Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

chyba najbardziej to chińskie wzmacniacze do GSM - zakłócają wszystko

no i szerokopasmowe wzmacniacze do TV bez separacji kanałów, jak masz sobie założyć, to na konkretne pasmo TV, którego potrzebujesz

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, gregor1284 napisał:

Te wzmacniacze GSM to chyba nielegalne są? 

niby tak, ale niektórzy nawiedzeni to kupują i instalują, potem cała okolica nie ma łączności, interwencja UKE, pół roku czekania, ludzie klną na operatorów GSM a winien taki  nawiedzony

Praktycznie każdy artykuł , jaki znalazłem na temat "odstraszanie elektromagnetyczne" dotyczy tego jednego urządzenia i firmy, czyli jest to zwykła reklama. O ile urządzeń ultradźwiękowych jest na rynku sporo, to "elektromagnetyczny" jest tylko ta jedna firma i ze 2 modele. To zastanawiające.

Pisze w ulotce "działa dezorientująco na orientację przestrzenną zwierząt, wywołując niepokój" - ciekawe, czy na człowieka tak samo nie działa, w końcu większy organizm będzie akumulował większą ilość energii.

Zużycie mocy 7W, jeśli moc emisji to 1W , to jest to 10x więcej niż norma dla GSM

Edytowane przez jahooo
Opublikowano
jahooo napisał:

chyba najbardziej to chińskie wzmacniacze do GSM - zakłócają wszystko

no i szerokopasmowe wzmacniacze do TV bez separacji kanałów, jak masz sobie założyć, to na konkretne pasmo TV, którego potrzebujesz

jak zakłócają wszystko to może by to kupić i jak handlarz po świnie do teścia przyjeżdża włączyć co by nie mógł wagi z pilota obsługiwać tylko z panela ręcznie. To by może w koncu waga się zgadzała☺

• Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, jedrus2020 napisał:

jak zakłócają wszystko to może by to kupić i jak handlarz po świnie do teścia przyjeżdża włączyć co by nie mógł wagi z pilota obsługiwać tylko z panela ręcznie. To by może w koncu waga się zgadzała☺

są takie jammery - na przykład w wojsku, zakłócają wszystkie pasma użyteczne na danym obszarze

Opublikowano

Tydzien zaczął mi sie konkretnie. Rano o 5 tesciowa mnie budzi ze byk sie zerwal. Jebaniutki zdjal łańcuch przez rogi(nie mam pojęcia jak to robi a to juz drugi raz). Wybiła mnie z rytmu snu ale musialem zrobic porzadek z tym. Wczoraj mowila ze woda gdzies cieknie z bojlera z solarow. Przed chwilą znalazlem przyczynę. Pęknięty zawór.

A wczoraj zmarla teściowej mama i jutro pogrzeb.

20211011_090119.jpg

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Belaruss820 napisał:

Tydzien zaczął mi sie konkretnie. Rano o 5 tesciowa mnie budzi ze byk sie zerwal. Jebaniutki zdjal łańcuch przez rogi(nie mam pojęcia jak to robi a to juz drugi raz). Wybiła mnie z rytmu snu ale musialem zrobic porzadek z tym. Wczoraj mowila ze woda gdzies cieknie z bojlera z solarow. Przed chwilą znalazlem przyczynę. Pęknięty zawór.

20211011_090119.jpg

Czyli cięcie rury 

https://www.facebook.com/Sluzbywakcji/videos/237615945053806/ 

Tak się bawi policja

Edytowane przez stempos1980
Dopisanie
Opublikowano

Panowie te odstraszacze to gówno warte. Jeżeli było by coś warte to było by powszechnie używane w przemyśle przetwórczym i spożywczym a gdzie sie nie ruszysz to zakłady poobkładane skrzynkami narzędziowymi z trutką w środku a nie jakimiś wynalazkami.

Opublikowano
37 minut temu, stempos1980 napisał:

Czyli cięcie rury 

Najgorsze ze hydraulik w delegacji na Śląsku,jego ojciec tez na robocie i musze czekać. Ten zawor zakrecamy na zimę bo to woda na dwór. I teraz musi byc otwarty bo wtedy tylko sie sączy,a jak zamkne to wali przez to pęknięcie. 

Opublikowano
7 minut temu, Belaruss820 napisał:

Najgorsze ze hydraulik w delegacji na Śląsku,jego ojciec tez na robocie i musze czekać. Ten zawor zakrecamy na zimę bo to woda na dwór. I teraz musi byc otwarty bo wtedy tylko sie sączy,a jak zamkne to wali przez to pęknięcie. 

Zawór zamontowany na sztywno bez żadnych śrubunków to jest porażka

• Like 1
Opublikowano

Wszystko na sztywno. Slaby dostęp,rura z podlogi wychodzi, pozniej za zaworem kolanko na sztywno w ścianie prawie a jeszcze na dworze rozkuwać bo zalepione,wczesniej luźniej chodzila bo byla dziura większa a teraz płytkami ułożone. Niech to fachowiec zrobi. Ja mam inne sprawy na głowie

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

20211011_090119.jpg

Przetnij zawór,  wykręć nypel  i zamiast nypla może podejdzie ci zawór ze  śrubunkiem

Edytowane przez 6465
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v