Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
37 minut temu, pawel885 napisał:

Podobno jakiś kierowca PKS-ów opatentował ekonomizer 

Tylko że dziwnym trafem paliwa im wystarczyło na tyle km jakby jeździli eco 😀 pamiętam jak do gimnazjum nas woził kierowca ze wsi,gaz w opór,rozbujał Autosana i gasił,ile dojechał to potem odpalał i znowu to samo,najlepiej było z górki bo bujać aż tak nie musiał. I cyk paliwo do nowego Pronara było bo autobus na podwórku ciągle a nie na bazie.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tylko że dziwnym trafem paliwa im wystarczyło na tyle km jakby jeździli eco 😀 pamiętam jak do gimnazjum nas woził kierowca ze wsi,gaz w opór,rozbujał Autosana i gasił,ile dojechał to potem odpalał i znowu to samo,najlepiej było z górki bo bujać aż tak nie musiał. I cyk paliwo do nowego Pronara było bo autobus na podwórku ciągle a nie na bazie.

Przy takiej jeździe to mieli co spuszczać z baku 

Edytowane przez stempos1980
Litera
Opublikowano
6 minut temu, szymon09875 napisał:

A ja dzis palowalem focusa 1.6 w gazie :D najpierw spokojnie i nie robił lutututu ale przelaczylem na bogato na benzyne i wtedy odcinal :D szkoda ze slabszy na benzynie niz na gazie haha

A daj spokój, u was też takie rarytasy po 400?

Opublikowano
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Znajomy w pksie jeździł to nie spuszczał 🤔 tam już stała bańka uszykowana i odrazu w banke lał. Ale swoim tego paliwa z was bruku nie sprzedawal

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

A daj spokój, u was też takie rarytasy po 400?

Dałem 800 za niego jakos w listopadzie albo pazdzierniku, ale oplaty do czerwca opony wszystkie roczne zimowki, pół zbiornika gazu i 1/4 beny. No i radio sony prawie nowe :D

Opublikowano

Jak zawsze mam coś do powiedzenia, tak teraz mowę mi odjęło. Za co ta cena? 🤔😮

1 minutę temu, szymon09875 napisał:

Dałem 800 za niego jakos w listopadzie albo pazdzierniku, ale oplaty do czerwca opony wszystkie roczne zimowki, pół zbiornika gazu i 1/4 beny. No i radio sony prawie nowe :D

Warty swojej ceny, po żadne auto 🤔🤣

Opublikowano

Ja sie sam zdziwilem ze taki tani on był.  Kolegi z pracy brat sprzedawał, bo już strasznie zgnity i sie kontrolka od recznego świeci. No i fakt zgnity był bo w dwa progi weszla prawie cała pianka a świecąca kontrolka to przetarty kabel przy czujniku od recznego.

Teraz jest cienko cienki za 550 ale bez oc to nie biore :)

Opublikowano

U was też tylko trzeba sie orientowac, wielu ludzi sprawne auta na kasacje chce oddać. Dasz 50 zl więcej i bierzesz, nieraz nawet sie uda taniej. W okolicach Chojnic znajomy jeszcze bierze dopłatę za to ze zabierze auto z podwórka. 

Opublikowano
2 godziny temu, jacek1296 napisał:

Oczywiście wynik realny, ale jakie auto i jaka średnia predkość. Na takiej trasie, gdzie 95% to autostrada to średnia prędkość dla normalnej jazdy to 150-160km/h.

vw shran w 5 osób pod bagarz, skrzynia zmieniona na 6tkę ze 130, albo to 130tka była, jechał z nim sąsiad i mówił że dziadkowy połykacz kilometrów 120 i nic więcej

1 godzinę temu, pawel885 napisał:

Podobno jakiś kierowca PKS-ów opatentował ekonomizer 

pewnie pracował na h9

59 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Posiadam ten zacny wóz z Bawarii 😋 nawet kierunki działają 😀. E36 320i w benzynie

a w jakim nadwoziu ?

53 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

pałować to se można golfa 3 przed lidlem😋 ale nie bmw , tym bardziej moje bmw😂

bmw nie można pałować, się po prostu nie da, są 2 rodzaje użytkowania, dziadkowe i prawidłowe

39 minut temu, stempos1980 napisał:

Przy takiej jeździe to mieli co spuszczać z baku 

nooo, jak to legenda mówi, 3 miliony na blacie, 2 na luzie 

Opublikowano
58 minut temu, Belaruss820 napisał:

Drogą dedukcji jeżeli @Ursus932 szukał lawety na 600km?(już nie chce mi się cofać kilka  stron) to ten ciągnik pasuje do odległości

Mówił też, że do marca znika z forum  😂.  Drogą dedukcji to zaraz mu się krowa ocieli albo śwagier doradz, że taki i śmaki ten ciągnik i się rozmyśli.  Zwykły opowiadacz bajek z tego osobnika spod Bełchatowa. 

Opublikowano
5 godzin temu, Sylwekx25 napisał:

Ta tylko maksymalna prędkość samochodu ciężarowego pow 3.5 t poza obszarem zabudowanym to 70 km , na ekspresówkach i autostradach 80 km. Po drugie Gdyby każdy kierowca przestrzegał ograniczeń prędkości to było by dużo mniej wypadków i zgonów. Ale większość jeździ ile więcej, wyprzedają na 3 , niektórzy nawet prawym poboczem próbują jak szerokie i aby do przodu aby szybciej. I zabija taki albo siebie zostawiając rodzinę albo niewinnego człowieka który chciał normalnie przejechać/przejść z punktu A do B ale nie zdążył bo na jego drodze pojawił się taki szaleniec. I później zostają dzieci bez ojca/matki albo bez obojgu albo rodzice bez dzieci. I takie coś boli całe życie, cholernie boli. Nie mówię jeździć jak emeryt w niedzielę do kościoła ale jeździć tyle na ile pozwalają przepisy.

Przepisy to akurat są absurdalne. Jak jakaś pipa jedzie poza zabudowanym 65-70 km/H to weź go nie wyprzedź, temu są i później wypadki (w 95%) bardzo dużo jeżdżę widzę co się dzieje. Madka z bombelkiem dziodek z babkom to są dwie pierwsze grupy które nie powinny siadać za kierownicę. (Nie mam nic do kobiet za kierownicą, ale jeśli już jeździ to niech patrzy na drogę, A nie jednym okiem na dziecko drugim na drogę A w między czasie jeszcze z koleżanką na telefonie 

3 godziny temu, 6465 napisał:

Dwa tematy i na obu u d*pie maryny,  po kij tak skakać piszta w jednym. 

Też tak myślę. Wcześniej w pogodzie wszystko było tak teraz nie wiadomo czego się czepnąć

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v