Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, mesi napisał:

koncentrat tragedia cena strąg 80 zł,   prowit L dla macior 73 zł 

Nie tak dawno kupilem stronga po 75 i prowit l za 70 czyżby znowu w gore ? 

2 godziny temu, krilan06 napisał:

Ja zamówiłem jakiś nowy koncentrat - sangromax za 67,50zł i do tego zmiejszam obsadę 

Ciekawe jaki skład kiedys kupilem jakas nowosc to dobrze ze 4 worki tylko takie bardziewie

Do ilu sztuk zmniejszasz ?? lochy zostawiasz ??

Bedzie cos innego w to miejsce czy praca ? 

Opublikowano

Te nowe koncentraty z cudownych firm to nieraz takie efekty dają że świnia tyłem do paśnika się odwraca. Miałem kiedyś na próbę parę innych tańszych ale teraz obstawiam cały czas Rozalczyka i nie warto oszczędzać. A do młodych idzie neorol bo nie opłaca się zmiana.

Opublikowano

piszecie w bardzo dziwnym języku, jeden jakiegoś strąga daje świniom ,może rybę pstrąga ma na myśli ,drugi jakieś koncentraty od rozłączyłowa i efekty jakieś cymes z tego są, ciekawie się dzieje wśród hodowców trzody 🤭

Opublikowano
1 godzinę temu, damianos95 napisał:

Ciekawe jaki skład kiedys kupilem jakas nowosc to dobrze ze 4 worki tylko takie bardziewie

U mnie takie ceny koncentratu już od dawna 

Opublikowano
3 godziny temu, damianos95 napisał:

Żadnej lochy nie będzie, do ok 50szt zmiejszam, do pracy nie idę - zapiszę się do partii i może mnie wezmą do ministerstwa 😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

To germanioki na giełdzie tak grają na 

Minus 5

Wierzejki dziś do znajomego małego  rolnika. Weźmiemy od Pana świnki jak będą spełnione wszystkie wymogi Bioasekuracji i oczywiście wysyłają kontrol😬, płot, okna plastik ,łazienka itd. Chlopak w miarę wszystko ma ogarnięte ale budynki stare niestety, Moscibrody wezmą od niego ale cena 4.1 brutto. 

Opublikowano

W d*pach im się poprzewracało z tymi wymogami. może jeszcze kafelki w kojcu i papier taletowy powiesić żeby każda świnia sie podtarła. A te z Niemiec żywe jak jechały tak dalej jadą. Nikt nie sprawdza co i jak strefy nie strefy to jeden c.uj

• Like 2
Opublikowano
18 minut temu, GRZES1545 napisał:

Wierzejki dziś do znajomego małego  rolnika. Weźmiemy od Pana świnki jak będą spełnione wszystkie wymogi Bioasekuracji i oczywiście wysyłają kontrol😬, płot, okna plastik ,łazienka itd. Chlopak w miarę wszystko ma ogarnięte ale budynki stare niestety, Moscibrody wezmą od niego ale cena 4.1 brutto. 

że o MTV nic nie wspomnieli...

no kuźwa jaja z chłopów robią sobie wszyscy. dzik zawinił , chłopów za***ali.... by to jasny pierun...

Opublikowano
1 godzinę temu, 90210grzesiu napisał:

Rzygać się chce, w piątek rozmowa, że po 5,1, a dzisiaj pojechały po 4,9. Jutro jadą po 4,7. ceny netto niebieska łódzkie.

Gdzie ja jutro wioze niby 4,6 były + vat

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Wymogi bioasekuracji kontroluje PIW, a nie jakiś zakład! Jedna kontrola na kwartał. Co z tego że stare budownictwo,zależy gdzie kontrola wejdzie, ważne by kwity się zgadzały .

4.1 dobra cena jak na czerwoną ,tylko ile na gnój? I ile urwie za przerosty. 

Co wy macie  z tym płotem, ogrodzenie to podstawa ,bez niego rozradli by maszyny,i całe gospodarstwo!

Opublikowano
8 godzin temu, pafnucy napisał:

że o MTV nic nie wspomnieli...

no kuźwa jaja z chłopów robią sobie wszyscy. dzik zawinił , chłopów za***ali.... by to jasny pierun...

Jak trza było płot stawiać swego czasu przed dzikami na wschodniej granicy to się "nie dało" , teraz jak "migranty" koczują to moment da się postawić zasieki 😰

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

Wiadomo że ten płot to pikuś i pic na wodę Ale chodzi o sam fakt że się da a wtedy się nie dało

Żeby na polskiej wsi niemożna było sobie kabana uchodować na własne potrzeby woła o pomstę do nieba. Tak wiem wiem że można tylko ta wspaniała bioasekuracja i wymogi . Moje dziecko na żywo nigdy nie widziało świni.

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
10 godzin temu, 90210grzesiu napisał:

Rzygać się chce, w piątek rozmowa, że po 5,1, a dzisiaj pojechały po 4,9. Jutro jadą po 4,7. ceny netto niebieska łódzkie.

Gdzie ja jutro wioze niby 4,6 były + vat, dziś sprzedane 4,60 + vat łódzkie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v