Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
15 godzin temu, ws71 napisał:

Ciekawe gdzie, pszenżyto żniwa ok 530 netto,obecnie 750 netto, jęczmień 540- 560 ,obecnie 730 netto jak wam wychodzi 100zł/tona, soja potrzebna na wykarmienie 1 szt to koszt ok 72 zł w starych cenach , w nowych 96 zł

Wlasnie dzis zaklepalem pszenzyto po 700 ale brutto. 

Opublikowano
9 godzin temu, JanKrzysztof napisał:

To tanio kupiłeś, w Wielkopolsce cena za  pszenżyto 760 zł netto tona przy całym aucie.

Ale w wielkopolsce jaka hodowla trzody. Tez niby blisko mieszkam wlkp bo mam z 10 km do granicy województw ale hodowli tutaj akurat wielkich w blizszej odległości nie ma. 

Opublikowano
4 godziny temu, Dawid727 napisał:

Dla mnie możesz nie wierzyć. 😉 To nawet lepiej. Mniejsza konkurencja lepsze warunki, 🙂

Pokazałem Twój post gościowi tam gdzie pisałeś o ponad 50zł na czysto[ 14 lat staż w nakładczym] to się tylko uśmiechnął[ ostatnio robił za 5zł/szt] tak go przewieźli, wet który jeździ w hodowlach nakładczych tez był zdziwiony bo max co ostatnio jego klient wyciągnął to było 66zł /szt na czysto przy loszkach hodowlanych[ nie wiedziałem nawet że takie coś istnieje w nakładczym]

Co do cen  5,0 netto za E, co upadków i wentylacji na sasiedniej fermie w przypadku awarii wentylacji po ok 60 min w komorach świnie się dusza[ tem rośnie pow 50 stopni]

Opublikowano (edytowane)

Ostatni rzut wyszedł 67 netto minus wet, poprzedni 77 już na czysto ale to był wybitny rzut . To niech gość zmieni  firmę albo się do roboty przyłoży. 

Edytowane przez Dawid727
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v