Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
23 minuty temu, migacz napisał:

Pytanie z innej beczki. Uciążliwy sąsiad. Non stop praktycznie muzyka rozwalona maksa. Ściany się trzęsą a mam do niego ok 100m. Zwracanie uwagi nie działa co więcej powoduje efekt odwrotny. Co z takim idiota zrobić. Policja coś z nim zrobi? Nawet jak kosi trawę to musi mieć tak rozwalone radio żeby słyszał muzykę. Nie da się żyć.

Pewnie jakiś miastowy 🤔

Opublikowano

Większość disco polo albo kijem o pralkę. Nic nie działa na dupka

Właśnie taki który z gówna wyszedł a teraz gospodarkę w dzierżawę oddał. Dezynfekcję robi i większość czasu siedzi w garażu i gra te koncerty. Nieraz aż szklanki na stole podskakują.

Opublikowano
59 minut temu, jahooo napisał:

Zgłosić jako nieuprawnione rozpowszechnianie utworów objętych prawem autorskim i prawami pokrewnymi

Miałem takiego to najlepiej zadziałała kupa bobków kurzych przewalanych 2 razy w tygodniu

49 minut temu, bratrolnika napisał:

O!!! To ty, wróciłeś!!!

Kto?

Opublikowano (edytowane)

Pytanie z całkiem innej beczki. 

Felgi dominator vs bizon - pewnie nie ma szans, żeby pasowały? A może ktoś chce kupić? Koleś nie tak daleko sprzedaję koła kompletne, ale nie chcę samych opon sprzedac

Edytowane przez daron64
Opublikowano

No chyba najlepszy pomysł z przerzucaniem obornika zaraz przy granicy, policja dużo nie zrobi, a przetłumaczyć się nie przetłumaczy raczej, najlepiej załatwić polubownie, a przy takim zapachu będzie o to prosił.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Prawdopodobnie będą pasowały

Ze starych claasów 18.4r30 pasują do bizona czy gorsza więc i tu powinno

Wysłał mi wymiary, jutro pomierze u siebie i pomyślimy. Chce 4.6k za dwa kompletne koła z 2letnimi cultorami. Nowa jedną opona ~3-3.3k + 3stowy dętka + że stówka za zalozenie.

Jak będzie wymiar pasował, to może podjadę je zobaczyc

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał:

No chyba najlepszy pomysł z przerzucaniem obornika zaraz przy granicy, policja dużo nie zrobi, a przetłumaczyć się nie przetłumaczy raczej, najlepiej załatwić polubownie, a przy takim zapachu będzie o to prosił.

Polubownie nie idzie. Jak zacząłem gadać to mi powiedział że zna agenta nieruchomości i może mi dać numer żeby się przeprowadzić. Kawał gnoja. A co do obornika pomyśle. Jak będę dzierżawił pole obok niego nadal to mu taki trzodowy wywiozę od tuczników. Ale na razie pszenżyto rośnie. A człowiek nawet w domu przez tel nie może pogadać. Już znowu zaczyna.

Opublikowano
12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Do niej to tylko drugie burty do góry zrobić i światła.

A to trzeba byłoby tak samo blache wygiąć żeby to ładnie wyglądało

Może prościej dwa komplety nowych zrobić

Opublikowano

Ta jakąś sztukowana, ciekawe czy ten wózek da radę takiej pojemności.https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tandem-10-ton-CID757-IDKwEq6.html?reason=observed_ad

Opublikowano

@bratrolnika ja po tą dzwoniłem. O 18 pojawiła się na ogłoszeniu, za 22500. Dzwoniłem koło 20, że jutro jestem po nią z kasą - to już nieaktualne bo wplacona zaliczka. Teraz stoi 200 km bliżej mnie, po jakiej cenie już widać. Wcześniej miała papiery, a teraz z ciekawości dzwoniłem - jak trzeba to za tysiaka się załatwi... 

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tandem-wywrotka-walfarma-autosan-hl-CID757-IDKxGjC.html

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Do niej to tylko drugie burty do góry zrobić i światła.

A to trzeba byłoby tak samo blache wygiąć żeby to ładnie wyglądało

Może prościej dwa komplety nowych zrobić

Prościej ale koszt razy dwa i moim zdaniem nie będzie z takiego materiału jak te co już są.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, migacz napisał:

Polubownie nie idzie. Jak zacząłem gadać to mi powiedział że zna agenta nieruchomości i może mi dać numer żeby się przeprowadzić. Kawał gnoja. A co do obornika pomyśle. Jak będę dzierżawił pole obok niego nadal to mu taki trzodowy wywiozę od tuczników. Ale na razie pszenżyto rośnie. A człowiek nawet w domu przez tel nie może pogadać. Już znowu zaczyna.

http://kppwolomin.policja.waw.pl/pw/aktualnosci/33362,KRZYKI-HALASY-ALARMY-GLOSNA-MUZYKA-CZYLI-O-WYKROCZENIU-Z-ART-51-KODEKSU-WYKROCZE.html

Dz.U.2021.281 t.j.

| Akt obowiązujący
Wersja od: 22 czerwca 2021 r. do: 17 kwietnia 2026 r.

Art.  51.  [Zakłócenie spokoju lub porządku publicznego]
§  1. 
Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§  2. 
Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, środka odurzającego lub innej podobnie działającej substancji lub środka,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§  3. 

Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

https://www.policja.pl/pol/aktualnosci/199644,Czy-wiesz-ze.html

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Ta jakąś sztukowana, ciekawe czy ten wózek da radę takiej pojemności.https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tandem-10-ton-CID757-IDKwEq6.html?reason=observed_ad

Przecież to przerobiony rozrzutnik - sześciotonowy polski tandem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v