Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dyszel ,to akurat łatwa rzecz do naprawy ,ale kutwa nie tyle ,za to . W tej cenie bez pier.......,można samemu udjablić ,a nie ze starym się pier...... Nauczeni jesteśmy stare klamoty reanimować ,tylko w imię czego . że za pół ceny ?

• Like 1
Opublikowano

Ale może bezpieczniej, a na pewno taniej niż kupić nowy

trzeba sie zastanowić, co ważniejsze, życie i zdrowie, czy kilka zł "oszczędności"

widziałem, jak taki prostowany i wzmacniany dyszel od przyczepy  puścił na drodze i przyczepa poszła w ciągnik z góry, całe szczęście, kierowca się tylko potłukł, ale w ciągniku przednią oś urwało, szyby pobite w orzeszku

• Like 1
Opublikowano

Wychodząc z tego założenia, każda samoróbka jeżdżąca po drogach to zagrożenie, a ludzie którzy je robią powinni iść do pierdla...

Czy i co reanimować trzeba ocenić indywidualnie, w zależności od rodzaju uszkodzenia

Opublikowano
mariuszd93 napisał:

Wychodząc z tego założenia, każda samoróbka jeżdżąca po drogach to zagrożenie, a ludzie którzy je robią powinni iść do pierdla...

Czy i co reanimować trzeba ocenić indywidualnie, w zależności od rodzaju uszkodzenia

samorobki są na ile ton?Gora 4 i teoretycznie po drogach nie jeżdżą tylko wokół domu. A tu zaczep może przenosić nawet 15 ton jak ktoś zepnie dwie przyczepy i takim zestawem wyjedzie na drogę publiczną. Więc różnica jest.

Opublikowano

Tylko ze tak jak mówię jednoosiowki są do 4 gora 5 ton i to byle 30 już zatrzyma. I raczej nikt nie będzie się taką przyczepa zapedzal w dalekie trasy. Który rozrzutnik ma sprawne hamulce mowa tu oczywiście o takich małych do 4t

Opublikowano

Jakiś czas działa - to zależy od konkretnego wykonania. Emituje ultradźwięki. Upierdliwe, bo często baterie padają , a zazwyczaj nie ma żadnego wskaźnika, że juz zdechły, a i nie słychać, czy działa.  Dobrze jest pomyśleć o zasilaczu.

Ultradźwięki mają ograniczony zasięg i są tłumione przez pudełka, worki itp, dlatego warto to ustrojstwo zainstalować ciut wyżej, tak, jak kamerki obserwacyjne, żeby wiązka obejmowała jak największą otwartą przestrzeń.

Samo takie urządzenie to na kilkanaście m2 powierzchni. Do tego saszetki z trutką i na jakiś czas spokój.

Opublikowano

Nawet nie otworzyłeś linku...

To akurat jest elektromagnetyczny odstraszacz, podłączany do gniazdka

13 minut temu, jahooo napisał:

Jakiś czas działa - to zależy od konkretnego wykonania. Emituje ultradźwięki. Upierdliwe, bo często baterie padają , a zazwyczaj nie ma żadnego wskaźnika, że juz zdechły, a i nie słychać, czy działa.  Dobrze jest pomyśleć o zasilaczu.

Ultradźwięki mają ograniczony zasięg i są tłumione przez pudełka, worki itp, dlatego warto to ustrojstwo zainstalować ciut wyżej, tak, jak kamerki obserwacyjne, żeby wiązka obejmowała jak największą otwartą przestrzeń.

Samo takie urządzenie to na kilkanaście m2 powierzchni. Do tego saszetki z trutką i na jakiś czas spokój.

Opublikowano
2 minuty temu, pafnucy napisał:

A nie lepiej, tak po ludzku, trutki nastawiać? 

Chodzi o poddasze użytkowe , powkladałem trutki otworami na lampy w suficie, ale nie wszędzie się da,a coś kurła skrobie... Nie mam pojęcia jak tam wlazło

Przed chwilą, jahooo napisał:

No właśnie nie otwierał mi się link - jak do gniazdka, to tym lepiej, ale pozostałe wady pozostają - te głośniczki mają ograniczony zasięg

Ale to nie jest ultradźwiękowe, tylko niby emituje fale elektromagnetyczne w istniejącym okablowaniu...

No i z tego co piszą ma zasięg około 130m

Opublikowano

Nie widziałem takiego nigdy w działaniu, raczej emisja ultradźwięków przez kable może być problematyczna, poza tym, może generowac zakłócenia w sieci energetycznej, zakłócać WIFI i komórke, trzeba brać to pod uwagę.

Opublikowano (edytowane)

Na logikę - jak do sieci energetycznej wprowadzisz obce impulsy elektromagnetyczne, to powstaną interferencje i zakłócenia. Papier wszystko przyjmie, a my potem w firmie się bujamy, bo klientom komórki nie działają, WIFI nie ma zasięgu, telefony trzeszczą.

Zrobisz jak zechcesz - co najwyżej wtopisz 100zł, tylko napisz, jak działa. Może faktycznie działa, do mnie ten jeden komentarz jakoś na razie nie przemawia.

Skoro działa na szczury i myszy, musi też oddziaływac na koty i psy - nie ma opcji, żeby było inaczej

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Zetorek stoi z tą skrzynią - przez weekend męczyłem sianie. No i tak jak się wyskakalem małym zetorkiem po glinie to znowu wrócił pomysł walow, o ile oczywiście w tej skrzyni to nic poważnego i coś kasy mi zostanie (pomysłów jest wiele na wydanie, a u mnie takie decyzje to zawsze dluuugi proces). Tak czy siak tak się zastanawiam nad paroma sprawami.

1) Jakiej szerokości waly (w praktyce, po pagórkowatym terenie), pociągnie ciągnik 80km z przodem. Chodzi mi o cambridge i crosskile. Druga sprawa, jakiej szerokości takie wały, ale zawieszane da radę podnieść?

2) Jaka wagę może mieć podwójny(ew pojedynczy) Campbell o szerokości ok 1.2m? Chodzi mi o to, czy da radę zrobić do niego mocowanie, żeby podnosić go razem z pługiem zagonowym, czy nie ma szans i tylko ramię i ciągany? Większość ma koła 90cm z tego co widziałem

Opublikowano
14 minut temu, jahooo napisał:

Na logikę - jak do sieci energetycznej wprowadzisz obce impulsy elektromagnetyczne, to powstaną interferencje i zakłócenia. Papier wszystko przyjmie, a my potem w firmie się bujamy, bo klientom komórki nie działają, WIFI nie ma zasięgu, telefony trzeszczą.

Zrobisz jak zechcesz - co najwyżej wtopisz 100zł, tylko napisz, jak działa. Może faktycznie działa, do mnie ten jeden komentarz jakoś na razie nie przemawia.

Skoro działa na szczury i myszy, musi też oddziaływac na koty i psy - nie ma opcji, żeby było inaczej

A co najbardziej zakłóca tv, pytam żeby uniknąć takiego urządzenia 🤔

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v