Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Walka z ASF trwa w najlepsze kolejne hodowle będą miały powód do zamknięcia👏 Brawo Min. Rol., brawo służby. W 💩 siła. Dziękujemy 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Walka z ASF trwa w najlepsze kolejne hodowle będą miały powód do zamknięcia👏 Brawo Min. Rol., brawo służby. W 💩 siła. Dziękujemy 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

Opublikowano
39 minut temu, krilan06 napisał:

Ostatnio z bacami się spotkał, nie wiem czy robił za barana czy co 🤔

Patrz kiedyś sie smiali ze jak przyjechal na afere ze w woza do polski tuczniki z niemiec to ze mogl zobaczyc swinie a każdy ze sam widzi wieprza w lustrze a teraz za barana robi kurde ciekawe jakie kolejne zwierzatko będzie reprezentowal 

Opublikowano

U mnie chyba koniec hodowli będzie, do tej pory jakiś brak ogrodzenia przechodził ale dziś po kontroli kręcili nosem że słoma nie ogrodzona i chlewnie, chociaż flizem słoma okryta jest, a grodzić u mnie to sporo bo cała działkę z budynkami. Jeszcze socjalne każą dobudowywać.  Teraz wywalić kilkadziesiąt tysięcy w ten niepewny biznes to już w ogóle się odechciewa..

Opublikowano

No i twa dalej likwidacja świń pod pozorem bioasekuracji...... 

A walka z asf zeszła na drugi plan... 

Według rządu łatwiej likwidować świnie niż dziki.......... 

To wszystko zmierza do tuczu nakład czego do którego powiatowy wet nie ma wstępu i nic im nie zrobią...... 

Opublikowano (edytowane)
Dnia 4.05.2021 o 20:58, krilan06 napisał:

Wg mnie wszyscy won od koryta, inaczej się nic nie zmieni

Weź mnie nie rozśmieszaj  :D czasy decyzji rządu przeminęły z dniem wejścia do UE. Teraz jedynie są od informowania podjętych decyzji w Brukseli.  :P A że nie chce się przyznać, że tak naprawdę nic nie może, to się wstydzi nawet poinformować o podjętych już decyzjach.  :P

Edytowane przez deSilva
Opublikowano

To Ty mnie nie rozśmieszaj, czy my jesteśmy pod zaborami czy jak? Najpierw podpisują wszystko jak leci tak jak ostatnio z tym funduszem odbudowy, a potem mówią że od nich nic nie zależy. Ale jak się chwalić to pierwsi czego to my nie wywalczyliśmy 

Opublikowano

Bo to jest banda debili jak mowisz podpisuja bo kasa bedzie ale juz wymagan to nie taka sama droga ida jak niektorzy starajacy sie o programy z UE w biznespalanch pisza cuda niewidy by kase dostac ale jak wymagania trzeba spelnic no to juz problem i gadania ze unia zla bo kase dala a teraz odbiera 

O chwaleniu to juz nie mowvie ile to znowu kasy pis wywalczyl dla wsi i kazdy po worku dostanie

• Like 1
Opublikowano

Łódzkie dziś znajomy sprzedawał 4,80 + vat mam nadzieję że nie stańeją będę miał do sprzedania za 3-4 tyg 

7 godzin temu, adamn999 napisał:

dobrze że poprzedni rok w miarę plonował i nie muszę dokupywać, pszenżyto po 840 zł

wlkp

U nas łódzkie na rynku 800 jęczmień 900-1000 powarioali z tymi cenami udało mi się troszkę po 800 kupić,  ale jak brałem resztę też już po 900 i jęczmienia ciężko kupić u mnie 

Opublikowano

właśnie ze względu na te ceny zbóż i śrut sojowej i rzepakowej wolałem sprzedać zboże niż kupować warchlaki 

Opublikowano

raczej nie, może powiedzieć że jest na urlopie, trzodę oporządza pracownik, szwagier, sąsiad, bynajmniej ja taki myk zastosowałem, dzwonili w styczniu że za godzinę będą, przełożyliśmy wizytację o tydzień później. Dużo zależy od inspekcji

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v