Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Mateusz1q napisał:

Mam nadzieję że ktoś z działu marketingu mlekpolu czyta co ten pran wypisuje i jak ośmiesza Mlekpol swoim nachalnym chwaleniem ich. 

Czytają czytają i to nie tylko z działu marketingu 😂 po zebraniu mam wrażenie, że dużo by dali, aby Grzesio się tu już więcej nie wypowiadał 🙈 Z tego co można było wywnioskować, to ten osobnik działa jak antyreklama i dodatkowo te artykuły w gazetach o Mlekpolu i Panu Grzegorzu. Jakby pismaki nie miały ciekawszych tematów a tylko szukają idiotycznych wypowiedzi w internecie anonimowych użytkowników. Równie dobrze mogę napisać że Mlekpol ma ogromne długi i niekorzystne umowy i jak tak dalej pójdzie, to za 3 miesiące do pół roku ceny spadną co najmniej do 1,2zł jak nie gorzej. I teraz niech mi ktoś powie czy to prawda czy blefuję? 🙈

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, grzesiu napisał:

Przypominam że na jesieni to właśnie MLEKPOL zapoczątkował rajd w górę cen surowca w kraju. To właśnie za tą Spółdzielnia inni zaczęli podnosić cenniki. 

Pierwsze zdanie pokazuje że nie masz nic na obronę swojej tezy chcesz tylko godzić w dobre imię Mlekpolu.  

A na wiosne zapoczatkowal obnizki 😆 ale wtedy jakos nic na forum sie nie udzielales 😅

Edytowane przez emattti
  • Like 3
  • Haha 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, DANDYS napisał:

nie będzie mleka. nie będzie cielakow ....

Zawsze można zostawic własne mamki , ale takich Sławków zafascynowanych krowiarzy  nie braknie 9_9

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
Ursus932 napisał:

2 godziny temu, DANDYS napisał:

nie będzie mleka. nie będzie cielakow ....

Zawsze można zostawic własne mamki , ale takich Sławków zafascynowanych krowiarzy  nie braknie 9_9

tylko ja zakupiłem 20 porcji sexowanego nasienia 😉🤠

• Haha 1
Opublikowano

Ty łobuzie 🤭 Oj żeby tak się od sexowanego nie zacielały 😜

A po co Ci tyle jałówek 🤔

Opublikowano (edytowane)

a tak ostatnio zauważyłem żę takie jałówki dzikie takie no name troche zalegają w ogłoszeniach tak samo jak i krowy z cielakami , coraz czesciej taki co kupował takie bydło bez papierów upada czy bardziej likwiduje  a dobry rolnik chce już konkretne jałowice z pochodzeniem

Edytowane przez jarecki
Opublikowano

jak najbardziej jak jest pochodzenie to i towar pewniejszy kupiłem kiedyś kilka sztuk i jałówek i cieliczek bez pochodzenia i większość się nie sprawdziła także warto inwestować w genetykę z własnej hodowli

Opublikowano
1 godzinę temu, Kierownik napisał:

mleko mają w cenie. Po 1.7 netto do 2zl netto więc czemu nie zwiększać?

Jak dla mnie bezsens wydawać pieniądze na jałówki przy takiej cenie za mleko. Wiadomo że i cena jałówek wysoka. Najlepiej inwestować w stado przy słabej cenie za mleko.

Opublikowano

Sąsiad raz kupił 3 sztuki z Konrada to wszystkie wyjechały w ciągu roku. Jedna miała problemy z racicami od samego przyjazdu, druga się nie zacieliła A trzecia miała ponad milion komórek przez całą 1 laktację i powiedział że nigdy więcej.  Następnego roku wziął 2 sztuki ode mnie i bardziej zadowolony jak z tamtych. Może trochę mniej mleka ale i brak problemów z zacieleniem i komórkami.

Opublikowano

W tym roku to i ja się nie będę yebał, po 7,5 netto nie taniej po wycieleniu. Mam dwóch stałych klientów z Piątnicy co od pana z firmy K z zieloną krówką kupowali nie raz... 

Sławek odłóżmy konflikt na chwilę na bok i powiedz, chwalisz Konrada, kupujesz co raz to dlaczego z tak zajebistego towaru przez tyle lat nie dochowałeś się porządnych jałówek? Ja nie kupiłem nigdy ani 1 szt, 8 lat pracowałem nad genetyką ze swoich niezbyt ciekawych krówek i dochowałem się na prawdę towaru prima sort, bez przechwałek. Nie jesteś sam w tym uwielbieniu, znam kilku, którzy biorą ciągle od nich, biorą, biorą i biorą i wywożą, ale dalej biorą bo papier i "pewny towar"... nie ważne, że często po 1, 2 czy 3 laktacji wyjazd albo bakutil. Jest tutaj kilku, którzy mają wzorowe stada, samowystarczalne i jeszcze sprzedają pierwiastki. Nie lepiej iść tą drogą, przyłożyć się do swoich?

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v