Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
23 minuty temu, migacz napisał:

Pytanie z innej beczki. Uciążliwy sąsiad. Non stop praktycznie muzyka rozwalona maksa. Ściany się trzęsą a mam do niego ok 100m. Zwracanie uwagi nie działa co więcej powoduje efekt odwrotny. Co z takim idiota zrobić. Policja coś z nim zrobi? Nawet jak kosi trawę to musi mieć tak rozwalone radio żeby słyszał muzykę. Nie da się żyć.

Pewnie jakiś miastowy 🤔

Opublikowano

Większość disco polo albo kijem o pralkę. Nic nie działa na dupka

Właśnie taki który z gówna wyszedł a teraz gospodarkę w dzierżawę oddał. Dezynfekcję robi i większość czasu siedzi w garażu i gra te koncerty. Nieraz aż szklanki na stole podskakują.

Opublikowano
59 minut temu, jahooo napisał:

Zgłosić jako nieuprawnione rozpowszechnianie utworów objętych prawem autorskim i prawami pokrewnymi

Miałem takiego to najlepiej zadziałała kupa bobków kurzych przewalanych 2 razy w tygodniu

49 minut temu, bratrolnika napisał:

O!!! To ty, wróciłeś!!!

Kto?

Opublikowano (edytowane)

Pytanie z całkiem innej beczki. 

Felgi dominator vs bizon - pewnie nie ma szans, żeby pasowały? A może ktoś chce kupić? Koleś nie tak daleko sprzedaję koła kompletne, ale nie chcę samych opon sprzedac

Edytowane przez daron64
Opublikowano

No chyba najlepszy pomysł z przerzucaniem obornika zaraz przy granicy, policja dużo nie zrobi, a przetłumaczyć się nie przetłumaczy raczej, najlepiej załatwić polubownie, a przy takim zapachu będzie o to prosił.

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Prawdopodobnie będą pasowały

Ze starych claasów 18.4r30 pasują do bizona czy gorsza więc i tu powinno

Wysłał mi wymiary, jutro pomierze u siebie i pomyślimy. Chce 4.6k za dwa kompletne koła z 2letnimi cultorami. Nowa jedną opona ~3-3.3k + 3stowy dętka + że stówka za zalozenie.

Jak będzie wymiar pasował, to może podjadę je zobaczyc

Opublikowano
2 godziny temu, SamaPrawda napisał:

No chyba najlepszy pomysł z przerzucaniem obornika zaraz przy granicy, policja dużo nie zrobi, a przetłumaczyć się nie przetłumaczy raczej, najlepiej załatwić polubownie, a przy takim zapachu będzie o to prosił.

Polubownie nie idzie. Jak zacząłem gadać to mi powiedział że zna agenta nieruchomości i może mi dać numer żeby się przeprowadzić. Kawał gnoja. A co do obornika pomyśle. Jak będę dzierżawił pole obok niego nadal to mu taki trzodowy wywiozę od tuczników. Ale na razie pszenżyto rośnie. A człowiek nawet w domu przez tel nie może pogadać. Już znowu zaczyna.

Opublikowano
12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Do niej to tylko drugie burty do góry zrobić i światła.

A to trzeba byłoby tak samo blache wygiąć żeby to ładnie wyglądało

Może prościej dwa komplety nowych zrobić

Opublikowano

Ta jakąś sztukowana, ciekawe czy ten wózek da radę takiej pojemności.https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tandem-10-ton-CID757-IDKwEq6.html?reason=observed_ad

Opublikowano

@bratrolnika ja po tą dzwoniłem. O 18 pojawiła się na ogłoszeniu, za 22500. Dzwoniłem koło 20, że jutro jestem po nią z kasą - to już nieaktualne bo wplacona zaliczka. Teraz stoi 200 km bliżej mnie, po jakiej cenie już widać. Wcześniej miała papiery, a teraz z ciekawości dzwoniłem - jak trzeba to za tysiaka się załatwi... 

https://www.olx.pl/d/oferta/przyczepa-tandem-wywrotka-walfarma-autosan-hl-CID757-IDKxGjC.html

• Like 1
Opublikowano
bratrolnika napisał:

12 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Do niej to tylko drugie burty do góry zrobić i światła.

A to trzeba byłoby tak samo blache wygiąć żeby to ładnie wyglądało

Może prościej dwa komplety nowych zrobić

Prościej ale koszt razy dwa i moim zdaniem nie będzie z takiego materiału jak te co już są.

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, migacz napisał:

Polubownie nie idzie. Jak zacząłem gadać to mi powiedział że zna agenta nieruchomości i może mi dać numer żeby się przeprowadzić. Kawał gnoja. A co do obornika pomyśle. Jak będę dzierżawił pole obok niego nadal to mu taki trzodowy wywiozę od tuczników. Ale na razie pszenżyto rośnie. A człowiek nawet w domu przez tel nie może pogadać. Już znowu zaczyna.

http://kppwolomin.policja.waw.pl/pw/aktualnosci/33362,KRZYKI-HALASY-ALARMY-GLOSNA-MUZYKA-CZYLI-O-WYKROCZENIU-Z-ART-51-KODEKSU-WYKROCZE.html

Dz.U.2021.281 t.j.

| Akt obowiązujący
Wersja od: 22 czerwca 2021 r. do: 17 kwietnia 2026 r.

Art.  51.  [Zakłócenie spokoju lub porządku publicznego]
§  1. 
Kto krzykiem, hałasem, alarmem lub innym wybrykiem zakłóca spokój, porządek publiczny, spoczynek nocny albo wywołuje zgorszenie w miejscu publicznym,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§  2. 
Jeżeli czyn określony w § 1 ma charakter chuligański lub sprawca dopuszcza się go, będąc pod wpływem alkoholu, środka odurzającego lub innej podobnie działającej substancji lub środka,

podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.

§  3. 

Podżeganie i pomocnictwo są karalne.

https://www.policja.pl/pol/aktualnosci/199644,Czy-wiesz-ze.html

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

Ta jakąś sztukowana, ciekawe czy ten wózek da radę takiej pojemności.https://m.olx.pl/d/oferta/przyczepa-wywrotka-tandem-10-ton-CID757-IDKwEq6.html?reason=observed_ad

Przecież to przerobiony rozrzutnik - sześciotonowy polski tandem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v