Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
ZetorMisio napisał:

23 minuty temu, slawek74 napisał:

nie mniej niż dwie opony na miesiąc

Nowe czy takie jak te Twoje? 

myślę że te odemnie 😁 a reszta niech się zastanawia 😜 ale możesz próbować jak za cztery 😁

Opublikowano
wojtal24 napisał:

wojtal24 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-axion-810-CID757-IDLRbR5.html zna ktos tego sprzedawce albo mial doczynienia z nim? jakies opinie?

ktos zna tego sprzedawce handlarza?

wojtal24 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/claas-axion-810-CID757-IDLRbR5.html zna ktos tego sprzedawce albo mial doczynienia z nim? jakies opinie?

zna ktos tego handlarza?

ktos cos sie wypowie?

Opublikowano
40 minut temu, stempos1980 napisał:

Tylko nowe i marki premium 😁

Nowe,premium 520/70/38 to ok 4 tys szt,razy 2 to ładna sumka🤭

23 minuty temu, slawek74 napisał:

myślę że te odemnie 😁 a reszta niech się zastanawia 😜 ale możesz próbować jak za cztery 😁

Ale to miesięcznie czy rocznie?

Opublikowano

pisze że sprawny 🤭😁

ZetorMisio napisał:

Jutro mam się z nim spotkać na tej działce i będę wiedział. Tyle że dochodzi w razie W niszczenie upraw,jakieś koleiny na wiosnę itp itd, ale nawet 2-3 tys rocznie to by było chyba nie mało?

chcij chociaż 5

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, ZetorMisio napisał:

Jutro mam się z nim spotkać na tej działce i będę wiedział. Tyle że dochodzi w razie W niszczenie upraw,jakieś koleiny na wiosnę itp itd, ale nawet 2-3 tys rocznie to by było chyba nie mało?

To zapytaj czy wpisuje kabel w księgę wieczystą. Poza tym, czemu nie może podłączyć na tamtym słupie?

Opublikowano

Sprawa - robił ktoś skrzynie w ciężkiej serii? A może ktoś z opisu coś będzie w stanie podpowiedzieć.

Wymieniliśmy sprężynki od kulek zatrzasków i podokrecalismy śruby na wodziku, bo były kuzne. Złożyliśmy wszystko, jazda próbna - ciągnik jest jakby  cały czas na 4biegu. Reduktor chodzi ok. Wajcha od biegów niby chodzi ok, chodzi tak jakby biegi wszystkie wchodziły. Ale, np. wrzucam reduktor na R, biegi na 2. Ciągnik rusza do tyłu, ale jest na 4biegu, nie na 2.

Wrzucam 1,3,4, N - cały czas jest na 4biegu.

Tylko że-  jak jest na 4, albo na N - chodzi jakby to powiedzieć luźno, tzn jadę do przodu lekko pod gore na powiedzmy I/4, wciskam sprzęgło - ciągnik się zatrzymuje i swobodnie cofa. Wrzucam I/1,2,3 i ciągnik jedzie do przodu (tak jak wcześniej pisałem na 4 jest, niezależnie od wrzuconego biegu), wciskam sprzęgło - ciągnik się zatrzymuje zaczyna się cofać i staje - tak jakby coś trzymało. 

No i mamy dylemat, bo pierwszy pomysł był taki, że jak zakładaliśmy pokrywę, to ruszyliśmy wodzik, który wbił 4bieg i wajcha blokuje. Ale jakby tak było, to nie wchodziłyby inne biegi, a już napewno z wrzuconymi dwoma biegami by nie jechał. 

Ktoś ma jakiś pomysł?

Opublikowano
5 godzin temu, daron64 napisał:

Sprawa - robił ktoś skrzynie w ciężkiej serii? A może ktoś z opisu coś będzie w stanie podpowiedzieć.

