Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, michal_19 napisał:

Tylko  w mlekovicie ,wyszło nagle u całej wsi komorki od 400 do 1mln i bakterie tak samo, takich cyrków jeszcze nie było.

Pewnie, że to przekręt... nie ma takiej opcji żeby u wszystkich bakterie albo komórki  lub w najgorszym wypadku to i to poszybowało do góry w tym samym czasie. Wcześniej jak sąsiadka zdawała mleko do mleczarni to też dziwnym trafem w tym samym czasie miałyśmy bakterie albo somatykę do góry. Dzisiaj już nie mam nawet z kim porównać bo wszyscy się wykruszyli...

Opublikowano

U mnie mleko przeszło , to za***ali tłuszcz tak jak pisałem w ciągu miesiąca z 4,19 na 3,19, żadnych wycieleń nie było, i wyjdzie tyle samo co mleko pozaklasowe, gazetkę przywieźli razem z wynikami, jak sobie k**wa radzić z spadającymi parametrami w okresie letnim

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano

Ostatnio był u mnie przedstawiciel handlowy i mówił  ,że rozmawiał z radnym mlekpolu. I ten mu powiedzial że było zebranie w sprawie podwyżki  ceny , to za podwyżka było tylko dwóch radnych. 🤢

• Sad 1
Opublikowano
Dnia 6.08.2021 o 08:04, semos napisał:

w mojej wsi też gość chyba psychicznie nie wytrzymał i przed sianokosami się powiesił, a prowadził jedno z większych stad w gminie i wszystko poszło na rzeź....

Bo hodowcy bydła to są elastyczni i wytrzymali jak ta linka o której wspominał kolega semos

Opublikowano
12 godzin temu, komizmo napisał:

Niektórzy nie wierzą w życie pozakrowowe 🤔

U mnie stryj 73 lata na wiosnę uwierzył gdy wyprzedał resztę bydła, sąsiad też chyba uwierzył bo właśnie kończy wyprzedawać 50 dojnych, kolejnych dwóch mówi że będą likwidować jeden nie ma dzieci, u drugiego dzieci poszły do miasta więc ta wiara jakaś słaba xD

Opublikowano
13 godzin temu, 6465 napisał:

Ja dziś sprzedał ostatnią krowę😆😆 po niedzieli jadę złożyć podanie do osm o oddanie udziałów😁

To napisz jak się czułeś na drugi dzień, nie miałeś koszmarów?

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

jak cała wioska to mogło być coś z pojemniczkami na próby , albo niedomyte lub coś z ich przechowaniem w samochodzie .

Rozmawiałem ze znajomym kierownikiem w pewnej mleczarni ,to mówił że w te ich silosy,tanki ,czy jak to tam nazwać te z mlekiem ,przed burzą dolewają perchydrol  coś tam 5l na 100000l czy jakoś tak [woda utleniona lecz o stężeniu 30 ,czy 60procent ,a nie tak jak ta apteczna chyba 1, h2o2] by mleko po burzy nie kwaśniało,czy nie uzyskiwało więcej bakterii ,jakoś tak ,już nie pamiętam . Błyskawice wytwarzają coś co przenika przez wszystko i w mleku robi sodomę . Tak że po burzy może być że i cała okolica może mieć bardziej dupne mleko😐

Opublikowano

Pff, ja nie zrezygnowałem i gwarantuję, że o wiele bardziej czuję, że żyję. Każdy, kto próbował obskoczyć całe gospodarstwo z korzonkami przyzna rację... 

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, 6465 napisał:

Czuję że żyję 😁😁😁 i wstałem godzinę później, poklepałem żonę i poszedłem cielaką dać kiszonkę.😆😆😆

E to całkiem wolny jeszcze nie jesteś dalej masz bydlo😉

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Zostało tylko 9szt. I na razie nie kupuje cielunów. A na wiosnę się zobaczy.

Do wiosny to jej tyłek równo spuchnie ,poszkoduj ją i kup kilka😐,no weś😉

• Haha 13
Opublikowano
1 godzinę temu, kizak napisał:

Rozmawiałem ze znajomym kierownikiem w pewnej mleczarni ,to mówił że w te ich silosy,tanki ,czy jak to tam nazwać te z mlekiem ,przed burzą dolewają perchydrol  coś tam 5l na 100000l czy jakoś tak [woda utleniona lecz o stężeniu 30 ,czy 60procent ,a nie tak jak ta apteczna chyba 1, h2o2] by mleko po burzy nie kwaśniało,czy nie uzyskiwało więcej bakterii ,jakoś tak ,już nie pamiętam . Błyskawice wytwarzają coś co przenika przez wszystko i w mleku robi sodomę . Tak że po burzy może być że i cała okolica może mieć bardziej dupne mleko😐

a wes miej mieso zapeklowane na kiełbase i szynki , wiele razy tak było i kiełbaska rzadka i nie dobra a i reszta inny smak .

52 minuty temu, kizak napisał:

Do wiosny to jej tyłek równo spuchnie ,poszkoduj ją i kup kilka😐,no weś😉

teraz to już nie wiem czy żona się zgodzi żęby Kupił cielaki jak spóbowała czegoś nowego ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

oooooo  🙆‍♀️ ,o czym Ty mówisz ,Jak jego nie było ?🙆‍♀️😉  ,czy codziennie 👀 ,no ile lat można pić ten sam płyn 🙆‍♀️😇

Edytowane przez kizak
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Było go zapytać czy Tabaluga nie lata też obok jak są te pioruny. Gorszej bredni chyba nigdy nie słyszałem. Jakby tak było.to rolnicy by co i rusz wylewali mleko ze zbiornika 

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, kizak napisał:

Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, krzychu121 napisał:

Było go zapytać czy Tabaluga nie lata też obok jak są te pioruny. Gorszej bredni chyba nigdy nie słyszałem. Jakby tak było.to rolnicy by co i rusz wylewali mleko ze zbiornika 

uuu , a nie piłeś mleka zsiadłego po burzy ?  sporo prawdy w tym jest żę burza ma wpływ na mleko ale i na mięso . matka nieraz stawia to po burzy jest wodniste i rzadko kiedy się ładnie zsiądzie .

Edytowane przez jarecki
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez AgroSikora
      Jakie ceny nasion kukurydzy za j.s na waszym terenie?

- KWS
      - Pionner
      - LG
      - Syngenta
      - Euralis

• Dodaj nową pozycję...
v