Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Ursus932 napisał:

To są pistolety niskociśnieniowe , polecam ,sam takim maluje od kilku lat , w robocie na stolarni też tylko takie używaliśmy

Ale żmijkę kupiłem , tylko nie wiem czy dawać foto 🤔 żeby wam z @partyzant85 ( ups już go nie ma 🙂) gul nie skoczył 🤭

Gdzieś go widziałem po rzece pływał😳

Opublikowano
13 minut temu, SamaPrawda napisał:

Jakie wymiary tej listwy?

Zdjęcie się nie zaladowalo, ale chodzi Ci o te szara? 

IMG_20210819_171423019_copy_650x1156.jpg

IMG_20210819_171414012_copy_650x1156.jpg

IMG_20210819_171403551_copy_1950x3468.jpg

A może ktoś chce wiertarkę stołowa eurotec dp201. Nadaje się raczej głównie do drewna. W metalu przy mocniejszym przyciśnięciu moment staje. Sama wiertarka powiedziałbym, że nówka, pomimo że ma kilka lat już.  Kupiłem kiedyś od wujka. U niego prawie nic nie robiła, a ja jak ja z 10razy użyłem, to max. Oddam za stówę. Zdjęć nie wrzucam, bo robi obecnie za wieszak i niewiele jej widać, a nie chce mi się z niej sprzątac 😅

Opublikowano
20 minut temu, daron64 napisał:

A może ktoś chce wiertarkę stołowa eurotec dp201. Nadaje się raczej głównie do drewna. W metalu przy mocniejszym przyciśnięciu moment staje. Sama wiertarka powiedziałbym, że nówka, pomimo że ma kilka lat już.  Kupiłem kiedyś od wujka. U niego prawie nic nie robiła, a ja jak ja z 10razy użyłem, to max. Oddam za stówę

Wyślij jakie zdjecie mmsem

W sumie to nie wiem po co mi to, ale wyślij 

• Haha 1
Opublikowano
23 minuty temu, daron64 napisał:

A może ktoś chce wiertarkę stołowa eurotec dp201. Nadaje się raczej głównie do drewna. W metalu przy mocniejszym przyciśnięciu moment staje. Sama wiertarka powiedziałbym, że nówka, pomimo że ma kilka lat już.  Kupiłem kiedyś od wujka. U niego prawie nic nie robiła, a ja jak ja z 10razy użyłem, to max. Oddam za stówę. Zdjęć nie wrzucam, bo robi obecnie za wieszak i niewiele jej widać, a nie chce mi się z niej sprzątac 😅

Da radę ją wysłac kurierem ?

Opublikowano

IMG_20210819_171423019_copy_650x1156.jpg

IMG_20210819_171414012_copy_650x1156.jpg

IMG_20210819_171403551_copy_1950x3468.jpg

Na tatusia zgarnia a sam gromadzi przydatne rzeczy :)

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

Wyślij jakie zdjecie mmsem

W sumie to nie wiem po co mi to, ale wyślij 

Tutaj wrzucę. Parametry oczywiście z przymrużeniem oka.

16 minut temu, jahooo napisał:

Raczej nie. Nie chcę mi się pier**lić z pakowaniem tego. Ale jak pisałem wyżej - jakby na parę rzeczy znalazł się chętny, to mógłbym sobie zrobić wycieczkę. Tylko żeby coś zostało, a nie, że stracę cały dzień, zarobię 200zl, a 150 wydam na gaz 😅

IMG_20210819_175425657_copy_650x1156.jpg

IMG_20210819_175401822_copy_650x1156.jpg

18 minut temu, gregory81 napisał:

Na tatusia zgarnia a sam gromadzi przydatne rzeczy :)

Genów nie oszukasz :)

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

Bardzo mocno się pilnowałem, żeby nie zwozić nic że złomu. Sprzedawałem, kasa w kieszeń i do domu, żadnego zwiedzania :) ostostatnio wywiozłem parę akumulatorów, chłodnic. Dołożyłem 7dych i kupiłem nowy aku. Aaaaaa sorry jak dla kumpla złom wywoziłem, to co lepsze kawałki sobie zostawiłem, to jak liczyłem na szybko, to gdzieś z 200kg wyszło :)

Opublikowano (edytowane)

A może spawarkę komuś? Ja na niej zaczynałem, także się nie wypowiem nic o niej, bo się nie znałem. Od tego samego wujka wzięta. Mówił, że elektroda 2.5 idzie. Zakres ma chyba do 120A. Ciężka. Też za stówkę bym oddał.

@6465

A co już w te tereny nie jeździsz? Zebrał byś zamówień, zgarnął prowizje i porozwozil ludziom :)

IMG_20210819_180626826_copy_650x1156.jpg

Edytowane przez daron64
Opublikowano

Darek ty mieszkasz w takim miejscu że nikomu po drodze nie jest....

