Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
danielursus3p napisał:

Bo mi nie leży "pod ręką" a i ten silnik za kabina jak dla mnie porażka. Jest tu chłopak co się przesiadl z dominatora na mfa i mówi że claas jest gorzej przemyślany jak mf, albo inaczej niektóre rozwiązania claas ma przekombinowane 

to lexa bierz 🤭😁

Opublikowano
3 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Jezeli o wapnie temat. Znajomy kupil tego kilka palet po 600kg na palecie. Zaplacił 600zl i planuje to rozsiewać w sadzie pod jabłonie i pod dynie.

https://www.artbud.pl/pl/p/Wapno-hydratyzowane-budowlane-Izolbet-/35529

Pytam sie czy bedzie drzewa malowal a on ze normalnie rozsiewaczem chce to rozsiać. Trafiają sie twarde worki ze sam kamień. Ale czy te wapno ma sens w polu?

Z hydratem trzeba uważać bo można przedobrzyc

Opublikowano
13 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Daję 500. Załaduj, przywieź i rozładuj u mnie😁

Wolę żeby Radek zarobił na mnie niż ja na Tobie🤣

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

Budżet to max 120 tyś chyba że igła by się trafiła to 150. TX6x odpada. 

Tc to może jeszcze 

Ten tc to nie daleko mnie stoi. 

33 minuty temu, slawek74 napisał:

to lexa bierz 🤭😁

Nie mam tyle pieniędzy ;)

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, daron64 napisał:

Powracam z łożyskami. Przewalalem kilka sklepów i allegro i w zależności od kombinacji gdzie co taniej wychodzi to różnica w sumie koło stowki - dwóch. Wszystko w jednym sklepie w sumie nie do skompletowania. Jedno lozysko fłt, bo w bardziej markowych nic nie było, jedno to w ogóle jest na mizarze za 30zl, a w innym sklepie łożysko o tym oznaczeniu 250zl 🤷 to z tymi dwoma popytam w lokalnym sklepie no i jednego nie znalazłem w ogóle - chyba źle pomierzylem. Tak czy siak bez tych 3lozysk wychodzi na kombinacji fag/SKF/timken ~1700zl. Jutro będę przejazdem w lokalnym sklepie, to zostawię im listę, zobaczymy w jakich pieniądzach to skompletują. 

Aha i takie pytanie mam - w niektórych sklepach są oznaczenia luzu, w innych nie ma w ogóle o tym wzmianki. Jeśli jest onaczenie to na tych łożyskach, których szukam, to jest albo bez luzu, albo C3. Czy taki powiększony luz dużo zmienia w pracy lozyska? Na tych, które wyjąłem że skrzyni, ani na oznaczeniach z katalogu nic nie było o luzie, więc wnioskuje, że standardowy. Chodzi mi o to, czy jak nie ma podanego w sklepie to raczej jest standardowy, czy raczej pytać przez zamówieniem?

Ja oprócz jednego tryba spakowałem wszystko w jednym sklepie.

A tryb dobrałem w Mizarze -tam nie jest tanio

I niby jest na stronie a tak naprawdę trzeba zamawiać

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
16 minut temu, danielursus3p napisał:

Chyba nie załapałeś przekazu podprogowego teścia - Bierz,  dorzucę grosza🤭🤭🤭😜

Opublikowano
19 minut temu, danielursus3p napisał:

Tc to może jeszcze 

A może coś takiego ? https://www.olx.pl/d/oferta/kombajn-john-deere-1055-klima-z-austrii-CID757-IDMrCCk.html#976c9ee2af;promoted

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Chyba nie załapałeś przekazu podprogowego teścia - Bierz,  dorzucę grosza🤭🤭🤭😜

Aaa kurcza. To taka zachęta żeby się z córką szybciej ożenił 😅

1 minutę temu, jahooo napisał:

Stanowczo za maly. Kombajn ma robić około 200-250 ha w sezon. 

