Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6465 napisał:

Potrzebuje takie dwie rolki, tylko ta cena mnie przeraża. Chyba że sam taki plastik by gdzieś kupił?

https://allegro.pl/oferta/0-62-rolka-oporowa-10067261942

musi chyba byc cos twardego ze taka cena moze spróbuj dopasowac od paleciaka rolke i przeciac

6465 napisał:

w gabinie w agromie na Warszawskiej dostaniesz a macie jeszcze te Grene w Kocierzewie bo kiedys to chyba mial gos od nas sklep w Kocierzewie i Kiernozi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

No mój szwagier kupuje wyjucha🤦 

Jutro jadę z nim oglądać

Jak się nie zdecyduje. To jest c355 za rozsądne pieniądze zadbany i godny polecenia. Facet o niego dbał ,zmarł a dzieci puściły glebę w dzierżawę i maszyny sprzedają.

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

musi chyba byc cos twardego ze taka cena moze spróbuj dopasowac od paleciaka rolke i przeciac

w gabinie w agromie na Warszawskiej dostaniesz a macie jeszcze te Grene w Kocierzewie bo kiedys to chyba mial gos od nas sklep w Kocierzewie i Kiernozi

Grene jest i takie śruby mają, a ten gość z topulna ma sklep. Nazywamy go oryginał bo co by się u niego nie kupowało to mówi że to orginalne.😁

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, MF675ursus napisał:

Chyba szwagier lubi jak go okłamują, "Ciągnik jest cały w oryginalnym lakierze"

Tu masz racie lakier z 84r świeci się jak psu jajca na mrozie 

Jego kasa .

Ja osobiście bym nie kupił wyjucha 

Opublikowano (edytowane)

Nie jest oryginalny, malowane miał koła, przedni zaczep, i częściowo maskę- inny odcień ramki przy chłodnicy oraz pulpitu z zegarami a także jest naklejka z nazwą zamiast malowanego napisu z szablonu, więc handlarz kłamie pisząc że "cały w oryginalnym lakierze", do tego jakimś dziwnym trafem wszystkie ciągniki ma w tym samym kolorze... Nie powinno być 6 obciążników z przodu, zamiast 4? Macie podstawy do negocjacji, bo w ogłoszeniu co innego napisane niż w rzeczywistości ;)

Edytowane przez MF675ursus
Opublikowano
54 minuty temu, MF675ursus napisał:

Chyba szwagier lubi jak go okłamują, "Ciągnik jest cały w oryginalnym lakierze"

Trochę znam tamte okolice

Miałem dziewczyne z tamtych stron

Handlarz głównie skupuje c360 poniżej 15 tys a potem szykuje i 20 tys .

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

Nadal ma

2 godziny temu, stempos1980 napisał:

Wolałbym za pół pieniędzy jaką znaleźć, i samemu poprawić, wyjdzie taniej i pewniej

A jeszcze bardziej wolałbym się nie pchać w wyjucha 

Może jakiego pierdusona 255 lepiej

1 godzinę temu, 6465 napisał:

Grene jest i takie śruby mają, a ten gość z topulna ma sklep. Nazywamy go oryginał bo co by się u niego nie kupowało to mówi że to orginalne.😁

Też znam go jako Oryginała

• Like 2
Opublikowano

Przyjechał majster z 10 min .polatał po kablach posprawdzał ,i wynalazl , Zaciąl się zawór przy sprężarce agregatu ,tam przy  ,, takich ustawianiach temperatury''. Lekko kluczem trącił i wszystko gra. Tak że stycznik ok. A ja żem was po manowcach ciągał 😔

Opublikowano
43 minuty temu, stempos1980 napisał:

Ja mówiłem szwagrowi żeby poszukał sobie coś z gospodarstwa a nie od handlarza.

Z gospodarstwa to jedno,a drugie że zamiast 60 lepiej już nawet jakiegoś starego Zetora, przynajmniej hydraulika działa bez wom, i ma ręczne sprzęgło do wom.no i większość ma wspomaganie.

• Like 2
Opublikowano
46 minut temu, stempos1980 napisał:

Ja mówiłem szwagrowi żeby poszukał sobie coś z gospodarstwa a nie od handlarza.

Ja żem se kupił ciągnik od gospodarza🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
11 minut temu, ZetorMisio napisał:

Z gospodarstwa to jedno,a drugie że zamiast 60 lepiej już nawet jakiegoś starego Zetora, przynajmniej hydraulika działa bez wom, i ma ręczne sprzęgło do wom.no i większość ma wspomaganie.

I gdzie do tego starego Zetora części kupi? Nie pisz czasem że "to prawie siuntka" i będą pasować, bo tak nie jest

Opublikowano

ten sławny Landini? A możesz przypomnieć co i za ile w nim wyszło? Kiedyś pytałem, ale skleroza

11 minut temu, Agrest napisał:

Ja żem se kupił ciągnik od gospodarza🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, MF675ursus napisał:

I gdzie do tego starego Zetora części kupi? Nie pisz czasem że "to prawie siuntka" i będą pasować, bo tak nie jest

Wiem że nie pasują. A gdzie kupić? W Techrolu mają chyba wszystko do Zetorów.

Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

@6465 zobacz, taki zamiast siuntki to byłby rarytas, co nie???

A i szwagier @stempos1980 jakby chciał trochę dołożyć to też pewnie dobrze by na tym wyszedł

https://www.olx.pl/d/oferta/ursus-4512-stan-bardzo-dobry-1988r-wspomaganie-oryginal-CID757-IDLnbXw.html

Taki coś odpada.

Tamten ma dwa wybuchy i jedziemy oglądać tego bez kabiny.

Pierdusona 255 też nie chce.

6 minut temu, MF675ursus napisał:

A to się nie kupi do 5011 czy serii 47i 49 części?

Opublikowano
7 minut temu, daron64 napisał:

ten sławny Landini? A możesz przypomnieć co i za ile w nim wyszło? Kiedyś pytałem, ale skleroza

Za dużo by wracać. W każdym razie lakier i 3 opony były w super stanie.😋

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v