Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 godzin temu, bratrolnika napisał:

Do 40tys.zł, tak, Ducato L2H2

Z silnikiem 2,2 to  6 koła na kapitalkę zostawić .Ducato ,boxer,jumper to porażka silnik.

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

To ja mam tak samo. Jak coś kupuje, to najczęściej dzwonię/jadę oglądać to, co jest realnie w mom zasięgu, a nie że chce wydać 10, a jadę oglądać coś sporo droższego, bo się pewnie utarguje. Gadam z kimś, pasuje mi cena to place i tyle. Wspominam zawsze coś tam o negocjacji, e najczęściej to widać takie końcówki, które właściciel sam przeznaczył na obniżkę, żeby obie strony były zadowolone. Np ciągnik był za 31, a przy rozmowie sprzedawca od razu mówi, że taniej jak 30nie sprzeda. To co ja mam się głupio targowac, jak mi cena pasuje. 

Ale pisałem parę razy, jak znajomy przywiózł swojego wujka, który chciał kupić pług 2skibowy do 60tki, żeby ogrodek mieć czym orać. Mówię, że mam ug3, kiedyś była rama podcięta, ale oralem nim i wszystko jest ok, ale jak chce na dwie orać, to w ogóle bez znaczenia. Jedna odkładnia do wywalenia (zgiąłem ja jak drugi pług przedstawiałem), ale dwie pozostałe nówki, plozy nówki, ścinacze  nówki, lemiesze bdb i do tego jeszcze kupka, z której można sobie wybrać ile się chce. Chciałem za to 300za sam pług, albo 400 że wszystkimi lemieszami (takich do orki, to spokojnie paręnaście by znalazł). No i przyjechał znajomy z tym wujkiem, a ten jeszcze nie podszedł do pługa i mówi, że drogo. Nóż k**wa mać. Potem, że jak się kupuje maszynę, to jeszcze śrubę centralna dorzucają. No ja pier**le. Już się wkurwiłem, jakby to nie była rodzina znajomego, to bym ku kazał wy***rdalać z podwórka, ale znajomy sam go opierdolil. No dobra, to on weźmie (łaskawca k**wa jego mać), ale czy im załaduje, bo zamiast ciągnikiem przyjechać, to wziął znajomego i na.orzyczepke załadować. Aaaaaaaaaaa dobra, załaduje. Zaczepiłem do ciągnika, coś gadamy, a ten czy może w dwóch ratach mi zapłacić, teraz 200 i 200 w przyszłym tygodniu..myślałem, że jebnę. Koniec końców na te 200zl to z dobry miesiąc czekałem, a jakby nie ten znajomy, który sam tego wujka cisnął, to pewnie bym musiał jeździć do kogoś do domu po 2stowy. Po takiej historii, to boję się kogoś na podwórko wpuszczać 😛

Ale za to jak kupowaliśmy mieszkanie, to wzięliśmy na przetrzymanie sprzedających i ostatecznie kupiliśmy za ~25% mniej niż cena wyjściowa byla

jak to w życiu. Raz się zyska a raz straci.

Opublikowano

ten z linku co @mariuszd93 wkleił już z kołyską, to już całkiem lux

parę przyczep zrobiłem, i mimo że na początku chcąc być konkurencyjnym ceną szukałem używanych siłowników, to nie zdarzyło się jeszcze żebym zamontował używany siłownik, nowy wychodzi ne wiele drożej niż używany, a często jest to cena porównywalna, tyle że używany wywrócił już tysiące ton, i ma 40 lat,a nowy jest nowy, i ma z reguły 2 lata gwarancji

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

No właśnie też to miałem napisać że ten siłownik co @mariuszd93 wstawił jest taniej i z kołyska, ten co @bratrolnika wstawił jest bez,a z kołyska prawie 1700. A panowie kule do wywrotu to 75 mm czy jakie? I czy 4 szt czy 2 na tył a na przód uszy? Aaa i jaka długość przewodu od siłownika do 🚜?