Opublikowano
3 godziny temu, ZetorMisio napisał:

Jeżeli się mylę to niech ktoś poprawi, przecież ten 1025 to to samo co 82 tylko ma turbo,most nic do rzeczy nie ma. Myślisz że 20 letni zagraniczny będzie lepszy niż nowy? 

Trochę się mylisz. Dużą zaletą takiego "zachodniego" ładowacza jest sztywna adaptacja z porządnymi odciągami do tylnego mostu - te polskie, nawet z tych droższych, blado pod tym względem wypadają. 1025 jest parę centymetrów dłuższy na obudowie sprzęgła (sprzęgło dwutarczowe)  niż słabsze modele i dlatego przednia część adaptacji będzie pasować do wszystkich a tylna już nie. Być może adaptacja jest uniwersalna, albo ktoś ją dopasowywał - ładowacz trzeba obejrzeć, bądź zadzwonić i się spytać...

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

No, to zacznij od konkretów -  jaki heder ? min/max ?

Ja mogę polecić NH TX34/36 z hederem 5m

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
4 minuty temu, danielursus3p napisał:

To 200 musisz szykować według twych wymagań

Opublikowano
1 minutę temu, jahooo napisał:

No, to zacznij od konkretów -  jaki heder ? min/max ?

Ja mogę polecić NH TX34/36 z hederem 5m

Max 4.8 min 4.2 

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

To 200 musisz szykować według twych wymagań

A czemu aż tyle ? 

Przed chwilą, logan3512 napisał:

@danielursus3p podobają mi się te new hollandy i może kiedyś zmienię zamiast bizona a ty co o nich sądzisz taki TC jak w linku by mi wystarczył

Na pewno części łatwo dostępne, wygodniejszy i wydajniejszy od bizona. No i przede wszystkim tańszy od konkurencji. Minus taki że mało który ma hydrostat. 

Opublikowano
8 minut temu, danielursus3p napisał:

Max 4.8 min 4.2 

A czemu aż tyle ? 

Na pewno części łatwo dostępne, wygodniejszy i wydajniejszy od bizona. No i przede wszystkim tańszy od konkurencji. Minus taki że mało który ma hydrostat. 

Bo coś starszego to ciężko trafić nie wychlastanego 

Opublikowano

Dlatego chce mfa. Stare całkiem to one nie są , tylko mało popularne. NH tc też jakos kosmicznie drogi nie jest  

Opublikowano

Panowie a ile mogę cenić za NH 1540 stan dobry, wszystko działa prócz wentylatora w kabinie. Heder 3.9m ? Sieje od tego roku rzepak i myślę jeszcze aby siać kukurydzy  i dla 7 ha zboża zastanawiam się czy sens jest trzymać dalej maszynę?

20200808_091710.jpg

Opublikowano
39 minut temu, danielursus3p napisał:

Tc to może jeszcze 

Ten stary TC to szału nie robi, na 200 ha nie polecam,  będziesz się męczył. To jest ulepszony Bizon i nic po za tym.  Sąsiad miał takiego a ja kupiłem TC 5060 z koszem sitowym z CX, 2012 r  ,to kosiliśmy koło siebie taką samą pszenicę, pole 600 długie. Ja robiłem 3 długości, a  on 2 długości pola, więc dużo wolniejszy. W następnym roku sąsiad zamienił TC na Lexa 540. 

Tx szukaj kolega miał chawwalił  to zasuwał.  

Opublikowano
9 minut temu, GRZES1545 napisał:

Panowie a ile mogę cenić za NH 1540 stan dobry, wszystko działa prócz wentylatora w kabinie. Heder 3.9m ? Sieje od tego roku rzepak i myślę jeszcze aby siać kukurydzy  i dla 7 ha zboża zastanawiam się czy sens jest trzymać dalej maszynę?

20200808_091710.jpg

A ile mniej więcej cenisz ? Na fotce ładny stan

Opublikowano
14 minut temu, GRZES1545 napisał:

20200808_091710.jpg

25 do 30 tys, ma sieczkarnie, szerokie koła, wysuw motowideł.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v