Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym rzecz że ciężko znaleźć wajchotronic żeby nie było starocie. Części do takich są? Nigdy nie miałem styczności z zagramanicznymi ciągnikami a potrzebuję ciężkiego mocnego konia bo ha przybyło a rusek się mały zaczął robić.

Opublikowano
Grzechooo napisał:

W tym rzecz że ciężko znaleźć wajchotronic żeby nie było starocie. Części do takich są? Nigdy nie miałem styczności z zagramanicznymi ciągnikami a potrzebuję ciężkiego mocnego konia bo ha przybyło a rusek się mały zaczął robić.

za fendem też można zwrócić uwagę ...

Opublikowano
1 godzinę temu, Grzechooo napisał:

Dużo zależy jaki chcesz budżet przeznaczyć na tego wynalazka😁

Opublikowano (edytowane)

Ale on ma wersję 698T , a tam siedzi inny silnik niż w 698

to są dwa oddzielne modele z różnymi silnikami, a nie ten sam silnik z dołożonym turbo

w zwykłym 698 jest a4.318

w 698T jest A4.236 z turbiną

liczba po kropce oznacza pojemność skokową silnika w calach sześciennych, a 4.318 jest większy i dłuższy

wersja 698T jest ciut żwawsza i krótsza, przez co zwrotniejsza

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

On ma chyba silnik a4 318  bo pytałem go o to pod jednym ze zdjęć. Na zdjeciu które wstawiłem wyżej widac ze to silnik a4 318, a stąd wiem bo posiadałem taki ciągnik przez 12 lat.

Opublikowano

Być może jest to 318, ale wersja turbo to przeszczep z 595T, mało udany zresztą

Ja od takiego ciągnika trzymałbym się z daleka, bo A4.318 to linia rozwojowa A4.270 znanego jeszcze z claas-a Europa, bardzo stary silnik i w zasadzie poza uszczelką pod głowicę , uszczelkami dołu silnika czy pompką paliwową i końcówkami wtrysków, ciężko coś do tego silnika znaleźć. WIem, bo remontowałem A4.270

To stara generacja niskoobrotowych silników, które wyszły z produkcji  gdzieś w połowie lat 80-tych, bo już wtedy były zabytkiem techniki

• Like 1
Opublikowano
stempos1980 napisał:

Dużo zależy jaki chcesz budżet przeznaczyć na tego wynalazka😁

+/- 60 z naciskiem na -😉 parcia mocnego nie mam wiadomo zima to czas na kupno jest ale im więcej czytam tym bardziej nic nie wiem. Na olx mam powiadomienia z ościennych województw i średnio jest co wybrać, jakbym miał jechać oglądać to wolałbym znaleźć parę sztuk po drodze bo wiadomo czas mój i znawcy co by miał ze mną jechać. Wiadomo musi być ktoś kto będzie studził emocje, zwłaszcza że sam nie pracowałem na takich sprzętach, myślę że po przesiadce z ruska wszystko byłoby fajne, nie ubliżając mtzowi bo to całkiem przyzwoity ciągnik.

Opublikowano
6465 napisał:

54 minuty temu, witejus napisał:

Na takie to mnie nie stać. Może kupię tego z Lidla.

Kupuj ryobi, daje radę i można dużo sprzętu mieć na jednej bateri.

Grzechooo napisał:

Zobacz sobie ciągniki Ford/New Holland Skrzynie dość fajne, ale nie wiem jak z cenami i dostępnością części.

• Thanks 1
Opublikowano
3 godziny temu, jahooo napisał:

Być może jest to 318, ale wersja turbo to przeszczep z 595T, mało udany zresztą

Ja od takiego ciągnika trzymałbym się z daleka, bo A4.318 to linia rozwojowa A4.270 znanego jeszcze z claas-a Europa, bardzo stary silnik i w zasadzie poza uszczelką pod głowicę , uszczelkami dołu silnika czy pompką paliwową i końcówkami wtrysków, ciężko coś do tego silnika znaleźć. WIem, bo remontowałem A4.270

To stara generacja niskoobrotowych silników, które wyszły z produkcji  gdzieś w połowie lat 80-tych, bo już wtedy były zabytkiem techniki

No to chyba budiet przeszczep .bo  bo oznaczony a4.318 i turbawka jest. 

Opublikowano
20 godzin temu, 6465 napisał:

https://allegro.pl/oferta/udarowy-klucz-elektryczny-kol-800nm-1-2-adaptery-10876396230 wierzyć w to 800nm? Mam chęć na parkside z Lidla ale tamten ma 500nm.

Stoje przed podobnym wyborem. Kusi Lidl, bo bez kabla, ale rozum mówi bierz Yato na kablu. Znajomy kupił tego Parkside'a i fajnie to działa i bije sie z myślami cały czas. Oglądałem jakieś testy na YT i jednak Yato na kablu wygrywa

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v