Tylko moje posty dochodzą z opóźnieniem bo mam cenzurę jak za komuny🤷,

a czy za darmo czy nie to już kwestia widzi mi się modka🤷

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano

Kule 70mm to niby do 8t piszą że są 

Czy dwie czy cztery to już jak ci się lepiej wydaje, robiłem i tak i tak, i obydwa rozwiązania są ok 

Przewód hydrauliczny na mizar można kupić, Waryńskiego, jakoś poniżej 100zl, długość 5300mm

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

W tym skraw met mają 4 szt kul 75mm za 430+ wysyłka, ten gość co Mariusz siłownik wstawił ma 2 szt 70 mm za 340,a uszy takie jak w d47 chyba po 70 zł za sztukę. To już lepiej wziąć komplet kul za 430 chyba??

https://sprzedajemy.pl/silownik-przyczepy-rosyjskiej-4-5-t-parczew-2-e30984-nr36187107

A taki siłownik nie mógł by być?. Aaa już dopatrzyłem, on jest inaczej mocowany🤦

Edytowane przez ZetorMisio
Opublikowano
3 godziny temu, ZetorMisio napisał:

W tym skraw met mają 4 szt kul 75mm za 430+ wysyłka, ten gość co Mariusz siłownik wstawił ma 2 szt 70 mm za 340,a uszy takie jak w d47 chyba po 70 zł za sztukę. To już lepiej wziąć komplet kul za 430 chyba??

https://sprzedajemy.pl/silownik-przyczepy-rosyjskiej-4-5-t-parczew-2-e30984-nr36187107

A taki siłownik nie mógł by być?. Aaa już dopatrzyłem, on jest inaczej mocowany🤦

4 kule to te pionowe, z nimi jest więcej roboty żeby je zamontować, bo musisz idealnie w osi je zamontować, no i rama na ramię wtedy nie leży, a wisi w powietrzu, chyba że będziesz kombinował z obniżeniem mocowania

27 minut temu, superfarmer02 napisał:

Takie osie to na złom

Opublikowano

Kiedyś taką jedną kupiłem, tylko dlatego że miała oponę którą potrzebowałem. Oponę przerzuciłem, felgi pociąłem, a oś leżała. Potem wspawalem ją w wózek sadowniczy, i do jej rozstawu wywiercilem w felgach Transita nowe dziury

@superfarmer02 to z tych wozów twoich to już chętniej drewno na opał wezmę

Opublikowano
14 minut temu, sebe1033 napisał:

Wałów Szukałeś a takie jak na 3 zdjęciu szukasz ?

https://www.olx.pl/d/oferta/agregat-kultywator-waly-brony-CID757-IDMKTDp.html#97212392d3

Podobno dobre na gliny 

Crosskill ponoć dobry, ale nie wiem czy cokolwiek z jakichś zakupów wyjdzie w tym roku. Znaczy w przyszłym. Jeszcze się nie zaczął, a mi już się pieniądze kończą 🤨 jutro maja mi kruszywo wozić, także jeśli przyjedzie tyle ile zakładam, to już będzie po zakupach

Opublikowano

😃 bo szukałeś to mi się przypomniało , jakie kruszywo i po ile teraz ?  No niestety plany duże a możliwości dużo mniejsze , ale to tak u wszystkich stety . Ja też jedno już zaklepałem a nad przyczepką rozmyślam 😅

Miał człowiek fantazję 😁 , fakt nie wygląda ale robotę robi , prawie przeładowcza , i trochę zlomu wykorzystał z gospodarstwa

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-do-zboza-CID757-IDMHUVd.html#9fc93af41f

Opublikowano

Chciałem w tym roku zrobić opryskiwacz,  kupić przyczepkę i jeszcze jedna opcja była. Wyskoczyły te podkłady, to już przyczepa odpadla. No to myślę na coś drobniejszego starczy - ten opryskiwacz i może właśnie wały i może zacznę materiał na dach kupować. No to wyskoczyły jakieś kowadło, imadło, narzędzia itd i już o ponad 3k biedniejszy. Do tego jeszcze skrzynia w zetorku. No a teraz te kruszywo i już dużego pola manewru nie ma 😐 

Kruszony beton z podkładów kolejowych -40zl/t + transport

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v