Wysyłka paczki do 30kg to 20-25zł, myślę że jakbyś zaczal wysyłać to byś trochę grosza przytulił, bez tego 95% potencjalnych kupców odpuszcza, każdy teraz jest wygodny, siedzi w domu a kurier paczki przywozi

Ogółem ceny masz rozsądne, dolicz do każdej wysyłanej rzeczy 30zł za 1rbh poświęcone na spakowanie paczki, i tyle

Opublikowano
6 minut temu, daron64 napisał:

A może spawarkę komuś? Ja na niej zaczynałem, także się nie wypowiem nic o niej, bo się nie znałem. Od tego samego wujka wzięta. Mówił, że elektroda 2.5 idzie. Zakres ma chyba do 120A. Ciężka. Też za stówkę bym oddał.

@6465

A co już w te tereny nie jeździsz? Zebrał byś zamówień, zgarnął prowizje i porozwozil ludziom :)

IMG_20210819_180626826_copy_650x1156.jpg

No nie jeżdżę, szukam roboty w koło komina. Ta spawarka jak stara to pewnie miedziana lepiej ja rozbierz bo ona więcej warta jak 100zl.

Jak to jest ta mała to te kable warte 50

Opublikowano
11 minut temu, bratrolnika napisał:

Wysyłka paczki do 30kg to 20-25zł, myślę że jakbyś zaczal wysyłać to byś trochę grosza przytulił, bez tego 95% potencjalnych kupców odpuszcza, każdy teraz jest wygodny, siedzi w domu a kurier paczki przywozi

Ogółem ceny masz rozsądne, dolicz do każdej wysyłanej rzeczy 30zł za 1rbh poświęcone na spakowanie paczki, i tyle

Wiem, sam też często odpuszczam niektóre rzeczy bo ludzie nie wysyłają. Ale 👇

4 minuty temu, 6465 napisał:

lepiej ja rozbierz 

Jak to jest ta mała to te kable warte 50

Problem u mnie największy jest z czasem. Żeby to jakieś pierdoły były, małe gabarytowo, czy lekkie, ale weź taka wiertarkę w coś zapakuj. Napewno w 1rbh bym się nie wyrobił. Może po sezonie będzie czas. To samo tyczy się rozbierania - wolałbym sprzedać w całości, mniej zarobić, ale też zaoszczędzic czas. Mam np conajmniej kilkadziesiąt kg kabli aluminiowych i takich jak linka  a'la miedziano jakaś tam, nie znam się, ale nie wygląda to ani na miedź, ani na...w sumie to nie wiem na co. No i pewnie jakbym pozbył się izolacji byłoby jakiś pieniądz, ale nie mam ją to kuźwa czasu. Dzwoniłem do kolesia, co ogłaszał się, że skupuje, to tylko większe ilości.

Opublikowano

Hahaha już widzę minę przełożonych jak  do służbowego auta ciągnę wiertarkę i kartony, a na drodze przy kontroli drogowej - "potrzyma Pan tu palcem, to skończy się na pouczeniu" 😅

A może taka skrzynie komuś? Chyba jutro na złom zrobię mały kursik

IMG_20210819_172211013_copy_650x1156_1.jpg

• Haha 1
Opublikowano
jahooo napisał:

mi pocztą większy przysłali

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Z podwórka i dwóch garaży 7ton wywiozłem, ale dalej nie mogę przez cały warsztat na luzie dojść od drzwi do regału 😅

Ojciec pewnie się zawinal na myśl o porządkowaniu tego, co naszparowal przez całe życie 

Co to?

IMG_20210819_160509229_copy_650x1156.jpg

k**wa lepszy nie jestem.

Takie o koło od rozrzutnika sobie zostawiłem 🤦

IMG_20210819_160900316_copy_650x1156.jpg

Ono już wycięte do cna 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

Hahaha już widzę minę przełożonych jak  do służbowego auta ciągnę wiertarkę i kartony, a na drodze przy kontroli drogowej - "potrzyma Pan tu palcem, to skończy się na pouczeniu" 😅

A może taka skrzynie komuś? Chyba jutro na złom zrobię mały kursik

IMG_20210819_172211013_copy_650x1156_1.jpg

Ten przełącznik z tą pierwszą skrzynia by mnie interesował,a może masz gdzieś do niej dekiel żeby zamknąć i rączkę?....ale Ty nie chcesz się bawić w wysyłki 🤷

Opublikowano
14 godzin temu, slawek74 napisał:

na ogródkach 😁 obszarnikom to Ty tym ''bykiem'' robisz 😉

Bo jak ktoś sieje samego rzepaku ponad 1400 ha to zaraz obszarnik 😮 dla nich to pewnie też małe gospodarstwo :D

Opublikowano
57 minut temu, gregor1284 napisał:

Ono już wycięte do cna 

To pierwsze to obudowa tulejki od podbieraka, starej przyczepy samozbierającej. Kiedyś dorabiałem, nie szło kupić

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v