Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
kris148a napisał:

Witam czy ktoś brał elementy robocze do pługa w firmie Rolland z okolic Przedboża? Jak z ich jakością oni podobno dorabiają do każdej prawie marki. Prosił bym o opinie tych którzy tam robili zakupu.

ja bralem napewno elementy dobrze dopasowane i teraz chyba tez cos bede u nich ponownie zamawial a z jakoscia jezeli chodzi o wycieranie sie materialu to jak ze wszystkim teraz

Opublikowano
4 godziny temu, kris148a napisał:

Witam czy ktoś brał elementy robocze do pługa w firmie Rolland z okolic Przedboża? Jak z ich jakością oni podobno dorabiają do każdej prawie marki. Prosił bym o opinie tych którzy tam robili zakupu.

Mam od nich odkładnie i piersi - jeden sezon - większego zużycia nie widać

pasowało wszystko jak puzle, tylko śruby przysłali nie te, co trzeba, tzn łby dobre, ale zamiast 10 przyszły 12

• Like 1
Opublikowano
Partyzant85 napisał:

Ja z Unirolu brałem do huarda i jestem bardzo zadowolony. Z Rollanda brałem do kvernelanda to całkowita porażka.

Dopasowanie czy ścieralność?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, kris148a napisał:

Brałem najpierw dwie ,prawa i lewa na próbę  , odkładnice do pługa Krone Mustang ,4 obrotowa.I dwie płozy na wzór do dorobienia,a w następnym roku resztę odkładnic.Odkładnice pasowały dokładnie otwory na śruby,krzywizny dokładnie pasowały do starych odkładnic oryginalnych Krona.Płozy też pasowały.Próbowałem wywiercić otwór w odkładnicy by sprawdzić twardość to wiertło na wiertarce kolumnowej zrobiło niewielkie wgłębienie i więcej nie dało rady.Po czterech sezonach orki tylko delikatnie zaokrągliły się krawędzie dolne odkładni,tam gdzie najszybciej się wycierają .

Edytowane przez witejus
Opublikowano

Stosuje ktoś takie końcówki do smarownicy https://allegro.pl/oferta/koncowka-smarownicy-automatyczna-zaciskowa-grozm10-7641151918 albo https://allegro.pl/oferta/a-gc15-koncowka-smarownicy-m10-z-dzwignia-asta-10635428154 a może ktoś poleci coś taniego i dobrego?

Opublikowano
22 minuty temu, jahooo napisał:

Pierwsze sztuki po powodzi :D

A ja bym se przygarnął jakiegoś strupka zabytkowego po zalaniu :D

Opublikowano
29 minut temu, Grzechooo napisał:

Kupiłem sobie ale nie jestem zadowolony, wcale tak dobrze się nie zaciska a jedyna zaleta, że łatwo się ściąga z kalamitki. Kup czteroszczękową i będziesz zadowolony.

Opublikowano
3 minuty temu, Grzechooo napisał:

To chyba odpuszczę, mi najlepiej smaruje się towotnicą z cccp i oryginalną końcówką, tylko że ona jest sztywna bez sprężyny i nie wszędzie podejdzie.

Jak chcesz mieć dobrą tawotnicę to kup se Milwooky , wiem że cena jest powalająca ale naprawdę warto , a tą końcówkę to tak jak koledzy już pisali odpuść sobie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v