Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Dobijają mnie ludzie którzy przyjeżdżają oglądać kombajn. Widzi cene w internecie i przyjeżdża i mi proponuje że kupi za pół ceny. A co ja Tesco czy biedronka że mam promocje. Szkoda czasu na tych mądrali. Części poszły w górę jak głupie a tu tyle nowych elementów i jeszcze nie pasuje. Ciśnienie mi tylko podnoszą.

Jak się wkurzę to wystawie 514 może szybciej sprzedam. I wrócę do kochanego 56. Tylko sieczkarnie dołożę.

Opublikowano

Ten wałek może/musi mieć luz? Na boki i góra dół. Zostało mi 30arow i suka nie wytrzymała - łożyska i górny talerz no i tak rozebrałem i kminie. Dopiero jak przychodzi ta dołna piasta jedna i drugą to się usztywnia, czy powinien być w miarę sztywno. Luzu jest gdzieś po pół centa na boki i do góry

No i miałem troszkę oleju w środku, ale teraz jak ja postawiłem i kręciłem, to z góry nic nie leci. Szczerze to nie chce mi się rozbierać góry, bo zima i tak muszę jej remoncie strzelić

IMG_20210703_151525303_copy_650x1156.jpg

Opublikowano

@6465 Tomek zobacz wyżej jaki bizonek dla Ciebie ma kolega @migacz , dla kolegi z forum na pewno rabat przygotowany 😉

Od 10 zacznij targować  w połowie się spotkacie i może będzie Twój 👍

Opublikowano
16 minut temu, Ursus932 napisał:

@6465 Tomek zobacz wyżej jaki bizonek dla Ciebie ma kolega @migacz , dla kolegi z forum na pewno rabat przygotowany 😉

Trochę połowę przekroczy i będzie. Chyba że ma swoje akumulatory to się zobaczy.

A garaż potrzebuje więc chwali się klienta.

Opublikowano (edytowane)

Szukam agregatu uprawowego. Najlepiej na wymianę za mojego 2,5 m. Bometa, oczywiście z dopłatą z mojej strony lub bez wymiany. Jeżdżę i jakoś nic ciekawego nie mogę znaleźć. Używany zachodni agregat do ciągnika 86 KM. Byle nie z talerzami. Coś polecicie? 

Kujawsko- pomorskie

Edytowane przez maroko
23 minuty temu, Ursus932 napisał:

6 minut temu, migacz napisał:

Trochę połowę przekroczy i będzie. Chyba że ma swoje akumulatory to się zobaczy.

A garaż potrzebuje więc chwali się klienta.

Kombajn zacny. Choroba pokrzyżowała mi plany gdyby nie to to za pewne bym jechał oglądać i tego i od Radka. A tak to jest rok na przetrwanie. 0 dochodu same wydatki. Jak się poprawi to w przyszłym roku się zobaczy teraz nic nie planuje.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Jak się poprawi

nawet nie myśl że nie.

Opublikowano

Jakiejś talerzówki dobrej 3 metrowej około 1.5 tony żeby ważyła? Unia, agro lift, mandam agro masz? Musi być bez hydropaku. Typowy agregat do upraw ścierniska 

Opublikowano

W jednym roku się psuł tylko. W tamtym roku 94h bez najmniejszej awarii. Pas tylko przypaliłem w nocy jak mi złapało na bębnie. Mamy go 9 lat i u nas  do tej pory to z 1200h zrobił. Bardzo dobra maszyna. Nie opłaca się trzymać po prostu jak konkurencja jedzie za pół darmo 

Opublikowano (edytowane)
54 minuty temu, danielursus3p napisał:

Ta strzała po zniwach na sprzedaż 

Screenshot_20210703-160147_Gallery.jpg

20200726_131004.jpg

dam pi..nć tysi i ze śwagrem po żniwach przyjedziem???

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Talerzówkę mam z Tolmetu. Szukam czegoś typowo do uprawy przed siewem. Najlepiej wałek z przodu i z tyłu strunowy plus kultywator lub ewentualnie na bronie jakiś porządny.

Opublikowano (edytowane)

Sieczkarnie zdejmuje i nowa łopone z przodu i łobydwie z tylu i przyjeżdżajta @pafnucy

1 minutę temu, migacz napisał:

@danielursus3p dobrze że ktoś chce przyjechać. U nas ktoś przyjedzie jak jeszcze nie dojrzałe albo zaraz po deszczu

Chcą. A jak chcą za darmo robić to ja se pod gruszą z zimna lemoniadą wolę poleżeć. 

Edytowane przez danielursus3p
Opublikowano
2 godziny temu, danielursus3p napisał:

Jakiejś talerzówki dobrej 3 metrowej około 1.5 tony żeby ważyła? Unia, agro lift, mandam agro masz? Musi być bez hydropaku. Typowy agregat do upraw ścierniska 

Nowe?

Opublikowano
bratrolnika napisał:

2 godziny temu, slawek74 napisał:

wiele? trzy ha wytrzyma bez awarji?

Jak dla ciebie, to córkę dasz w zamian i bizon twój

@danielursus3p dobrze gadam???

a po co mnie to 🤔 żebym mósiał jeszcze kosić . a tak przyjedzie usługa trzy godziny i po robocie 😁

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Nowe?

Nie. Używane. Nowe to na dofinansowanie jak już 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v