Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
8 godzin temu, jahooo napisał:

Koledzy tu polecają falon-tech że dobre, ja używam Condor, dla mnie OK

7 godzin temu, pawel885 napisał:

Condor źle mi się kojarzy raz na pilno przy niedzieli kupiłem w markecie wiertło 5mm i zgięło się w kąt prosty... Tarcze za tą cenę to szajs rodem ze "wszystko po 5zł", nie nadążysz ich zmieniać... 

Uzywalem condorow i falom techow jednocześnie, to falom tech wolniej szły zdecydowanie

• Like 1
Opublikowano

Napisałem, że używam i nie narzekam. Mówię tylko o tarczach do cięcia, a nie o wiertłach, nawet nie wiedziałem, że to produkują. I chodzi mi tylko o tarcze 125, innych nie używałem, nie wypowiadam się. No i nie tne blachy szlifierką, mam od tego gilotynę i inne narzędzia, raczej tylko w ostateczności. Blacha zjada tarcze w mig, zwłaszcza, jak się nie trzyma kąta prostego

Opublikowano
9 godzin temu, marian7k napisał:

Ponawiam - zależy mi na czasie.

nie mogę otworzyć twojego linka, ale z tanich i dobrych to Falontech wychodzi najlepiej

8 godzin temu, Mecha napisał:

a patrzyłeś na skraw-met Solec Kujawski??? z doświadczenia wiem że zawsze mieli konkurencyjne ceny

1 godzinę temu, Bananek napisał:

ma tam który może koła kompletne od poznaniaka na 5 dziur? 16x4.00 sąsiad szuka.

nie to że coś, ale na pewno @soltys48 będzie miał

Przed chwilą, jahooo napisał:

Napisałem, że używam i nie narzekam. Mówię tylko o tarczach do cięcia, a nie o wiertłach, nawet nie wiedziałem, że to produkują.

ostatnio kupiłem elektrody 2,5mm Falontech, nawet nawet

Opublikowano

falontech znam i używam źle nie są ale trafiłem na opis tych co podałem w linku i ciekawie tam ich prezentują więc pytałem bo sprzedają po 50 szt to nie chciałem się wkopać w jakieś nieznane

marian7k napisał:

falontech znam i używam źle nie są ale trafiłem na opis tych co podałem w linku i ciekawie tam ich prezentują więc pytałem bo sprzedają po 50 szt to nie chciałem się wkopać w jakieś nieznane głównie, używał bym tego do stali nsrzedziowej

Opublikowano

kup gdzieś parę sztuk na testy, żebyś się nie wyebał jak ślepy o kina

braciak tak ostatnio kupił, a chciałem mu falony zamówić bo i tak sobie kupowałem, to kupił sam, to teraz tnie metal jakby tarczę do betonu założył...

Opublikowano
50 minut temu, bratrolnika napisał:

braciak tak ostatnio kupił, a chciałem mu falony zamówić bo i tak sobie kupowałem, to kupił sam, to teraz tnie metal jakby tarczę do betonu założył...

jaaaa ,tu pylicy można nabyć ,a ja jakoś silwery kupuję.jak bierzesz komplet to i czasem po 1,20 wyjdzie  [jak na kacu ten co sprzedaje]

Opublikowano (edytowane)
Opublikowano

w Skrawmecie wystarczy się zarejestrować na ich stronie, i już cena chyba 2 czy 4 % w dół idzie, niby nie wiele, ale wtedy wysyłka za darmo wychodzi

Przed chwilą, sladan napisał:

przy dwóch dadzą Ci jakiś rabat

nie są zbyt chętni, nawet dla stałego klienta

Opublikowano
bratrolnika napisał:

A co wy kronenflexa nie znacie?

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, PRIMO napisał:

Da się to wstawić w miejsce oryginalnego rozdzielacza wajchowego do hydrauliki zewnętrznej?

https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-hydrauliczny-2sek-50l-12v-sterowanie-9362443639

Da się z tym, że wajchami możesz przesunąć delikatnie i leci mniej, bardziej przechylasz - więcej. Tu w elektryczym masz zero-jedynkowe. Albo otwarty albo zamknięty przepływ. Żeby delikatnie otworzyć elektrozawór potrzebowałbyś go zasterować sygnałem PWM.

• Thanks 1
Opublikowano
Dnia 29.07.2021 o 13:15, superfarmer02 napisał:

no bo masz sterownik w oryginale a u mnie w oryginale było sznurek i sprężyną

Jaki sterownik? 🤣 Jedynie włączam światła pozycyjne, żeby zasilić sygnał/klakson na prasie, tyle. Wszystko w pełni mechaniczne i na dobrą sprawe moge bez klaksonu robić, wystarczy obserwować kiedy zapadka spadnie lub traktor daje znać, że bela dochodzi :D

Opublikowano
39 minut temu, bratrolnika napisał:

do 5314??? nie powiem, ciekawa koncepcja

Oryginalny zaczął przeciekać mimo napraw i tak mnie najszło czy takiego nie wstawić. 🤔

Opublikowano
4 godziny temu, Mecha napisał:

Przesyłka i tak darmowa bo mam smarta ostatecznie zamówione u fagrosa uznałem że 90 zł na sztuce to nie tragedia jak ma służyć

Rozwala mnie wszędzie to zastosowanie... D35 i D47. Przecież to są kuźwa całkiem inne przyczepy, inny tonaż na siłownik, inny skok.

Opublikowano
2 godziny temu, Bogdan_ja napisał:

Dokładnie, można to połączyć i mamy dodatkowa sekcje tanim kosztem. 

Joooooo,ttylko jak w ładowaczu nie zobaczy 12 v ,to ci nie otworzy ,11 ,9 i leżysz   [tak miałem ]😐

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v