Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, greg1985 napisał:

Podobno masło w sklepach poszło 100% do góry ciekawe kto na tym zarabia ale najpewniej markety . Ciekawe czy coś jeszcze skapnie dla rolnika z tego.

Brat dziś był u mnie to mówi że strach do sklepu iść taka drożyzna 😂

Nawozy drogie, ropa droga, pasza droga to i masło musi kosztować.

Opublikowano
Dnia 30.10.2021 o 19:58, grucha18 napisał:

Ktoś pytał o cenę Łowicza więc za wrzesień wyszło 1.6 brutto VAT przy 20 tys. litrów, białko 3,27, tłuszcz 4,16, bez oceny.  @Piotrass Jogo na pewno płaci gorzej w dodatku ostatnio parametry mega niskie opowiadał znajomy... tłuszcz poniżej 4 białko poniżej 3 gdzie przez 20 lat takich niskich nie miał... A ceny Koła nie znam.

Poland  fodd  Gniezno Łódzkie 7tys cena 1.46

Opublikowano
11 godzin temu, krzysiek1979 napisał:

U nas otworzyli sklep MERE z tanią spożywką to kostka pseudo masła o nazwie (wyrób śmietankowy) 1.71 zł . 

Konsumpcja tego wynalazku musi być traumatycznym doświadczeniem

Opublikowano

Łowicz od mają kradnie parametry że hej średnio 10 gr. Pierwsza połowa pażdziernika bi 3.15 tł 4.1 A Federacja bi 3.67 tł 4.53! Za wrzesień 1.65 brutto VAT pow  30 tyś.

Opublikowano
18 godzin temu, greg1985 napisał:

Podobno masło w sklepach poszło 100% do góry ciekawe kto na tym zarabia ale najpewniej markety . Ciekawe czy coś jeszcze skapnie dla rolnika z tego.

Brat dziś był u mnie to mówi że strach do sklepu iść taka drożyzna 😂

Ja jak byłem w zeszłym tygodniu w lewi tanie to masło z sierpca bez zmian 7.19. Za to ser królewski zdrozal najpierw o 20 gr a teraz jeszcze o 10 gr i kosztuje 4.99.

Tak na dobrą sprawę to przy tej cenie nawozów balot sianokiszonki ile? 200-300zl?

Dobrze ze dwa ostatnie lata mokre były

Opublikowano (edytowane)

A co to za problem? Jakiś zakaz dziś czy co?

U nas słyszę też koszą, buraki też kopią, jak kontrakt z omłotem i masz wybór dziś albo po tygodniu deszczu to co, czekalbyś?

Edytowane przez komizmo
  • Like 1
Opublikowano

Ja też dzisiaj na cmentarzu dostałem tel z krochmalni czy chcę przywieźć kartofle bo mają dziurę. Towar gnije na pryzmach, nie ma że święto trzeba było załadować 🤨 a takem w kościach czuł rano, że coś się odyebie 🥴

Opublikowano
20 godzin temu, krzysiek1979 napisał:

U nas otworzyli sklep MERE z tanią spożywką to kostka pseudo masła o nazwie (wyrób śmietankowy) 1.71 zł . 

Panowie jałówka  21 dzień po zacuekeniu  weterynarz sprawdził dzisaj czy nie ma ruj pierwszy termin jak jest cielną mógł uszkodzić zarodek?

TPanowie

jałówka  21 dzień po kryciu weterynarz sprawdził ręką czy nie ma ruja jak załapała to mógł uszkodzić płód?

Opublikowano
3 godziny temu, komizmo napisał:

A co to za problem? Jakiś zakaz dziś czy co?

U nas słyszę też koszą, buraki też kopią, jak kontrakt z omłotem i masz wybór dziś albo po tygodniu deszczu to co, czekalbyś?

Nie no dobra spoko są rzeczy widać ważne i ważniejsze

• Like 3
Opublikowano
11 minut temu, Marcin133 napisał:

Nie no dobra spoko są rzeczy widać ważne i ważniejsze

Przecież nie każdy musi być wierzący. Ja jak nie muszę to w święta nie robię takich rzeczy. Ale nie czepiam się tych co robią. Jak odbierasz z dwa porody w Boże Narodzenie to praca czy rozrywka? Dla mnie to by było chamskie wozić dziś gnój na pole, ale jak ktoś kosi czy kopie buraki to jego sprawa, widocznie musi.

• Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, pedro2 napisał:

Ja też dzisiaj na cmentarzu dostałem tel z krochmalni czy chcę przywieźć kartofle bo mają dziurę. Towar gnije na pryzmach, nie ma że święto trzeba było załadować 🤨 a takem w kościach czuł rano, że coś się odyebie 🥴

I czym się chwalisz że zgnilaki sprzedajesz i to w święto .

Opublikowano

Nie chwalę, staję w obronie tych, którzy muszą dzisiaj pracować bo sam jestem tym Judaszem grzesznikiem... niektórzy tacy jak ty nie mają pojęcia jak co działa, a gadają głupoty i szydzą. Krochmalnia pracuje, cukrownia pracuje, mleczarnia non stop, tam ludzie święta nie mają. U mnie leży w ciul kartofla na placu przez awarie i opóźnienia krochmalni i każdy przyspieszony transport to zbawienie. Ale tego nie zrozumiesz tylko będziesz d*pę obrabiał. 

• Like 5
Opublikowano
1 godzinę temu, vodz napisał:

Tak na dobrą sprawę dla naszych dziadków praca w niedzielę/święto byla zakazana, chyba za ktoś był spod czerwonego sztandaru

Moj dziadek powtarzał że święto to jak nie ma co robić a post jak nie ma co jeść

• Like 4
Opublikowano

Ja dzisiaj przynajmniej w kościele byłem i 150km zdążyłem zrobić po grobach bliskich objechać. Dam sobie rękę uciąć, że nie jeden zagorzały katolik, obrońca dzisiejszego święta bez pracy po obrządku przeleżał cały dzień bębenem do góry i co najwyżej z okazji celebracji święta omłócił litra "ze śwagrem" 😉

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v