Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, jacek1296 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-autosan-d-47-CID757-IDLWLB9.html#3f7ebb468a

Może być? Ktoś chętny, to za flaszkę jutro będzie u mnie czekać.

@6465 Tomek bierz

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-autosan-d-47-CID757-IDLWLB9.html#3f7ebb468a

@6465 Tomek bierz

@6465 Tomek bierz

Opublikowano
9 godzin temu, Narko napisał:

Cena podana w ogloszeniu a "kasa na stole" to z reguly "dwa swiaty".  Handel "miedzy swoimi" gdzie "reka ,reke myje" zawsze idzie po kosztach.  Ceny zaporowe sa dla tych co boja sie zadzwonic, umowic sie na ogledziny by potargowac sie przy sprzecie. 

Taa , znaczy handlarz handlarzowi spuści z automatu ? U mnie w okolicy to już sztywne ceny mają no coś tam utrącisz ale bez przesady , nie to co u rolnika ale to też zależy u kogo .

Ceny zaporowe są , niekiedy wystarczy poczekać chodź można i się nie doczekać . Już widzę jak Stargujesz połowę ceny czy dajmy na to 30 % 😄

9 godzin temu, Narko napisał:

Ludziom nie dogodzisz 

Ludzie gadaja i gadac beda taka natura....

Gadanie to jedno , cwaniactwo to drugie . Kiedyś części od bizona sprzedawałem przez tel się umówiliśmy na kwotę a na miejscu raptem targuje , 

A najgorszy to ham jakiś był dzwoni ok 22 pyta czy cześć jest jak nowa , mówię że używana a ten raptem wyzwał i się rozłączył 

Się nie dziwie już handlarzom że tacy oschli są 

Opublikowano
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

@szymon09875 tak sobie myślę, ten gość co uproczywie z twoim zdjęciem ogłoszenia wystawia, a jakby tak na okres świąteczny z tym jego numerem wystawił jakiego ursusa 5314 za 30tys.zl??? I z dopiską że można dzwonić całą dobę???

👍 Ostatnio już podobny numer zrobiłem ale z d47 za 2200 :D

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, slawek74 napisał:

lepsza taka swoja niż ,,piękna,, 10t pożyczana

Taka 4,5t to już mam ino sztywną. I zdecydowanie porzyczoną wywrotkę wolę😁

Opublikowano
6 godzin temu, bratrolnika napisał:

@Agrest tam gdzieś w świętokrzyskiem jest zagłębie handlarzy busami, jakieś kontakty, opinie???

Kwestia ile chcesz przeznaczyć na tego busa, to Ducato ma być z tego co czytałem w innym temacie?

4 godziny temu, mf362 napisał:

Ponoć w świętokrzyskim nie kupuje się auta nawet osobówki

Że pełno oszustów i kombinatorów ( handlarzy)

Poniekąd trochę racji w tym jest, a szczególnie w okolicy Chmielnika bywałem w tamtejszych komisach i nie mam o nich  zbyt dobrych opinii. Fakt bywają tam czasem fajne furki ale trzeba uważać. Jedyny komis który mogę polecić to ten

https://auto-komis-chlewice.otomoto.pl/shop/

• Like 1
Opublikowano
53 minuty temu, sebe1033 napisał:

Taa , znaczy handlarz handlarzowi spuści z automatu ?  Już widzę jak Stargujesz połowę ceny czy dajmy na to 30 % 😄

Z calym szacunkiem ale nie uwazam sie za handlarza, tym bardziej nie wiem jakie sa zwyczaje pomiedzy nimi. Prosze nie oceniaj po pozorach. 

Opublikowano
1 godzinę temu, sebe1033 napisał:

Handel "miedzy swoimi" gdzie "reka ,reke myje" zawsze idzie po kosztach

A kto to napisał , wcale nie twierdze że handlarzem Jesteś 😀 , ale tak Pisałeś to moze coś wiesz ?

Pisałeś że jak Zadzwonisz to cenę stargujesz 

Opublikowano

Nie nie o to chodzi , coś tam można stargować albo niekiedy ledwo co , ale kolega pisał że zawsze mozna zadzwonić i targować tylko jak są te ceny zaporowe to żaden sens chyba że te 50 czy 30 % starguje .

Tylko o to mi chodzi powiedzmy maszyna rynkowo kosztuje 10000 zł , a ktoś taką samą prawie 😀 walnie za 20000 czy 15000 zł warto dzwonić i targować 🤨🤨🤨

To dla mnie cena zaporowa a nie nieznaczne różnice 

Opublikowano
4 godziny temu, Agrest napisał:

Gdyby to miało być bezawaryjne to do przełknięcia.

Ten mi się podoba , ale zadzwoniłem wczoraj przed południem. Stoi już bardzo długo. Nie wiem czy facet taki bełkot czy tak napruty.  W każdym razie  po kilku zdaniach miałem dość cwaniakowania i mądrzenia się . Rozłączyłem się bo jeszcze chwila a by coś we mnie pękło i doszłoby do połajanki🤣.

https://www.olx.pl/d/oferta/fendt-208v-ogrodniczy-sadowniczy-CID757-IDLzPIw.html

ten fendt wygląda jak zabawka

Opublikowano
10 minut temu, soltys48 napisał:

a co byś powiedział jak maszyna wystawiona była za 33, po rozmowie i wytknięciu braków/niedociagnięć spzredawca proponuje 28? a końcowa cena staje na 25?

Szok i niedowierzanie 😶,

Te sprzęty co mnie interesowały to  nie dało się stargować , u handlarza sztywna cena no coś szczypniesz ale to kosmetyka , a u rolnika to samo no zawyżona końcówka była do stargowania , albo właśnie beton maszyna nie warta ceny ale nie pogadamy ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v