Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał:

Koledzy tu polecają falon-tech że dobre, ja używam Condor, dla mnie OK

7 godzin temu, pawel885 napisał:

Condor źle mi się kojarzy raz na pilno przy niedzieli kupiłem w markecie wiertło 5mm i zgięło się w kąt prosty... Tarcze za tą cenę to szajs rodem ze "wszystko po 5zł", nie nadążysz ich zmieniać... 

Uzywalem condorow i falom techow jednocześnie, to falom tech wolniej szły zdecydowanie

• Like 1
Opublikowano

Napisałem, że używam i nie narzekam. Mówię tylko o tarczach do cięcia, a nie o wiertłach, nawet nie wiedziałem, że to produkują. I chodzi mi tylko o tarcze 125, innych nie używałem, nie wypowiadam się. No i nie tne blachy szlifierką, mam od tego gilotynę i inne narzędzia, raczej tylko w ostateczności. Blacha zjada tarcze w mig, zwłaszcza, jak się nie trzyma kąta prostego

Opublikowano
9 godzin temu, marian7k napisał:

Ponawiam - zależy mi na czasie.

nie mogę otworzyć twojego linka, ale z tanich i dobrych to Falontech wychodzi najlepiej

8 godzin temu, Mecha napisał:

a patrzyłeś na skraw-met Solec Kujawski??? z doświadczenia wiem że zawsze mieli konkurencyjne ceny

1 godzinę temu, Bananek napisał:

ma tam który może koła kompletne od poznaniaka na 5 dziur? 16x4.00 sąsiad szuka.

nie to że coś, ale na pewno @soltys48 będzie miał

Przed chwilą, jahooo napisał:

Napisałem, że używam i nie narzekam. Mówię tylko o tarczach do cięcia, a nie o wiertłach, nawet nie wiedziałem, że to produkują.

ostatnio kupiłem elektrody 2,5mm Falontech, nawet nawet

Opublikowano

falontech znam i używam źle nie są ale trafiłem na opis tych co podałem w linku i ciekawie tam ich prezentują więc pytałem bo sprzedają po 50 szt to nie chciałem się wkopać w jakieś nieznane

marian7k napisał:

falontech znam i używam źle nie są ale trafiłem na opis tych co podałem w linku i ciekawie tam ich prezentują więc pytałem bo sprzedają po 50 szt to nie chciałem się wkopać w jakieś nieznane głównie, używał bym tego do stali nsrzedziowej

Opublikowano

kup gdzieś parę sztuk na testy, żebyś się nie wyebał jak ślepy o kina

braciak tak ostatnio kupił, a chciałem mu falony zamówić bo i tak sobie kupowałem, to kupił sam, to teraz tnie metal jakby tarczę do betonu założył...

Opublikowano
50 minut temu, bratrolnika napisał:

braciak tak ostatnio kupił, a chciałem mu falony zamówić bo i tak sobie kupowałem, to kupił sam, to teraz tnie metal jakby tarczę do betonu założył...

jaaaa ,tu pylicy można nabyć ,a ja jakoś silwery kupuję.jak bierzesz komplet to i czasem po 1,20 wyjdzie  [jak na kacu ten co sprzedaje]

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

w Skrawmecie wystarczy się zarejestrować na ich stronie, i już cena chyba 2 czy 4 % w dół idzie, niby nie wiele, ale wtedy wysyłka za darmo wychodzi

Przed chwilą, sladan napisał:

przy dwóch dadzą Ci jakiś rabat

nie są zbyt chętni, nawet dla stałego klienta

Opublikowano
bratrolnika napisał:

A co wy kronenflexa nie znacie?

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

Da się to wstawić w miejsce oryginalnego rozdzielacza wajchowego do hydrauliki zewnętrznej?

https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-hydrauliczny-2sek-50l-12v-sterowanie-9362443639

Da się z tym, że wajchami możesz przesunąć delikatnie i leci mniej, bardziej przechylasz - więcej. Tu w elektryczym masz zero-jedynkowe. Albo otwarty albo zamknięty przepływ. Żeby delikatnie otworzyć elektrozawór potrzebowałbyś go zasterować sygnałem PWM.

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 29.07.2021 o 13:15, superfarmer02 napisał:

no bo masz sterownik w oryginale a u mnie w oryginale było sznurek i sprężyną

Jaki sterownik? 🤣 Jedynie włączam światła pozycyjne, żeby zasilić sygnał/klakson na prasie, tyle. Wszystko w pełni mechaniczne i na dobrą sprawe moge bez klaksonu robić, wystarczy obserwować kiedy zapadka spadnie lub traktor daje znać, że bela dochodzi :D

Opublikowano
39 minut temu, bratrolnika napisał:

do 5314??? nie powiem, ciekawa koncepcja

Oryginalny zaczął przeciekać mimo napraw i tak mnie najszło czy takiego nie wstawić. 🤔

Opublikowano
4 godziny temu, Mecha napisał:

Przesyłka i tak darmowa bo mam smarta ostatecznie zamówione u fagrosa uznałem że 90 zł na sztuce to nie tragedia jak ma służyć

Rozwala mnie wszędzie to zastosowanie... D35 i D47. Przecież to są kuźwa całkiem inne przyczepy, inny tonaż na siłownik, inny skok.

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Dokładnie, można to połączyć i mamy dodatkowa sekcje tanim kosztem. 

Joooooo,ttylko jak w ładowaczu nie zobaczy 12 v ,to ci nie otworzy ,11 ,9 i leżysz   [tak miałem ]😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v