Wymieniliśmy sprężynki od kulek zatrzasków i podokrecalismy śruby na wodziku, bo były kuzne. Złożyliśmy wszystko, jazda próbna - ciągnik jest jakby  cały czas na 4biegu. Reduktor chodzi ok. Wajcha od biegów niby chodzi ok, chodzi tak jakby biegi wszystkie wchodziły. Ale, np. wrzucam reduktor na R, biegi na 2. Ciągnik rusza do tyłu, ale jest na 4biegu, nie na 2.

Wrzucam 1,3,4, N - cały czas jest na 4biegu.

Tylko że-  jak jest na 4, albo na N - chodzi jakby to powiedzieć luźno, tzn jadę do przodu lekko pod gore na powiedzmy I/4, wciskam sprzęgło - ciągnik się zatrzymuje i swobodnie cofa. Wrzucam I/1,2,3 i ciągnik jedzie do przodu (tak jak wcześniej pisałem na 4 jest, niezależnie od wrzuconego biegu), wciskam sprzęgło - ciągnik się zatrzymuje zaczyna się cofać i staje - tak jakby coś trzymało. 

No i mamy dylemat, bo pierwszy pomysł był taki, że jak zakładaliśmy pokrywę, to ruszyliśmy wodzik, który wbił 4bieg i wajcha blokuje. Ale jakby tak było, to nie wchodziłyby inne biegi, a już napewno z wrzuconymi dwoma biegami by nie jechał. 

Ktoś ma jakiś pomysł?

Na tych zdjęciach co wcześniej wstawiałeś wyglądało jakby był wpięty bieg. 

Opublikowano

Nie no od tamtych zdjęć, to już na polu skrzynie rozblokowalismy, założyliśmy pokrywę, zjechaliśmy do domu, spuściliśmy olej, zdjeclismy pokrywę, wszystko przejrzelismy, podnieśliśmy na lewarku - koło lekko się krecilo, wszystko chodziło, a po złożeniu wszystkiego ciągnik jest jakby cały czas na 4biegu. W sobotę będziemy znowu zdejmować pokrywę, ale myślałem że ktoś może w międzyczasie jakiś pomysł podrzuci, co mogło pójść nie tak.

Opublikowano

Koło się kręci, bo mechanizm różnicowy tak działa, trzeba było patrzeć, czy oba koła na raz się kręcą

Może urwał sie wodzik albo śruba trzymająca wodzik i nie wyrzuca do końca

Opublikowano
7 godzin temu, TheraRolnik napisał:

Ma ktoś taką ? Opłaca się ?

Screenshot_20211104-225417.png

Mam taką od wiosny, na początku były problemy bo nie chciała podawać smaru, dwa razy była wysyłana na gwarancję, ale teraz póki co sprawuje się bardzo dobrze, najważniejsze to nie przekraczać max ciśnienia powietrza.

Opublikowano

Miałem tego typu smarownice pneumatyczną bodajże firmy BASS - czyli typowy chińczyk. Nie wiem jak w tych droższych, ale u mnie to była porażka. Nie czujesz kiedy smar idzie, a to podstawa na gospodarstwie, gdzie część maszyn smaruje się sezonowo. Druga sprawa, to strzelanie smaru z odpowietrznika. Nie wiem czy to tylko u mnie coś takiego miało miejsce, czy to cecha tego typu urządzeń, ale szybko została rzucona w kąt. Jeżeli ktoś potrzebuje to piszcie.

Opublikowano

ja mam adlera, super sprawa , smarowanie kombajnu 2 razy szybciej jak zwykła i wygodniej, jedną ręką można wężyk przytrzymać jak coś nie chce iść , a w ręcznej lipa. Ja polecam.

Opublikowano

Mam zwykła deptana z baas i też nieraz się zapowietrza ale jak idzie to idzie pięknie. I tam tak jak mówisz czuć kiedy idzie smar. Znajomy kupił pneumatyczna to dekle od łożysk podajnika w bizonie to strzelały jak nie wiem. Strach było chodzić w trakcie smarowania dookoła bo można było dostać. Nie kupiłbym tego pneumatyka.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v