszy można cenić i 500 tylko jak przyjdzie kryzys to nie bedzie komu kupić  tych hf -ów więc czasem lepiej mieć stałego odbiorce .

Ludzie nie chcą już hf, wolą kupić sprowadzone mieszance. Jeszcze zależy od regionu na podlasiu śmiało za 300 kupi

Opublikowano

Przez te mieszańce nie można doczekać się na weta. 

Wczoraj byliśmy obgadać biznesy, chłopak pochwalił się że ponad 10 fikło. 

Nie czas na zakupy, zbieranina z różnych stron świata, i wylęgarnia chorób, dodatkowo Pogoda. 

Coś mi się zdaje że ten trend będzie do czasu aż szał dopłaty minie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v